Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΟ ΒΕΥΗΣ ΓΙΑ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΑΡ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ & ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ


 
ΠΡΟΣ
1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
2) ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
ΘΕΜΑ: «Προμήθεια λιγνίτη από Βουλγαρία και Τουρκία, ενώ κλείνουν ελληνικά λιγνιτωρυχεία».

Στην περιοχή της Φλώρινας συντελείται ένα εθνικό και κοινωνικό έγκλημα. Στο από δεκαετίας κλειστό ορυχείο στη Βεύη έρχεται να προστεθεί το ορυχείο στο Κλειδί και πρόσφατα το ορυχείο λιγνίτη στην Αχλάδα τα οποία πρόσφατα έκλεισαν και οι απλήρωτοι λιγνιτωρύχοι, αυτοκινητιστές και συναφείς επαγγελματίες έχουν να λάβουν τα δεδουλευμένα τους πάνω από ένα χρόνο. Κι ενώ αυτά τα λιγνιτωρυχεία κλείνουν, το κατά τα άλλα υπερσύγχρονο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος «ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ι» προμηθεύεται πρώτη ύλη (λιγνίτη) από την Βουλγαρία και την Τουρκία (!) με τη συνέργεια μεσαζόντων που πλουτίζουν μεταφέροντας εμπορευματοκιβώτια (containers) με βουλγάρικο και τουρκικό λιγνίτη. Σήμερα όλα τα ορυχεία είναι κλειστά για να ακριβοπληρώνει ο Έλληνας καταναλωτής εισαγωγές τόνων λιγνίτη από Βουλγαρία και Τουρκία, ο οποίος πέραν των άλλων είναι και ακριβός και κατώτερης ποιότητας από τον αντίστοιχο ελληνικό που παραμένει ανεκμετάλλευτος. Εξ΄ αιτίας αυτού, η εθνική οικονομία υφίσταται βαρύτατο πλήγμα τόσο με την εξαγωγή συναλλάγματος, όσο και με την ύφεση και την ανεργία στην οποία οδηγείται η τοπική οικονομία στην ευαίσθητη εθνικά –κοινωνικοοικονομικά ακριτική περιοχή της Φλώρινας. Ο πρωτογενής αγροτικός τομέας έχει συρρικνωθεί τρομακτικά, η αγροτική γη έχει απαλλοτριωθεί, κοινότητες κινδυνεύουν να χαθούν από τον χάρτη (Κλειδί - Άγιοι Ανάργυροι), απλήρωτοι εργαζόμενοι εντάσσονται στις τάξεις των νεόπτωχων ανέργων, οι οικογένειες τους κυριολεκτικά πεινάνε, η ανεργία ξεπερνάει το 35%, συνεχίζεται η φτωχοποίηση του πληθυσμού και η ερημοποίηση της υπαίθρου. Παρόλα αυτά η περιοχή έχει ονομασθεί με ένα εύηχο περιτύλιγμα ως «ενεργειακός δήμος» αλλά η μόνη «ενέργεια» που λαμβάνει χώρα εν προκειμένω στα ορυχεία της Βεύης, Κέλλης και Αχλάδας στον Δήμο Φλώρινας είναι το λουκέτο και ένα σεληνιακό τοπίο όπου τα κοιτάσματα λιγνίτη αυταναφλέγονται χωρίς καμία αξιοποίηση και ο ορυκτός πλούτος σαπίζει κυριολεκτικά στο υπέδαφος.

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:
1) Για ποιους λόγους αποφασίστηκε να κλείσουν τα λιγνιτωρυχεία στο Κλειδί και στην Αχλάδα Φλώρινας και να παραμείνει κλειστό το λιγνιτωρυχείο στη Βεύη Φλώρινας ενώ το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος «ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ι» προμηθεύεται πρώτη ύλη (λιγνίτη) από την Βουλγαρία; Ποιές σκοπιμότητες εξυπηρετούνται;
2) Ελήφθη υπόψη το δημόσιο συμφέρον και οι ανάγκες των τοπικών κοινωνιών; Αν ναι, πως εξυπηρετούνται με την ανωτέρω μεθόδευση;
3) Τι θα πράξει προκειμένου να επαναλειτουργήσουν τα ανωτέρω λιγνιτωρυχεία, να πληρωθούν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι και να τροφοδοτείται το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος «ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Ι» με ελληνικό λιγνίτη και όχι με εισαγόμενο;

Αθήνα, 27/03/2013
Ο Ερωτών Βουλευτής
Πολύβιος Ζησιμόπουλος
Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης
ΛΑΪΚΟY ΣΥΝΔΕΣΜΟY - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 
 
 
Σε προηγούμενο δελτίο τύπου  μας  σας δημοσιεύσαμε την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στις 6 Μαρτίου 2013 στην επερώτηση του Βουλευτή της Χρυσής Αυγής κου. Ματθαιόπουλου Αρτέμη από τις 19 Φεβρουαρίου 2013, σχετικά με την προμήθεια φυσικού αερίου από περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας που θα διέρχεται ο αγωγός ΤΑΡ εάν φυσικά αυτός κατασκευασθεί.

Στην απάντηση του, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος. Κούρκουλας αναφέρει ότι σαφέστατα προβλέπεται από τη σύμβαση η παροχή φυσικού αερίου για τις περιοχές από όπου θα διέρχεται ο αγωγός μεταφοράς ΤΑΡ. Σημειώνει δε ότι το θέμα είναι υπό διαπραγμάτευση με την προϋπόθεση φυσικά ότι ο αγωγός θα κατασκευαστεί.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να βρείτε την σχετική επερώτηση του συναγωνιστή Ματθαιόπουλου:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7975896.pdf

Και εδώ η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7992313.pdf

Στις 15 Μαρτίου 2013 απαντάει στην επερώτηση και το Υπουργείο Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) όπου ο Υφυπουργός κος. Α. Παπαγεωργίου απαντάει ότι προβλέπεται η δυνατότητα προμήθειας φυσικού αερίου μέσω του ΤΑΡ.
Εδώ η απάντηση του ΥΠ.Ε.Κ.Α.:
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/8003560.pdf

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν, βλέπουμε ότι η παρέμβαση της Χρυσής Αυγής από τις 19 Φεβρουαρίου 2013 υποχρέωσε τα σχετικά Υπουργεία να ξεκαθαρίσουν το τοπίο σχετικά με τη δυνατότητα παροχής φυσικού αερίου μέσω του αγωγού μεταφοράς ΤΑΡ για την Φλώρινα και την Καστοριά χωρίς μισόλογα και κρυφές ατζέντες.
Από τώρα θα έπρεπε οι τοπικοί φορείς, βουλευτές της Καστοριάς και της Φλώρινας, Περιφέρεια, Δήμοι κλπ. να ξεκινήσουν ενέργειες έτσι ώστε να έχουμε το συντομότερο γραπτή δέσμευση κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων και εμπλεκόμενων Υπουργών ότι εφόσον επιλεγεί ο ΤΑΡ το καλοκαίρι, θα δημιουργηθεί το κατάλληλο δίκτυο, οι τερματικοί σταθμοί και όλες οι προϋποθέσεις και τα έργα ούτως ώστε οι περιοχές μας να έχουν πρόσβαση στο φθηνό και ακίνδυνο για το περιβάλλον φυσικό αέριο.

Αντί να χαριεντίζονται και να στριμώχνονται για μια φωτογραφία δίπλα από τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο στην Κορυτσά (ενώ θα έπρεπε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να τον πιέσουν και να του είχαν αποσπάσει δέσμευση ότι δεν θα καταργηθεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), αντί να φαγώνονται μεταξύ τους για ένα ανούσιο δελτίο τύπου, αντί να πίνουν καφεδάκι με τον Υφυπουργό ΥΠΕΚΑ Ασημάκη Παπαγεωργίου για τις κάμερες και τα μισθωμένα δημοσιεύματα ότι δήθεν αυτοί εργάζονται για να έρθει φυσικό αέριο στην Δυτική Μακεδονία, όταν μια βδομάδα πριν ο ίδιος Υφυπουργός έχει απαντήσει στη Χρυσή Αυγή ότι η σύμβαση προβλέπει την παροχή φυσικού αερίου (για όποιον το διεκδικήσει), ας φροντίσουν για το αυτονόητο.

Αντί λοιπόν οι βλαχοδήμαρχοι και οι βλαχο-βουλευτές να μας συμπεριφέρονται και να μας βλέπουν σαν τους ιθαγενείς που μαγεύονται με καθρεφτάκια, σταυρουδάκια και χάντρες, ας φροντίσουν να δημιουργήσουν ένα υπερκομματικό και ενιαίο μέτωπο διεκδίκησης πραγμάτων για την πολύπαθη περιφέρεια μας η οποία θερίζεται από ανεργία και απογυμνώνεται από Υπηρεσίες, Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, Αστυνομία, Στρατό, επενδύσεις κλπ. Να σταματήσουν να εργάζονται για τον εαυτό τους, την επανεκλογή τους (απίθανο πλέον) ή την πιθανή υπουργοποίηση τους και να κοιτάξουν το γενικό συμφέρον του τόπου μας. Είναι η τελευταία τους ευκαιρία διότι στις επόμενες εκλογές ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή θα έχει εκλέξει ικανό αριθμό βουλευτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι θα εκπροσωπούν επάξια τους συμπολίτες μας και δεν θα κάνουν δημόσιες σχέσεις αλλά θα παράγουν έργο χωρίς πολλά λόγια. Το αποτέλεσμα θα είναι ότι ο Δυτικομακεδόνας θα καταλάβει επιτέλους ποιοί και πώς τον κορόιδευαν 40 σχεδόν χρόνια και υποβάθμισαν την Περιφέρεια μας στο έσχατο σημείο.

Εργαστείτε από τώρα για την παροχή φυσικού αερίου στην Φλώρινα και την Καστοριά γιατί σε λίγους μήνες θα είναι αργά. Είναι ικανός ο Στουρνάρας ή ο επόμενος τυχάρπαστος μαθητευόμενος μάγος στο Υπουργείο Οικονομικών να μας αποκλείσει από την παροχή φτηνού φυσικού αερίου με τη δικαιολογία ότι θα μειωθούν τα έσοδα από τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο !!! είναι ικανοί να μας αφήσουν να παγώσουμε, να πεινάσουμε και να πεθάνουμε, αρκεί να "βγαίνουν τα νούμερα"...

Δεν χρειάζεται φυσικά να πούμε ότι η Χρυσή Αυγή στη Δυτική Μακεδονία παρακολουθεί το θέμα πολύ στενά και θα ενημερώνει τους πολίτες της Περιφέρειας μας για τα παιχνίδια που κάποιοι προσπαθούν να παίξουν πίσω από την πλάτη τους.

Υ.Γ. αλήθεια κύριοι βουλευτές της τρικομματικής παρωδίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στο σχέδιο "Αθηνά" που έρχεται στη Βουλή, θα πείτε πάλι το κατάπτυστο: ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ή έχετε λίγη ντροπή και τσίπα πάνω σας;


Γραφείο Τύπου Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου