Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Πυρ και μανία ο Βενιζέλος με τις δηλώσεις Τσίπρα περί επενδυτών

 
Ευθεία επίθεση στον Αλέξη  Τσίπρα εξαπέλυσε, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε γερμανική εφημερίδα για την πολιτική της κυβέρνησης και για τις προοπτικές της οικονομίας όπως αυτές διαγράφονται.
 
Ο κ. Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, δήλωσε πως «κανένας σοβαρός επενδυτής δεν θα δαπανήσει τα λεφτά του στην Ελλάδα ξέροντας ότι ο χρόνος της κυβέρνησης τελειώνει».
 
Ενώ αναφερόμενος στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ο κ. Τσίπρας μίλησε για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και ερωτηθείς εάν το κόμμα του θέλει να εμποδίσει τις αποκρατικοποιήσεις, ο κ. Τσίπρας απάντησε:  
 
«Η ίδια η αγορά θα φροντίσει για αυτό. Μια τόσο καταστροφική πολιτική θα μπορούσε ίσως να πραγματοποιηθεί σε μια αφρικανική χώρα, όχι στην Ευρώπη, με το νομικό της πολιτισμό. Θα έπρεπε να καταργηθεί το Σύνταγμα και το Κοινοβούλιο». 
 
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη του κ. Βενιζέλου, όπως και την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
 
Ο κ. Βενιζέλος, επετέθη στον κ. Τσίπρα, κατηγορώντας τον για αντεθνική πρόσκληση και για προβοκάτσια εναντίον του τόπου στο βωμό μικροκομματικής πολιτικής.
 
Του ανταπάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατήγγειλε «διαστρέβλωση και παραποίηση» της συνέντευξης Τσίπρα εκ μέρους του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν τάχθηκε εναντίον των επενδύσεων, αλλά εναντίον των αποκρατικοποιήσεων. Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε παράλληλα στον κ. Βενιζέλο ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και πως «εμπαίζει τον λαό και τους βουλευτές που ψήφισαν το μνημονιακό τέρας».
 
Σε αυτή την τοποθέτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σφόδρα λέγοντας: «Υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά σε όσα λέμε εμείς και σε εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ. Όχι αυτά που λέει πάντα ο  κ. Λαφαζανης που έχει εκλάμψεις για την κυβερνησιμότητα του κόμματό ς του. Εμείς κινούμαστε  από την σκοπιά του εθνικού συμφέροντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται από μικροκομματική συγκυριακή σκοπιμότητα. Καταθέτει μόνο αντεθνική και αντιεπενδυτική πρόταση προβοκάτσια εναντίον του τόπου».
 
Τη λύπη του για τις  δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα εξέφρασε από το βήμα της Βουλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει διορθωτικές δηλώσεις. 
 
Σε κάθε περίπτωση το κλίμα κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού είναι ήδη τεταμένο και σε αυτό συντείνουν και οι αμφίσημες δηλώσεις των Ευρωπαίων εταίρων αναφορικά με την εκταμίευση της δόσης του δανείου προς την Ελλάδα αλλά και την συνολική λύση στο χρέος λίγες ώρες μετά την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεων της χώρας.  
 
Εξ’ ου και τα «μηνύματα» που θέλησε να περάσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στην παρέμβασή του λέγοντας προς τους εταίρους στην κυβέρνηση ότι «τώρα είναι η ώρα της σκληρής διαπραγμάτευσης» και προς τους Ευρωπαίους εταίρους μας πως «δηλώσεις του τύπου ότι η Ελλάδα θα μείνει στην Ευρώπη αν είναι συνεπής δεν πρέπει να ξαναγίνουν».
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου