Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Δεν τα κατάφερε το ορφανό αρκουδάκι

Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας για την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ανατροφή του, το μικρό ορφανό αρκουδάκι που βρέθηκε στην περιοχή της Κρανιάς, δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή και απεβίωσε λόγω αδυναμίας προσαρμογής στα διατροφικά υποκατάστατα, συνηθισμένη αιτία θανάτου ορφανών άγριων ζώων.

Το μικρό αρσενικό αρκουδάκι, 4 μηνών, βρέθηκε το Σάββατο 19 Μαΐου από διερχόμενο οδηγό στην
περιοχή της Κρανιάς Γρεβενών και ζύγιζε μόλις 3,5 κιλά. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης (ΟΑΕ) για την Άγρια Ζωή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που ειδοποιήθηκε από τον οδηγό, έσπευσε άμεσα και βρήκε το αρκουδάκι φοβισμένο και εμφανώς καταπονημένο, αδύνατο και αδύναμο. Έφερε ακόμη τραύματα στην πλάτη από δάγκωμα σκύλου.

Η επιστημονική Ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ έστησε επιχείρηση αναζήτησης της μητέρας του για 36 περίπου ώρες σε δασικό χώρο που γειτνιάζει με το σημείο που βρέθηκε, χωρίς αποτέλεσμα.

Δυστυχώς, το δύσκολο εγχείρημα της ανατροφής του μικρού δεν είχε αίσια εξέλιξη για το ίδιο. Το επιστημονικό προσωπικό του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και οι ειδικευμένοι φροντιστές έχοντας ήδη την εμπειρία από το επιτυχημένο παράδειγμα ανατροφής του Μικρού Τζον και του Νικήτα, και ακολουθώντας τα διεθνή πρωτόκολλα, προσπάθησαν και έδωσαν τα μέγιστα για να φέρουν σε πέρας αυτό το δύσκολο εγχείρημα, γνωρίζοντας ότι οι πιθανότητες για να ζήσει ένα τόσο νεαρό αρκουδάκι είναι ελάχιστες, ακόμη και με τη φροντίδα των ειδικών. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα αρκουδάκια μένουν με τη μητέρα τους για 2 ολόκληρα χρόνια προκειμένου να μάθουν να επιβιώνουν μόνα τους στη φύση.

Ο μικρός αρκούδος δεν είχε την τύχη του Τζον και του Νικήτα οι οποίοι σήμερα ζουν ελεύθεροι στο φυσικό τους βιότοπο.

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ δεν θα ήθελε να υπάρξουν άλλες ορφανές αρκούδες στο μέλλον, εξαιτίας του ανθρώπου. Σε ανάλογη περίπτωση όμως, δεσμεύεται ότι θα καταβάλλει και πάλι κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να υπάρχει μια δεύτερη ευκαιρία στη φύση για τα ορφανά αρκουδάκια.

Για περισσότερες πληροφορίες: ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ/Βάσω Πετρίδου 2310 555920 / 6937422537

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου