Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Ο Ι.Ιωσηφίδης για τη Δ.Ο.Υ Αμυνταίου

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου Ι.Ιωσηφίδης με αφορμή την ενοποίηση της ΔΟΥ Αμυνταίου με αυτή της Φλώρινας και το κλείσιμο των γραφείων της ΔΟΥ Αμυνταίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Επιτέλους το Υπουργείο άκουσε τις κραυγές αγωνίας των τοπικών κοινωνιών και με επιστολή που μας απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών  κ. Στυλιανίδης δίνει λύση σε ένα ζωτικής σημασίας για την περιοχή του Αμυνταίου ζήτημα.
Σε απάντηση του παραπάνω εγγράφου ο Δήμος μας με έγγραφό που απέστειλε  την Δευτέρα 15 Οκτωβρίου κοινοποιεί στο Υπουργείο Εσωτερικών την πρόθεσή του να διαθέσει χώρο σε Δημοτικό κτίριο για την στέγαση ικανού αριθμού υπαλλήλων της εφορίας έτσι ώστε να λειτουργήσει ένα «φορολογικό ΚΕΠ»
Ο δήμος Αμυνταίου θα αναλάβει να παραχωρήσει δωρεάν χώρο για τη στέγαση του φορολογικού ΚΕΠ και να καλύπτει όλα τα έξοδά του όπως ρεύμα, νερό, θέρμανση. Έτσι το κομμάτι των συναλλαγών με τους πολίτες της ΔΟΥ Αμυνταίου θα μεταφερθεί σε χώρο που θα παρέχει δωρεάν ο δήμος. Το υπουργείο Οικονομικών αναλαμβάνει να καλύπτει μόνο τη μισθοδοσία των εφοριακών υπαλλήλων και να τους παράσχει τον εξοπλισμό τους (ηλεκτρονικούς υπολογιστές και γραφεία) που προφανώς υπάρχουν αφού στα διοικητικά όρια του δήμου μας λειτουργούσε μέχρι πρότινος ΔΟΥ. Διευκρινίζεται ότι τα φορολογικά ΚΕΠ θα αντικαταστήσουν τις καταργούμενες ΔΟΥ μόνο στο κομμάτι των εργασιών που αφορούν την εξυπηρέτηση των πολιτών, χωρίς δηλαδή να διαθέτουν τμήματα Δικαστικού, Ελέγχου, κ.ά..
Έτσι στα «Φορολογικά ΚΕΠ» οι φορολογούμενοι θα μπορούν να διεκπεραιώνουν τις φορολογικές και τελωνειακές υποθέσεις τους, χωρίς να χρειάζεται να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους και να ταλαιπωρούνται από υπηρεσία σε υπηρεσία για να πάρουν μια υπογραφή. Στα Κέντρα αυτά οι περισσότερες υποθέσεις θα ολοκληρώνονται με μια υπογραφή, ενώ απώτερος στόχος του υπουργείου είναι όλες οι συναλλαγές των φορολογούμενων να γίνονται ηλεκτρονικά, δίνοντας έτσι λύση στα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών
Με αυτήν την ευχάριστη εξέλιξη αποδεικνύεται περίτρανα ότι η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που ποτέ δεν δίνεται.
Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους τοπικούς βουλευτές, τους φορείς αλλά κυρίως όλους τους  συνδημότες μας που συμμετείχαν και σε αυτή την διεκδίκηση του Δήμου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου