Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Εγγραφές στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο Φλώρινας

Σας ανακοινώνουμε ότι άρχισαν οι εγγραφές μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου στο Εσπερινό Γυμνάσιο - Τ.Γ.Λ. Φλώρινας για το σχολικό έτος 2012-2013. Οι εγγραφές γίνονται καθημερινά 7 – 9 μμ από 3 έως 10 Σεπτεμβρίου 2012.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:

1. Γνήσιος τίτλος σπουδών (όχι φωτοαντίγραφο απλό ή επικυρωμένο): Απολυτήριο Δημοτικού ή Γυμνασίου ή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας / Πτυχίο Σχολών Ο.Α.Ε.Δ., Τ.Ε.Λ., Τ.Ε.Σ., Τ.Ε.Ε., Ε.Π.Α.Λ. / Τίτλος σπουδών σχολείου του Εξωτερικού.
2. Φωτοτυπία ταυτότητας
3. Βεβαίωση εργοδότη ή κάρτα ανεργίας Ο.Α.Ε.Δ.
4. 10 ευρώ για ετήσια συνδρομή στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΤΑΞΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Εδώ και 23 χρόνια, το Σχολικό έτος ΄89-΄90, ιδρύθηκε στην πόλη της Φλώρινας το Εσπερινό Γ/σιο και κατά το Σχολικό έτος ΄95-΄96 ιδρύθηκε το Εσπερινό Λύκειο. Μέσα στα 23 αυτά χρόνια λειτουργίας, πέρασαν από το σχολείο αυτό και τα φιλόξενα θρανία του μερικές εκατοντάδες μαθητών. Άνθρωποι του μόχθου, μικροί και μεγάλοι, που αγωνίζονται για την καθημερινή επιβίωση, κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να υλοποιήσουν οράματα που είχαν διαγράψει ως απραγματοποίητα.

Το Εσπερινό Γυμνάσιο & Εσπερινό Γενικό Λύκειο απευθύνεται:

• σε μαθητές άνω των 14 ετών, οι οποίοι επιθυμούν παράλληλα με την πρωινή εργασία να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους σπουδές
• σε ενήλικες που θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους στη Β/θμια Εκπαίδευση
• σε τελειόφοιτους της Α και Β τάξης του Ημερησίου Γενικού Λυκείου, που εγγράφονται αντίστοιχα στη Γ και Δ τάξη του Εσπερινού Λυκείου
• σε πτυχιούχους των ΤΕΛ, των ΤΕΣ, Α-κύκλου ΤΕΕ, Β-κύκλου ΤΕΕ και Σχολών μαθητείας ΟΑΕΔ, που εγγράφονται στη Γ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου με στόχο τη λήψη απολυτηρίου λυκείου
• σε μαθητές των ΤΕΛ, οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει την Α τάξη, καθώς και σε μαθητές της Β και Γ τάξης ΤΕΛ, που εγγράφονται επίσης στη Γ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου
• σε τελειόφοιτους της Α τάξης του Ημερησίου ΕΠΑΛ, που εγγράφονται στη Γ τάξη του Εσπερινού Γενικού Λυκείου
Πρόγραμμα σπουδών: Η φοίτηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο διαρκεί 3 έτη (τάξεις Α-Β-Γ), και στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο 4 έτη (τάξεις Α-Β-Γ-Δ). Τα απολυτήρια Εσπερινού Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου είναι ισότιμα με τα αντίστοιχα των Ημερησίων Σχολείων (Δημοσίων και Ιδιωτικών). Το μάθημα περιλαμβάνει τέσσερις ή πέντε διδακτικές ώρες την ημέρα.
Ωράριο λειτουργίας: Τα μαθήματα ξεκινούν στις 7:00 μ.μ. και διαρκούν ως τις 10:15 μ.μ.
Εξετάσεις: Οι εξετάσεις είναι σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου ενδοσχολικές. Επιπλέον στη Δ Λυκείου, οι μαθητές που επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν προαιρετικά σε πανελλαδικές εξετάσεις Εσπερινών Γενικών Λυκείων. Σε αυτήν την περίπτωση η εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ γίνεται σε ειδικό ποσοστό θέσεων (1%), οι οποίες αντιστοιχούν στα Εσπερινά Λύκεια.
Διακρίσεις μαθητών: Πολλοί μαθητές και μαθήτριες του Εσπερινού Λυκείου μας, οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχουν σημειώσει πολύ αξιόλογες επιτυχίες στις πανελλαδικές εξετάσεις Εσπερινών Γενικών Λυκείων.
Πληροφορίες μετάβασης: Η μετακίνηση των μαθητών γίνεται με ειδικά δρομολόγια των αστικών λεωφορείων για τα περισσότερα χωριά.
Εγγραφές: Οι εγγραφές αρχίζουν από τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012 και γίνονται καθημερινά από 7-9 μμ.
Επικοινωνία: Δ/νση: Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτου 84. Τηλ: 2385028410. Fax: 2385022760. Ε-mail:egym-esp-florin.flo.sch.gr

Εσπερινό Γυμνάσιο Τάξεις Γενικού Λυκείου Φλώρινας

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος των Καθηγητών του Εσπερινού Γυμνασίου - Τ.Γ.Λ. Φλώρινας συγχαίρουν για την επιτυχία τους στα ΑΕΙ τις μαθήτριες:
1. Γιαουπάι Ντανιέλα, Βαλκανικών Σπουδών, Δυτικής Μακεδονίας, (Φλώρινα).
2. Ζαμπούνη Πασχαλιά, Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Ιωαννίνων.
3.Κώτσιου Αλίκη, Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών Δυτικής Μακεδονίας, (Φλώρινα).
4. Μαύρου Μαρία, Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Θεσ/νίκης.
5. Ράπου Ειρήνη, Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπ/σης Θεσ/νικης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου