Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Αυτό είναι το εσώρoυχο κατά του βιασμoύ!


Ένα ιδιαίτερο εσώρoυχο, που κάνει ηλεκτροσόκ, δημιούργησαν τρείς φοιτητές απο την ινδία, μετά από τους...δεκάδες βιασμούς, που έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ο αποτροπιασμός της ινδικής κοινωνίας μετά τα πρόσφατα γεγονότα, παρακίνησε τους φοιτητές να φτιάξουν μια συσκευή για την προστασία των γυναικών της χώρας τους από επιθέσεις σεxουαλικής κακοποίησης: ένα εσώρουχο που εκπέμπει ηλεκτροσόκ και ειδοποιεί ταυτοχρόνως την αστυνομία και την οικογένεια της γυναίκας για την επίθεση. Η συσκευή, που ονομάζεται Society Harnessing Equipment (SHE), είναι στο στάδιο της τελειοποίησης και αναμένεται μάλιστα να κυκλοφορήσει μέσα στον Απρίλιο.
"Οι γυναίκες νιώθουν ανασφαλείς στην Ινδία. Με αφετηρία την ιδέα της αυτοάμυνας σκεφτήκαμε να κάνουμε κάτι χρήσιμο που θα τις προστάτευε από την ενδοοικογενειακή αλλά και την κοινωνική παρενόχληση στο δρόμο ή το χώρο εργασίας", έγραψαν οι εφευρέτες στην προσωπική τους ιστοσελίδα.
Οι αισθητήρες του ηλεκτροσόκ βρίσκονται στο μπούστο του εσωρoύχου, καθώς όπως διαπίστωσαν από τις μελέτες τους, η πλειονότητα των δραστών πιάνει πρώτα το στήθος των άτυχων γυναικών.
"Το εσώρουχο διαθέτει GPS, GSM και αισθητήρες πίεσης, είναι ικανό να προκαλεί ηλεκτροσόκ 3.800 kV και να ειδοποιεί αστυνομία και γονείς", δηλώνει η συν-εφευρέτρια Manisha Mohan. Το εσώρουχο μπορεί να επαναλάβει το ηλεκτροσόκ 82 φορές, παρέχοντας στη γυναίκα προστασία από ενδεχόμενη απόπειρα για ομαδικό βιασμό.
"Ο άντρας που θα προσπαθήσει να κακοποιήσει σεxουαλικά ένα κορίτσι, θα πάθει την πλάκα της ζωής του όταν οι αισθητήρες πίεσης τεθούν σε λειτουργία", εξηγεί η Mohan. Οι εφευρέτες του ηλεκτροφόρου εσωρούχου, είναι φοιτητές στο SRM University, μια από τις κορυφαίες σχολές Μηχανικής της Ινδίας: ο Niladri Basu, η Manisha Mohan και η Rimpi Tripathy.
Οι τρεις νέοι κινητοποιήθηκαν για δράση μετά το φριχτό ομαδικό βιασμό και τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό γυναίκας μέσα σε λεωφορείο του Νέου Δελχί τον περασμένο Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου