Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Μαγικές βραδιές στα «Πρέσπεια»



Τον καλύτερο εαυτό τους έδωσαν Ευανθία Ρεμπούτσικα και Άλκηστης Πρωτοψάλτη

Μία από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις στην 24χρονη πορεία των «Πρεσπείων», έζησαν χθες βράδυ όσοι προσήλθαν στη συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Άλκηστης Πρωτοψάλτη, στο νησάκι του Αγίου Αχίλλειου, στις Πρέσπες.

«Σε μία περίοδο κρίσης, η υψηλού επιπέδου συναυλία των δύο καταξιωμένος καλλιτεχνών μας, που ξεπέρασαν τον εαυτό τους, «μάγεψε» τους περίπου 5.000 έλληνες, απ΄ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, που προσήλθαν στη Βασιλική του Αγίου Αχιλίου», επισημαίνει στο ΑΜΠΕ, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των «Πρεσπείων», πρώην υπουργός, Γιώργος Λιάνης.

Ο ίδιος δεν έκρυψε την μεγάλη του ικανοποίηση για την πορεία του θεσμού, που έχει καταξιωθεί στις συνειδήσεις της τοπικής κοινωνίας, και όχι μόνο, καταλαμβάνοντας μία ζηλευτή θέση στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας. Εγγύηση για τη συνέχιση του θεσμού, αποτελούν τα είκοσι τέσσερα χρόνια των επιτυχημένων εκδηλώσεων, που συμβολικά φέτος αφιερώνονται στους ισάριθμους κατοίκους του Αγίου Αχίλλειου.

«Παιδιά της περιοχής μεγάλωσαν με τις εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολουθούν ανελλιπώς, ακόμα και όταν φεύγουν από τον τόπο τους, όπως η Ντάνα (Ιορδάνα), η οποία σήμερα είναι αριστούχα φοιτήτρια στη σχολή Καλών Τεχνών της Σορβόνης», επισημαίνει-μεταξύ άλλων- ο κ. Λιάνης.

Επιδίδοντας τον τίτλο του επίτιμου δημότη στον Γιώργο Λιάνη και τιμητική διάκριση στον Αλέξη Κωστάλα, ο δήμαρχος Πρεσπών, Βασίλης Τσέπας, τόνισε ότι για τους κατοίκους της περιοχής με την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, αρχίζει η προσμονή και η λαχτάρα για την επόμενη διοργάνωση.

Στο τέλος της συναυλίας, που όσοι την παρακολούθησαν τήρησαν άχραντη σιγή, οι δύο καλλιτέχνιδες ξεσήκωσαν με το κάλεσμά τους τον κόσμο, που κατέκλισε τη σκηνή, χορεύοντας όλοι μαζί. Μεταξύ αυτών ο υφυπουργός. Πολιτισμού, Κώστας Τζαβάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, οι βουλευτές του νομού, οι Ολυμπιονίκες, Γιάννα Χρίστου από τη Φλώρινα και Βάσω Βουγιούκα. Μαζί τους και η «αειθαλής», Ζωζώ Σαπουντάκη, η οποία πρωταγωνιστεί στην θεατρική παράσταση «Αναζητώντας τον Αττίκ», με την οποία θα πέσει η αυλαία των φετινών εκδηλώσεων, στο χώρο του νέου Δημοτικού Πάρκου στη Φλώρινα.

Τα 25α «Πρέσπεια» έχει αποφασιστεί ήδη να αφιερωθούν στην αλησμόνητη Μελίνα Μερκούρη.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου