Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Ένα Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και ένα ΤΕΙ


Ένα «ομοσπονδιακό» πανεπιστήμιο θα λειτουργεί στην Αθήνα στο οποίο θα υπάγονται διοικητικά όλα τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκτός του Πανεπιστήμιου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, το πανεπιστήμιο αυτό θα διοικείται και θα ελέγχεται από ένα Δ.Σ, ενώ οι νυν αρχές δεν καταργούνται αλλά θα λειτουργούν κανονικά.
Ακόμη, δημιουργείται, ένα ομόσπονδο Τεχνολογικό Ίδρυμα Αθήνας καθώς το ΤΕΙ Αθήνας, το ΤΕΙ Πειραιά και το ΑΣΠΑΙΤ ενώνονται.
Σύμφωνα με το Σχέδιο «Αθηνά», καταργούνται 150 τμήματα σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Τα συγκεκριμένα τμήματα είχαν χαμηλό βαθμό ενδιαφέροντος ή δεν είχαν καν μόνιμο διδακτικό προσωπικό.
Τέλος, αναβαθμίζεται το διεθνές πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το οποίο θα επικοινωνεί με έδρες ελληνικών σπουδών στο εξωτερικό.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αρβανιτόπουλος είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ενίσχυση της δωρεάν δημόσιας παιδείας, η αναβάθμιση πανεπιστημίων και τη σύνδεση με αναπτυξιακό χάρτη.
«Εκθέσαμε κριτήρια και κανόνες στα κόμματα. Καταθέτουμε το νομοσχέδιο, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται. Θα το στείλουμε στην ακαδημαϊκοί κοινότητα» είπε ο υπουργός Παιδείας τονίζοντας ότι είναι μια εθνική υπόθεση και πρέπει να γίνει συζήτηση ουσίας «χωρίς περιχαράκωση από κομματικές ιδιότητες».
απο  ΥAHOO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου