Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Μονάδα βιομάζας θα δημιουργήσει η ΔΕΗ στο Λιγνιτικό Κέντρο Δ. Μακεδονίας

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, οι διαδικασίες αδειοδότησης του έργου θα ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2013 οπότε τοποθετείται η έναρξη των εργασιών κατασκευής.
Η τελευταία εκτιμάται ότι θα τελειώσει στις αρχές του 2015 και μετά από μια περίοδο δοκιμών, η έναρξη της παραγωγής ενέργειας τοποθετείται στα μέσα του έτους.
Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο μηχανολόγος μηχανικός του τμήματος βιομάζας της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» Γεώργιος Καρλατίρας, στο διεθνές συνέδριο που φιλοξενεί στην Κοζάνη η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την Περιφερειακή Πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Βιοενέργεια.
Συγκεκριμένα, η μονάδα θα χρησιμοποιεί βιομάζα από ξύλο, ενεργειακά φυτά και υπολείμματα αγροτικών καλλιεργειών για να παράγει ενέργεια ενώ η ισχύς της μονάδας παραγωγής ρεύματος θα είναι 25 Μεγαβάτ και της μονάδας παραγωγής θερμικής ενέργειας 75 Μεγαβάτ.
Από την θερμική ενέργεια εκτιμάται ότι θα ωφεληθούν 30.000 οικογένειες που θα ενταχθούν στο υπάρχον σύστημα τηλεθέρμανσης της περιοχής.
Υπολογίζεται, εξάλλου, ότι θα προκύψουν διακόσιες νέες θέσεις εργασίας και συγκεκριμένα 15 στη μονάδα και 185 στην εφοδιαστική αλυσίδα, δηλαδή στην διαδικασία παραγωγής βιομάζας.
Σε κάθε περίπτωση η «ΔΕΗ Ανανεώσιμες Α.Ε.» υπογραμμίζει ότι η διαδικασία της παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας από βιομάζα δεν προβλέπει την καύση σκουπιδιών.
Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε 80 εκατομμύρια ευρώ ενώ κάθε χρόνο εκτιμάται ότι θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια της τάξης των 186.000 Μεγαβατωρών και θερμική της τάξης των 560.000 Μεγαβατωρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου