Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Εκθέσεις για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την απελευθέρωση της Μακεδονίας

 
Στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Φλώρινας από τον Τουρκικό ζυγό, ο Δήμος Φλώρινας σε συνεργασία με το Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν στην πόλη της Φλώρινας, το Σάββατο 13 Απριλίου 2013, δύο εκθέσεις.

Πρόκειται για δυο περιοδικές κινητές εκθέσεις του Υπουργείου Μακεδονίας και Θράκης με τίτλο: «Κειμήλια Απελευθέρωσης Μακεδονίας-Βαλκανικοί Πόλεμοι 1912-1913», οι οποίες περιλαμβάνουν ιστορικά κειμήλια και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την ένδοξη περίοδο της ελληνικής ιστορίας, ενώ η έκθεση «Τίτλοι ιστορίας και απελευθέρωσης- 100 χρόνια ελεύθερη Μακεδονία», περιλαμβάνει περίπου 100 τίτλους βιβλίων που επιλέχθηκαν σε συνεργασία με την Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών και το Ίδρυμα Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα.
Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα τελέσουν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο, στις 7 το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ τα εκθέματα θα παραμείνουν στην αίθουσα πινακοθήκης του «Φ.Σ.Φ Αριστοτέλης» έως και την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου