Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Ο Θ. Γερμανίδης για την κατάργηση της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας

Η τρικομματική κυβέρνηση με συνέπεια προς τις ασκούμενες μνημονιακές πολιτικές της συνεχίζει την εφαρμογή των πιο σκληρών πολιτικών, της ιδιωτικοποίησης και παραχώρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα κάθε κερδοφόρου δημόσιου τομέα και αγαθού, απαξιώνοντας όλες τις αναπτυξιακές δυνατότητες και εργαλεία που διαθέτει η χώρα.
Οι πομπώδεις δηλώσεις της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη, περί «βαριάς βιομηχανίας» και «εθνικού σχεδίου» για την ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού, αποδεικνύονται «στάχτη στα μάτια του κόσμου» για να καλυφθεί η πολιτική ιδιωτικοποίησης και στον τομέα του Τουρισμού. Η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού στο όνομα μιας τουριστικής «ανάπτυξης», ολοκληρώνει τις αντι-αναπτυξιακές και αντιλαϊκές της πολιτικές και στον τομέα του τουρισμού, προχωρώντας στον κατακερματισμό και στη διάλυση του ΕΟΤ με στόχο την ιδιωτικοποίηση όλων των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του, αιφνιδιάζοντας τους εργαζόμενους του ΕΟΤ και την τουριστική κοινότητα, ανακοινώνοντας το διαμελισμό του ΕΟΤ.
Η έλλειψη μιας ολοκληρωμένης και σύγχρονης στρατηγικής της τουριστικής ανάπτυξης, με περιφερειακή, τοπική και κοινωνική διάσταση είναι βέβαιο ότι θα έχει ολέθρια αποτελέσματα και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Βάσει του προτεινόμενου οργανογράμματος του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού (ΠΥΤ) Δυτικής Μακεδονίας συγχωνεύεται με την ΠΥΤ Ηπείρου, με έδρα τα Ιωάννινα, υποβαθμίζοντας έτσι την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για μία ακόμη φορά και ως τουριστικό προϊόν.
Πως αντιλαμβάνεται το υπουργείο Τουρισμού και η υπουργός την ανάπτυξη του ελληνικού - περιφερειακού τουρισμού;
Με υποβαθμισμένες και συρρικνωμένες τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες;
Ως βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.–Ε.Κ.Μ. Φλώρινας, απευθύνομαι στον κόσμο του τουρισμού και δηλώνω ότι θα βρίσκομαι στο πλευρό των εργαζομένων του ΕΟΤ της Δυτικής Μακεδονίας, εκφράζοντας την αντίθεσή μου στην καταστροφική για τον τουρισμό πολιτική της μνημονιακής κυβέρνησης. Η συγκεκριμένη πολιτική βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τις πραγματικές ανάγκες των τουριστικών προορισμών, των μικροεπαγγελματιών και των εργαζομένων του τομέα, υποβαθμίζει δραματικά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και τοποθετείται απροκάλυπτα και με σαφήνεια ενάντια στο κοινωνικό και δημόσιο συμφέρον της Δυτικής Μακεδονίας.

Θανάσης Γερμανίδης
Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.
Π.Ε. Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου