Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – κυβέρνησης – ΕΕ


Οργανώνουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά
Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 17 Νοέμβρη στις 5:00΄ το απόγευμα
στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας

Τα νέα μέτρα-σφαγείο που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των βιομηχάνων και των τραπεζιτών αποδεικνύουν ένα πράγμα:Τα μέτρα τους δεν σώζουν το λαό αλλά τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Τα χαμένα εργατικά δικαιώματα, η φθηνή εργατική δύναμη είναι το καύσιμο για να πάρει μπρος η ατμομηχανή της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Με τον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό η κυβέρνηση μας στέλνει στη χρεοκοπία για να εξασφαλιστεί η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και η πληρωμή των καπιταλιστών δανειστών.
Ο δικός μας Νοέμβρης είναι ο Νοέμβρης της σύγκρουσης
με την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, με την ΕΕ και τα μονοπώλια. Για να παρεμποδίσουμε το τσάκισμα της ζωής και του μέλλοντός μας.
Για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.
Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς, τα διλλήματα που βάζουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. Η εξασφάλιση της δόσης είναι πρόσχημα και εκβιασμός για να δικαιολογηθεί η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Αυτό που θέλουν είναι τζάμπα εργαζόμενους για να σώσουν την ΕΕ και τα κέρδη των μονοπωλίων! Τα ίδια θα λένε και για τις υπόλοιπες δόσεις. Αυτή είναι η απαίτηση της ελληνικής πλουτοκρατίας και της ΕΕ.
Ξέρουμε καλά ότι η πολιτική τους είναι αντιλαϊκή,επέβαλε στο λαό και τα παιδιά του, που σπουδάζουν, χαράτσια, μνημόνια διαρκείας. Γι’ αυτό παλεύουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου – ΕΕ-κυβέρνησης και σε οποιοδήποτε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας βαρβαρότητας.Παλεύουμε για την πλήρη αποδέσμευση της χώρας μαςαπό τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ-ΝΑΤΟ. Δεν συμβαδίζει η φιλολαϊκή ανάπτυξη με την παραμονή σε αυτές τις λυκοσυμμαχίες. Καμιά εμπλοκή της χώρας μας στον νέο πόλεμο που ετοιμάζεται ενάντια στους λαούς της Συρίας και του Ιράν.
39 χρόνιαμετά την εξέγερση του Νοέμβρη…
…από τις μέρες που χιλιάδες εργαζόμενου λαού και νεολαίας συγκρούστηκαν με την πολιτική του κεφαλαίου, που τότε εξέφραζε η χούντα των συνταγματαρχών, η ανάγκη για αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική πάλη είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.
Οι ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων υπηρετήθηκαν, στη συνέχεια, με το μοντέλο εναλλαγής μονοκομματικών κυβερνήσεων και τα τελευταία χρόνια με ισχυρές κυβερνήσεις συνεργασίας.
Σήμερα το πολιτικό σύστημα αναμορφώνεται,αλλάζει μάσκες για να κρύψει τη σήψη του, χρησιμοποιεί τις εφεδρείες του. Δημιουργείται ένα νέο δίπολο, ένας νέος δικομματισμός για να αντιμετωπίσουν τη διογκούμενη λαϊκή οργή, να διαχειριστούν τους ανταγωνισμούς μέσα κι έξω από την ΕΕ, τα αδιέξοδα του καπιταλιστικού συστήματος. Ενισχύεται η φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το μαστίγιο του συστήματος, για να χτυπήσει το εργατικό-λαϊκό κίνημα και όποιον σηκώνει κεφάλι.
Η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν από τις κορυφαίες στιγμές της αντιδικτατορικής πάλης,της πάλης κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Είχε προηγηθεί συνειδητή προεργασία, η πολύχρονη αντίσταση, η πολύχρονη παράνομη δουλειά,πολλές θυσίες από αγωνιστές που δεν δείλιασαν μπροστά σε δυσκολίες και βασανιστήρια. Τα διδάγματα του τότε είναι επίκαιρα σήμερα.
Λαϊκή κυριαρχία,ο λαός να αποφασίζει με βάση τα δικά του συμφέροντα , σημαίνει ότι έχει στα χέρια του τον πλούτο που παράγεται στη χώρα από τα δικά του χέρια, με το δικό του μυαλό.Σημαίνει αποδέσμευση από την ΕΕ και κάθε ιμπεριαλιστική ένωση. Ανατροπή της κυριαρχίας των μονοπωλίων.Τα σχέδια«εθνικής σωτηρίας» είναι σχέδια για να σώσουν το σύστημά της εκμετάλλευσης, για να υποτάξουν και να τσακίσουν το Λαό.
Όπως και τότε έτσι και σήμερα κάνουμε στην άκρη τις φωνές της υποταγής και της ενσωμάτωσης. Τότε έσπερναν αυταπάτες για δήθεν εκδημοκρατισμό της χούντας. Τώρα μιλάνε για καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο,για «καλύτερη διαπραγμάτευση» με τους δυνάστες του λαού. Είναι αυταπάτηότι με άλλους καλύτερους διαχειριστές, χωρίς και αυτοί να συγκρουστούν με την ΕΕ και τα μονοπώλια, θα ζήσουμε καλύτερα, θα γίνει η ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία «αρνάκι». Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Όσοι το λένε είναι επικίνδυνοι!
39 χρόνια μετά το πραγματικό δίλημμα παραμένει ίδιο:
με τα μονοπώλια και την εξουσία τους, ή με το λαό και την εξουσία του;
Με τα κέρδη των πλουτοκρατών και με τα βάρη της κρίσης να πέφτουν στους εργαζόμενους; Ή με τις πραγματικές μας ανάγκες, που είναι σε σύγκρουση με την ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου, σε σύγκρουση με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ-ΔΝΤ;
Οι ανάγκες μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και δικαιώματα, για δωρεάν Υγεία,ξεκούραση κι ασφάλεια για το μέλλον, δεν χωράνε στα πλαίσια της ΕΕ και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.
Έχουμε τη δύναμη να τους ανατρέψουμε!
Η αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας διδάσκει ότι τίποτα δεν κερδίζεται με τον λαό στη γωνία. Φοβισμένος λαός σημαίνει θυσίες χωρίς τέλος. Αντίθετα κανένας μηχανισμός, καμιά εξουσία, όσο ισχυρή και αν φαίνεται, δεν μπορεί να υποτάξει και να νικήσει έναν αποφασισμένο και οργανωμένο λαό.
Οργάνωση σημαίνει αντοχή, σημαίνει συνέχεια γιατί ο αγώνας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής δεν μπορεί να είναι έργο μιας πράξης, μιας απεργίας ή μιας διαδήλωσης.
Δυναμώνουμε τη μεγάλη κοινωνική συμμαχία που χτίζεται κάθε μέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου