Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

τοποθέτηση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, σχετικά με το πρόβλημα της συνταγογράφησης στα αγροτικά ιατρεία, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων.


 

 Φλώρινα 10/9/2012

                                                      ΠΡΟΣ
                                                       Μ.Μ.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σας αποστέλλουμε την τοποθέτηση του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Φλώρινας κ. Ευστάθιου Κωνσταντινίδη, σχετικά με το πρόβλημα της συνταγογράφησης στα αγροτικά ιατρεία, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων με θέμα: «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής, σύμφωνα με το
άρθρο 36 παρ.5 του Κανονισμού της Βουλής, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σχετικά με τη χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».



«Κύριε Πρόεδρε, παίρνοντας αφορμή από την αναφορά του κ. Υπουργού για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και τα οφέλη, που απορρέουν από αυτή - που σίγουρα το Υπουργείο έχει στοιχεία και μιλάει βάσει στοιχείων - και για την περιστολή της αλόγιστης δαπάνης και για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος, θέλω να κάνω μια ερώτηση, την οποία, κύριε Υπουργέ, είχα κάνει και στον προκάτοχό σας και να μου πείτε τι γίνεται. Υπάρχουν στην ακριτική Φλώρινα και στην Περιφέρεια γενικότερα, πάρα πολλά χωριά, τα οποία δεν έχουν σύνδεση με το διαδίκτυο. Τότε ο προκάτοχός σας είχε πει ότι θα συνεχίζουν να συνταγογραφούν με το παλιό σύστημα.
Τους τελευταίους δύο μήνες στη Φλώρινα οι αγροτικοί γιατροί πάνε στα χωριά, όπου ή δεν υπάρχει σύνδεση με το διαδίκτυο ή έχει κοπεί η σύνδεση, και λένε ότι δεν μπορούν να γράψουν τα φάρμακα, οπότε όλοι οι συνταξιούχοι του Ο.Γ.Α. δεν ξέρουν τι να κάνουν και παραπονιούνται σε εμάς και στους δημάρχους, οι οποίοι δήμαρχοι, τώρα, λένε ότι «εμείς έχουμε υποχρέωση να παραχωρήσουμε το χώρο για τα αγροτικά ιατρεία και δεν αναλαμβάνουμε ούτε το κόστος της σύνδεσης, ούτε την συντήρηση». Αυτό δεν γνωρίζω εάν είναι γνωστό στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, πάντως, πρέπει να βρεθεί μια λύση. Δεν μιλάμε για τους γιατρούς, που έχουν σύνδεση στα ιατρεία τους και συνταγογραφούν, αλλά για τους αγροτικούς ιατρούς, που πάνε στα χωριά, πρέπει να δοθεί μια εντολή και να αποφασιστεί τι θα γίνει. Δεν μπορεί να πηγαίνουν εκεί και να αρνούνται να συνταγογραφήσουν».



Από το Πολιτικό Γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου