Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Κοινή επιστολή των Δημάρχους του Νομού Φλώρινας για τις μετακινήσεις των αστυνομικών

 
Με κοινή τους επιστολή οι Δήμαρχοι Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης, Πρεσπών κ. Βασίλης Τσέπας και Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος εκφράζουν την αντίθεσή τους στη μετακίνηση των αστυνομικών υπαλλήλων στο Νομό Έβρου, με αποτέλεσμα να μείνουν αφύλακτα τα σύνορα της περιοχής μας και να υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της εγκληματικότητας.
Η επιστολή έχει αποδέκτες τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης και τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, ενώ κοινοποιείται στα πολιτικά κόμματα της Βουλής και τους Βουλευτές του Νομού Φλώρινας.

Ακολουθεί η κοινή επιστολή.
 
 
1 Αυγούστου 2012
Προς: α. Πρόεδρο της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Αντώνη Σαμαρά
β. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη,    κ. Νικόλαο Δένδια
Κοιν.: α. Πολιτικά Κόμματα
β. Βουλευτές Νομού Φλώρινας
Εξοχότατε Πρόεδρε της Ελληνικής Κυβέρνησης και αξιότιμε κ. Υπουργέ,
την παρούσα επιστολή συνυπογράφουμε οι τρεις Δήμαρχοι των Δήμων του Νομού Φλώρινας, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία για τη δυσάρεστη έκπληξη που επιφυλάξατε στον ακριτικό λαό της Φλώρινας.
Ο λόγος γίνεται για την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη μετακίνηση 148 συνοριακών φυλάκων από τη Φλώρινα προς τον Έβρο. Βεβαίως, η συγκεκριμένη απόφαση δεν αφορά μόνο τους αστυνομικούς υπαλλήλους του Νομου φλώρινας, αλλά από την πλευρά μας οφείλουμε να τονίσουμε τα αρνητικότατα αποτελέσματα αυτής της απόφασης στην περιοχή μας. Μίας απόφασης που ελήφθη την ώρα που είναι σε έξαρση η εγκληματικότητα, κυρίως από λαθρομετανάστες, καθώς ο Νομός Φλώρινας συνορεύει με την Αλβανία και την ΠΓΔΜ και στα διοικητικά του όρια βρίσκονται δύο από τις πύλες εισόδου από τις χώρες αυτές.
Οι πολίτες του Νομού Φλώρινας υφίστανται καθημερινά υποβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας και νοιώθουν συνεχή απειλή, αφού η διακίνηση ναρκωτικών, η πραγματοποίηση κλοπών και ληστειών και η ανεξέλεγκτη μετακίνηση λαθρομεταναστών αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων λειτουργεί αποτρεπτικά προς το έγκλημα και θετικά προς την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Τρομάζουμε με την εικόνα του μέλλοντος των τοπικών κοινωνιών χωρίς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες λειτουργούν ως ανάχωμα κυρίως στην εισαγόμενη, αλλά και την εγχώρια εγκληματικότητα που αυξάνεται και αυτή λόγω της οικονομικής κρίσης.
Η οικονομική δυσπραγία, που στα σύνορα είναι εντονότερη από οποιαδήποτε άλλη γωνιά της χώρας, συνοδεύεται και με αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων. Η αξέχαστη Μελίνα είχε πει για την περιοχή μας ότι «τα σύνορα δεν είναι ποινή, είναι τιμή». Η Ελληνική Πολιτεία φροντίζει να τη διαψεύδει συνεχώς!
Βεβαίως, ο σχεδιασμός των αστυνομικών δυνάμεων είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του κράτους, αλλά από την πλευρά μας οφείλουμε να τονίσουμε ότι η περιοχή του Νομού Φλώρινας υφίσταται εντονότατη αδικία και η έλλειψη ισχυρής αστυνομικής δύναμης θα δημιουργήσει συνθήκες που ευνοούν την εγκληματικότητα και ενισχύουν το αίσθημα ανασφάλειας των κατοίκων. Για τους λόγους αυτούς παρακαλούμε για την ανάκληση της απόφασης για απομάκρυνση των συνοριακών φυλάκων από το Νομό Φλώρινας.
Ο
Δήμαρχος Αμυνταίου
Ιωακείμ Ιωσηφίδης
Ο
Δήμαρχος Πρεσπών
Βασίλης Τσέπας
Ο
Δήμαρχος Φλώρινας
Ιωάννης Βοσκόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου