Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013

Επισκέψεις σε έργα της Π.Ε. Φλώρινας



 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
 Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Τηλ.: 2385350400
Fax: 2385350401

Φλώρινα, 15 Μαρτίου 2013


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επισκέψεις σε έργα της Π.Ε. Φλώρινας


Το φράγμα της Τριανταφυλλιάς και τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Νίκη επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 15 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Ανάπτυξης Στράτος Σιμόπουλος, συνοδευόμενος από τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φλώρινας Δημήτριο Ηλιάδη και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Πρωτογενούς Τομέα Χρήστο Ευαγγέλου.

Ο κ. Σιμόπουλος, με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, δήλωσε: «Το υπουργείο εκτελεί δύο έργα. Το ένα είναι ο κάθετος άξονας Φλώρινα – Νίκη και το άλλο είναι το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, ένα πολύπαθο έργο στο οποίο έχουμε πια εργολάβο και είμαστε σε προσυμβατικό στάδιο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Αυτά τα δύο έργα επισκέφτηκα σήμερα, όπως και συζήτησα με τον Αντιπεριφερειάρχη το θέμα της σύνδεσης της Φλώρινας με τον Πτολεμαΐδα, που είναι ένα έργο με δύο εναλλακτικές διαδρομές υπό μελέτη. Ο Αντιπεριφερειάρχης με σαφήνεια μου έθεσε το ζήτημα ότι θα πρέπει να υλοποιηθεί η αρχική χάραξη που βγαίνει απευθείας στην Πτολεμαΐδα, χωρίς να παρεμβάλλεται το Αμύνταιο.
Στην Τριανταφυλλιά είχαμε ένα θέμα με τους απλήρωτους εργαζόμενους το οποίο δε γνώριζα. Η νομοθεσία είναι τέτοια που δεν επιτρέπει στο υπουργείο να πληρώσει εφόσον έχει διαλυθεί η εργολαβία, πιθανώς όμως να υπάρχει άλλος τρόπος που θα διερευνήσουμε με τον Αντιπεριφερειάρχη».
Αναφορικά με την πορεία των έργων τόνισε: «Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά για τον κάθετο άξονα, όσον αφορά το δανειοθάλαμο, πιστεύω ότι θα είμαστε περίπου εντός χρονοδιαγραμμάτων, μέσα στο 2014, ίσως με μια μικρή παράταση.
Και για το φράγμα πιστεύω ότι δεν θα έχουμε πρόβλημα. Βέβαια, τα λέμε αυτά σε μία περίοδο όπου πολλές τεχνικές εταιρίες έχουν πρόβλημα και σε όλη την Ελλάδα αντιμετωπίζουμε το φαινόμενο να έχουμε υποκαταστάσεις – διαλύσεις εργολαβιών. Μαζί με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας που περιμένουμε, πιστεύω ότι θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση και στο χώρο των τεχνικών εταιριών».
Από την πλευρά του ο κ. Ηλιάδης δήλωσε: «Με χαρά δεχτήκαμε τον Γενικό Γραμματέα, ο οποίος ήθελε να δει από κοντά και έχει μια πλήρη εικόνα για το που βρίσκονται αυτά τα έργα, τα οποία περιμένει η Φλώρινα.
Του εξηγήσαμε την κατάσταση και ειδικότερα για το φράγμα θέσαμε το θέμα των απλήρωτων εργαζομένων, για το οποίο μπορεί να βρεθεί η λύση μέσω του υπουργείου Εργασίας, δηλαδή μέσω του ΟΑΕΔ.
Για τον κάθετο άξονα Φλώρινα – Νίκη είμαστε σε καλό δρόμο, θα ξεπεραστεί και το θέμα του δανειοθαλάμου και επιτέλους θα ξεκινήσει το έργο, που είναι όραμα για τη Φλώρινα.
Εκεί που σταθήκαμε και ζητήσαμε από τον Γενικό να το δει προσωπικά είναι η κάθετος από τη Φλώρινα προς την Εγνατία. Τονίσαμε ότι η κάθετος δεν πρέπει να αλλοιώνεται ως έννοια, αλλά να είναι πραγματική κάθετος και όχι τεθλασμένη».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου