Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Κλιμάκιο της Τ.Ο. Καστοριάς, επισκέφθηκε την κοινότητα Κομνηνάδων, μετά τα κρούσματα κλοπών από Αλβανούς.



Χρυσή Αυγή Καστοριάς <xrisiavgikastorias@gmail.com>
1:01 π.μ. (Πριν από 10 ώρες)
προς ethnosΡΑΔΙΟΡΑΔΙΟtharostsaknakitaflorineaOlainfoinfoinfoinfoinfoinfoΗΧΩinfoixofloODOSODOSAntonisproinoslogosparathrhthsflopolitisptolemeosantennesBLOGSPOT
Κατόπιν επικοινωνίας μας με πολλούς κατοίκους των Κομνηνάδων και των γύρω κοινοτήτων, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Καστοριάς με επικεφαλής τον Γραμματέα κο. Τούφα Στέλιο, επισκέφτηκε την περιοχή όπου πριν λίγες μέρες είχαμε νέα κρούσματα εγκληματικότητας από Αλβανούς λαθρομετανάστες.

Κοινή διαπίστωση όλων των κατοίκων της μεθορίου με την Αλβανία είναι η πλήρη έλλειψη παρουσίας του στρατού και της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα τα σύνορα να είναι ξέφραγο αμπέλι, οι κλοπές και οι διαρρήξεις από Αλβανικές συμμορίες να είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και οι κάτοικοι πλέον είναι σε απόγνωση και προειδοποιούν ότι θα πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Ο Γραμματέας της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος ενημέρωσε τους κατοίκους των Κομνηνάδων για τις επερωτήσεις που έχει κάνει η Χρυσή Αυγή στη βουλή, σχετικά με την απουσία του στρατού στη φύλαξη των συνόρων, για τις ελλείψεις που έχει η ΕΛ.ΑΣ. σε ανθρώπινο δυναμικό, απόρροια της μετακίνησης στον Έβρο του 1/3 περίπου των συνοριοφυλάκων, για τις ελλείψεις σε τζιπάκια,  αυτοκίνητα και άλλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό (βαρύ οπλισμό, θερμικές κάμερες, αλεξίσφαιρα γιλέκα κλπ.) καθώς και για τις αστείες απαντήσεις του Υπουργού Προ.Πο. κου. Δένδια ότι "όλα βαίνουν καλώς" και ότι δεν υπάρχει εγκληματικότητα στην περιοχή.
Αναμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις του Προποτζή Υπουργού Δένδια στις νέες επερωτήσεις μας, θα έχει άραγε τα κότσια να πει την αλήθεια;

Δεσμευτήκαμε στους κατοίκους ότι θα έχουμε άμεσες συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, τον Αστυνομικό Διοικητή και τον Μέραρχο, προκειμένου να βρεθεί άμεσα λύση, πιέζοντας το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Υπουργείο Προ.Πο. έτσι ώστε να σκύψουν με σοβαρότητα στο πρόβλημα και να αφήσουν τα λόγια.

Λαθροϋλοτομία, ανεξέλεγκτη παράνομη είσοδος Αλβανών, λαθρεμπόριο όπλων, ναρκωτικών, εισβολές συμμοριών από Αλβανία με πρακτικές UCK, κλοπές, διαρρήξεις και δολιοφθορές στα σπίτια των απομακρυσμένων χωριών, είναι μερικά από τα φαινόμενα που παρατηρούνται καθημερινά τους τελευταίους μήνες, χωρίς να υπάρχει αντίδραση από τα αρμόδια Υπουργεία. Η μεθόριος με την Αλβανία στο νομό Καστοριάς παραμένει αφύλακτη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως, η ηλικιωμένη κυρία που δέχθηκε την επίθεση από τους 2 Αλβανούς ληστές στους Κομνηνάδες, έκλεισε το σπίτι της και εγκατέλειψε το χωριό της. Τα χωριά ερημώνουν ακόμη και από τους λιγοστούς υπερήλικες κατοίκους διότι η εκληματικότητα έχει χτυπήσει κόκκινο.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι των παραμεθόριων χωριών απειλούν ότι θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα ξεκινήσουν περιπολίες με τα δίκαννα και τις καραμπίνες. Ελληνικός Στρατός δεν υπάρχει στην Καστοριά, η Αστυνομία παλεύει με όλες τις δυνάμεις της αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια μόνιμη λύση με ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού στα φυλάκια, με διασπορά ναρκοπεδίων, με ισχυρή αστυνομική παρουσία, κατάλληλα εξοπλισμένη έτσι ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τις Αλβανικές συμμορίες που λυμαίνονται τα σύνορα και είναι βαριά οπλισμένες. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να εμπεδώσει το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών του νομού Καστοριάς, αλλιώς φοβόμαστε ότι σύντομα θα γίνουμε μάρτυρες τραγικών καταστάσεων.


Τ.Ο. Καστοριάς, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή.
Τηλ. επικοινωνίας: 6972 230176

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου