Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΑΥΤΕΚΩ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ



ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
Όλα τα θέματα που προέκυψαν μετά την απαράδεκτη απόφαση του Yπουργείου για την κατάργηση των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΤΑΥΤΕΚΩ –απόφαση που είχε
ως αποτέλεσμα από τις 25/1/2013 να μην παρέχονται στους χιλιάδες ασφαλισμένους της ΔΕΗ οι υπηρεσίες του ταμείου σε επίπεδο περιφέρειας- συζήτησε το Προεδρείο του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ με τον νέο πρόεδρο του ΤΑΥΤΕΚΩ κ. Νίκο Δομένικο, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου. Οι παρεμβάσεις/κινήσεις του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ υπήρξαν άμεσες από την πρώτη στιγμή, καθώς οι υπηρεσίες για τις οποίες γίνεται λόγος, είναι υπηρεσίες που οι ασφαλισμένοι χρειάζονται σε καθημερινή βάση και έχουν κύρια να κάνουν με:
● Έκδοση - θεώρηση βιβλιαρίου Ασφάλισης
● Διαγραφές των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων
● Έκδοση ευρωπαϊκής κάρτας ασφάλισης
● Αιτήσεις απονομής κυρίας και επικουρικής σύνταξης
● Θέματα προνοιακών δομών όπως :Χορήγηση δανείων προσωπικού ΚΑΠ –ΔΕΗ,  Κατασκηνώσεις κλπ.
Η συνάντηση με τον κ. Δομένικο είχε άμεσα αποτελέσματα, αφού σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Παπαγεωργόπουλο και με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού κ. Βαφειάδη, δόθηκε εντολή, έτσι ώστε οι  προϊστάμενοι των ΠΕΚΑ να ορίσουν τους συναδέλφους που θα αναλάβουν να διεκπεραιώσουν τις υπηρεσίες που μέχρι πρότινος ενέπιπταν στην αρμοδιότητα των συναδέλφων, οι οποίοι  μετά την αποδέσμευση τους από το ΤΑΥΤΕΚΩ επέστρεψαν στη ΔΕΗ Α.Ε.
Για πολλοστή φορά ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εκφράζει την κάθετη αντίθεσή του για την απόφαση του Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ που αποδέσμευσε το σύνολο των συναδέλφων μας που είχαν προσληφθεί για να παρέχουν υπηρεσίες ασφάλισης και πρωτοβάθμιας υγείας στους χιλιάδες άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένους της ΔΕΗ.
Στόχος μας παραμένει, η πολιτεία να συνεχίζει  να παρέχει τις υπηρεσίες του ΤΑΥΤΕΚΩ στους ασφαλισμένους της ΔΕΗ στην περιφέρεια, έχοντας πάντα σαν δεδομένο ότι αυτό ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να αποτελεί  προνόμιο μόνο των ασφαλισμένων που κατοικούν στην πρωτεύουσα. Εξάλλου, οι εισφορές των εργαζομένων στα ενεργειακά κέντρα της χώρας- έναντι των συναδέλφων του κέντρου-  είναι πολλαπλάσιες.
     Σε ό,τι έχει να κάνει με τους συναδέλφους συνταξιούχους που εδώ και τρία περίπου χρόνια αναμένουν την καταβολή του εφάπαξ βοηθήματος, ενημερώνουμε ότι ο νέος πρόεδρος κ. Δομένικος μαζί με την Οικονομική Διευθύντρια κα. Δροσάτου θα συνυπογράψουν - έως την Τρίτη 12/2-  το αντίστοιχο μνημόνιο με το Υπουργείο, έτσι ώστε να ξεκινήσει άμεσα και εντός δέκα ημερών η καταβολή του εφάπαξ στους δικαιούχους.
Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου