Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Συνάντηση του Δημάρχου Πρεσπών με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών

Τα προβλήματα των παραγωγών σε σχέση με την ασφάλιση των εργατών, έθεσε επί τάπητος ο Δήμαρχος Πρεσπών κ. Βασίλειος Τσέπας, σε συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, καθώς και με τον Διευθυντή του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κ. Παναγιώτη Δουφεξή, συνοδευόμενος από το βουλευτή Ν.Δ. Φλώρινας, κ. Ευστάθιο Κωνσταντινίδη.
Ο Δήμαρχος Πρεσπών ενημέρωσε τους κ. Αναπληρωτή Υπουργό και κ. Διευθυντή, ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, υπάρχει αδυναμία στους παραγωγούς που απασχολούν εποχιακούς εργάτες , ακόμα και στις περιπτώσεις που έχουν καταβληθεί προκαταβολές κατά τα δύο προηγούμενα έτη, να προβούν στην εξόφληση του εργοσήμου.
Ο κ. Αθανασίου απάντησε πως πραγματικά πρόκειται για μια αδυναμία του συστήματος και δεσμεύτηκε για κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης, που θα επιτρέψει σε εκείνους που είχαν καταβάλλει προκαταβολές, να προχωρήσουν στην εξόφληση του εργοσήμου, αλλά παραμένει άλυτο το θέμα με εκείνους τους παραγωγούς που αν και απασχόλησαν εργάτες τα προηγούμενα δύο έτη, δεν έχουν καταβάλλει προκαταβολές έναντι του εργοσήμου.
Με τον κ. Δουφεξή συζητήθηκε εκτενέστερα η λειτουργία του εργοσήμου, καθώς και θέματα που άπτονται της απασχόλησης και ασφάλισης των εποχιακών εργατών.
Λαιμός, 6 Φεβρουαρίου 2013
Δελτίο Τύπου Δήμου Πρεσπών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου