Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Φλώρινα και πράσινη ανάπτυξη

 
Επιτέλους γύρισαν οι έλικες των ανεμογεννητριών και ήρθε και σε μας η πράσινη ανάπτυξη. Δεν ήρθε όμως κανένα όφελος για μας τους κατοίκους αυτού του τόπου παρά μόνο ζημίες. Και πρώτα πρώτα οι ρημαγμένοι δρόμοι της πόλης μας. Δεν έχουμε απλά μια δυο γούρνες, αλλά μία τεράστια τριών χιλιομέτρων μέσα στην πόλη που καταστρέφει τα αυτοκίνητά μας και βάζει σε κίνδυνο τις ζωές μας. Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και τροχαία, παρακολουθούν απαθείς το δράμα μας. Η σιωπή τους μαρτυρά ότι όλα θα τα πληρώσουμε εμείς και όχι η PRENECON S.A., που ήδη απολαμβάνει τα κέρδη της και τις επιδοτήσεις που της δόθηκαν. Αλήθεια κ. Δήμαρχε φιλοξενείτε τα 3 χιλιόμετρα ηλεκτροφόρα καλώδια των 20.000 V της PRENECON S.A., ή σας πληρώνει νοίκι και υπάρχει ενοικιαστήριο συμβόλαιο; Μας χρωστάτε μια απάντηση, μαζί με το πώς θα συντηρήσετε τις βλάβες των δικτύων ύδρευσης αποχέτευσης που συναντούν το ηλεκτροφόρο καλώδιο.
Δυστυχώς οι παροχές προς την PRENECON S.A. δεν τελειώνουν μ’ αυτές του Δημάρχου μας. Και ο ομοϊδεάτης του Περιφερειάρχης μας μέσω των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας είναι ακόμα πιο γενναιόδωρος. Φιλοξενούν στα 18 χιλιόμετρα της Εθνικής οδού Φλώρινας – Βίγλας τα ηλεκτροφόρα καλώδια της PRENECON S.A. (δεν υπάρχει και εδώ ενοικιαστήριο συμβόλαιο), επέτρεψαν στην PRENECON S.A. να καταστρέψει τα πρανή, να πετάξει τα μπάζα στο δάσος, να καταστρέψει το χαντάκι των ομβρίων και να ανοίξει τεράστια τρύπα στα φρεάτια συλλογής τους (διότι έπρεπε να περάσουν τα καλώδια πιο κάτω από το τεχνικό). Περιφέρεια, δασαρχείο και τροχαία δε βλέπουν πόσο επικίνδυνη έχει γίνει η Εθνική οδός με τις συχνές καταπτώσεις βράχων και χωμάτων που συνεχίζονται, με τα νερά και τα χώματα στο οδόστρωμα που στέλνει αντί να μαζέψει το χαλασμένο χαντάκι, με τα δέντρα έτοιμα να μας πλακώσουν κι αυτά. Το ηλεκτροφόρο καλώδιο εμποδίζει επιπλέον και κάθε συντήρηση, επέκταση και βελτίωση της Εθνικής οδού που τόσο ανάγκη την έχει και αχρηστεύει την μελέτη που χρυσοπλήρωσε η Περιφέρεια (έχει πληρώσει ήδη το 1.000.000 από το 1.500.000 ). Και όχι μόνο δεν εξαναγκάζει η Περιφέρεια την PRENECON S.A. να μαζέψει, αν μαζεύεται βέβαια, την καταστροφή που προκάλεσε, τοποθέτησε με τα συνεργεία της στηθαία στις 22-4-2013 για να μην πέσουμε στις γούρνες της PRENECON S.A.
Η στάση των τοπικών πολιτικών παραγόντων δεν μας εκπλήσσει. Είναι ακριβώς η εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης και της Τρόϊκα σε τοπικό επίπεδο. Όχι μόνο αδιαφορούν για τα συμφέροντα της κοινωνίας αλλά χρησιμοποιούν τους όποιους πόρους μας έχουν απομείνει προς εξυπηρέτηση των λίγων και εκλεκτών πολυεθνικών εταιριών.

Νομαρχιακή Επιτροπή Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ.


1 σχόλιο:

  1. o Dimarxos proxoraei se asfalistika metra opos exei dilosei sto dimotiko simvoulio. Eseis re karagiozides me tous anepaggeltous kai tous parasitous pou exete stous kolpous sas ti kanete; tha sosete tin florina opos legate kai gia tin CYPRUS. oust remalia kai tempelides.

    ΑπάντησηΔιαγραφή