Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

Κατάθεση στεφάνου για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Καστοριά, από τη Χρυσή Αυγή.






ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Καστοριά, 22 Μαΐου 2013

Κατάθεση στεφάνου για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Καστοριά, από τη Χρυσή Αυγή.



Την Κυριακή 19 Μαΐου 2013, στην Καστοριά στην Πλατεία Μακεδονομάχων, ο Γραμματέας της Περιφερειακής Διοίκησης Δυτικής Μακεδονίας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, συναγωνιστής Τούφας Στέλιος κατέθεσε στεφάνι εις ένδειξη τιμής και μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Π.Ε. Καστοριάς.


Τη στιγμή που ο συναγωνιστής Τούφας Στέλιος απέτισε τις πρέπουσες τιμές στη μνήμη των σφαγιασθέντων Ελλήνων Ποντίων από τους βάρβαρους Νεότουρκους του Κεμάλ Ατατούρκ, ο βουλευτής του Syriza Καστοριάς Διαμαντόπουλος έφυγε από τη θέση του και κρύφτηκε πίσω από τα δέντρα του Πάρκου των Μακεδονομάχων, αμαυρώνοντας την τελετή, μια κίνηση η οποία σχολιάστηκε δυσμενέστατα από τους παρευρισκόμενους πολίτες αλλά και από τα τοπικά ΜΜΕ.

Παρεξήγηση δημιουργήθηκε και μεταξύ του τελετάρχη της Π.Ε. Καστοριάς και του προέδρου της ΝΟΔΕ κου. Καραμανίδη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επειδή κατέθεσε τελευταίος στεφάνι, μετά τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, κάτι το οποίο ξεκάθαρα προβλεπόταν από το πρωτόκολλο της τελετής. Ο κος. Καραμανίδης είναι πρόεδρος της ΝΟΔΕ, εκπρόσωπος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ήταν η βουλευτής κυρία Αντωνίου, εκπρόσωπος της οποίας κατέθεσε πρώτος στεφάνι όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο, προς τι οι φωνασκίες του κυρίου Καραμανίδη;

Τόσο πολύ τους πείραξε που ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση της Π.Ε, Καστοριάς και τιμήσαμε τη μνήμη της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού; Μήπως πρέπει να μας στείλετε στα γκούλαγκ όπως προτείνει ο απίθανος Σλαβόι Ζίζεκ, κολλητός του Mr. Alexis Tsipras;

Εδώ ταιριάζει το: «κοίτα ποιος μιλάει». Αντί να ζητήσουν συγνώμη ο κος Διαμαντόπουλος και ο κος. Καραμανίδης, όχι από εμάς, αλλά από τους εκπροσώπους των Ποντίων της Καστοριάς που είδαν με τα μάτια τους τα καραγκιοζιλίκια τους, προσπάθησαν να βγούνε κι από πάνω, νομίζοντας ότι θα μας μειώσουν και θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση.

Μιλάει ο Διαμαντόπουλος του Syriza, όταν εκπρόσωποι του αριστερού μορφώματος των συνιστωσών της συμφοράς φωτογραφίζονται αγκαλιά με τους Τούρκους της Ένωσης Θράκης.
Μιλάει ο Διαμαντόπουλος του Syriza, όταν η τυχάρπαστη Δούρου επισκέπτεται την Τουρκία και δηλώνει στις εφημερίδες ότι είναι θαυμάστρια του Τουρκικού μοντέλου και ότι πρέπει η Μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης να έρθει πιο κοντά στην Τουρκία.
Μιλάει ο Διαμαντόπουλος του Syriza, που ο «σύντροφος» του Νάσος Θεοδωρίδης έχει γράψει πολλάκις ότι οι Πόντιοι ουδέποτε ήταν Έλληνες, ότι ήταν Εθνικιστές και φασίστες αυτοί που σήκωσαν τα όπλα και έκαναν αντάρτικο εναντίον των τούρκων (μήπως ήταν και Χρυσαυγίτες;) και ότι ο Γερμανός Καραβαγγέλης ήταν αρχηγός Ποντίων τρομοκρατών που καταπιέζανε τους φιλήσυχους Τούρκους του Πόντου.
Μιλάει ο Διαμαντόπουλος του Syriza, που ο «σύντροφος» του Τ(σ)ατσόπουλος λιβελογράφησε εναντίον των Ηρώων του 1821, δήλωσε ότι ήταν η επανάσταση των κατσαπλιάδων και ότι όλοι οι Έλληνες οπλαρχηγοί ήτανε Αρβανίτες και δεν ήξεραν Ελληνικά. Πρόσφατη είναι η είδηση ότι οι Αλβανοί πήρανε τα δικαιώματα του ντοκιμαντέρ-εκτρώματος του ΣΚΑΪ «1821» και το χρησιμοποιούν στην προπαγάνδα τους υπέρ της «Τσαμουριάς».

Αλλά τι να πρωτοπούμε και για τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ, της χαζοχαρούμενης ελαφροδεξιάς της φάπας που ο πρώην πρόεδρος της Κώστας Καραμανλής κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Κεμάλ Ατατούρκ…

Ο κος Καραμανίδης έβγαινε στα κανάλια και στα τοπικά ΜΜΕ προεκλογικά και δήλωνε ότι ο Σαμαράς μας αγαπάει και ότι θα δώσει στην Καστοριά το πετρέλαιο θέρμανσης με 0,80 ευρώ.
Δήλωνε ότι το ΚΕΝ Άργους Ορεστικού θα παραμείνει κέντρο νεοσυλλέκτων γιατί έτσι του είπε ο Αβραμόπουλος, τότε Υπουργός Εθνικής Αμύνης. Πότε ήταν η τελευταία σειρά νεοσυλλέκτων στο ΚΕΝ Άργους Ορεστικού;
Δήλωνε ότι δεν φεύγει η Μεραρχία η οποία τελικά έφυγε και έγινε 15η Ταξιαρχία η οποία φεύγει και αυτή, ερημώνοντας την περιοχή μας από στρατό. Μόλις πριν λίγες ημέρες έφυγε η 9η Ταξιαρχία από τη Φλώρινα και έπεται και η Καστοριά.
Δήλωνε ότι με πρωτοβουλίες του κου. Δένδια θα καταπολεμηθεί η λαθροϋλοτομία και η εγκληματικότητα στις παραμεθόριες κοινότητες της Καστοριάς. Αντ’ αυτού είδαμε το Γράμμο να αποψιλώνεται από δεκάδες συνεργεία Αλβανών λαθροϋλοτόμων και τα χωριά μας να είναι έρμαιο των Αλβανών συμμοριτών και εγκληματιών.
Δήλωνε ότι η κυβέρνηση παίρνει μέτρα κατά της ανεργίας στην περιοχή μας, τα επίσημα στοιχεία έφτασαν στο 35% περίπου, δηλαδή αν δεν έπαιρνε μέτρα ο Σαμαράς πόσο θα είχε φτάσει.
Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο κος. Καραμανίδης δήλωσε ότι η κόκκινη γραμμή για τους Νεοδημοκράτες της Καστοριάς στο σχέδιο «Αθηνά» ήταν να μη φύγει ούτε ένας φοιτητής από την πόλη. Το Σεπτέμβριο που οι φοιτητές θα είναι 300-350 από 2.500 τι θα μας πει ο κος. Καραμανίδης; Για να βγάλει φωτογραφίες δίπλα από τον Υπουργό Παιδείας Αρβανιτόπουλο στην Αλβανία ποζάρισε πρώτος-πρώτος όμως…
Για την Αρχιτεκτονική Σχολή δήλωνε μαζί με τον Βουλευτο-Δήμαρχο Λιάντση ότι θα έρθει στην Καστοριά ότι και να γίνει… εδώ και πόσα χρόνια την περιμένουμε ακόμη… αλλά για να εξυπηρετήσουν τα τοπικά κομματικά συμφέροντα τους και να είναι αρεστοί στον Σαμαρά, η Καστοριά ουσιαστικά έχασε και τα ΤΕΙ και την Αρχιτεκτονική.
Ο λαλίστατος κος. Καραμανίδης δεν λέει κουβέντα για το γεγονός ότι το 1/3 των αστυνομικών της Καστοριάς υπηρετεί πλέον στον Έβρο, για να τσουλήσει το σχέδιο «Ξένιος Ζευς» του τυχάρπαστου Προποτζή Δένδια… αφήνοντας τα σύνορα μας ξέφραγο αμπέλι σε κάθε λογής παράνομο λαθρομετανάστη, λαθρέμπορο όπλων και ναρκωτικών. Ας πάει ο Καραμανίδης στα στέκια των νέων και των φοιτητών στην Καστοριά και να δει πόσοι καπνίζουν χόρτο και πόσοι τσιγάρο… τα ναρκωτικά και η πρέζα έχουν πνίξει όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Η περίφημη ανάπτυξη της περιφέρειας και της Καστοριάς έχει μόνο μια λέξη: λουκέτα… η πόλη πλέον είναι «πόλη-φάντασμα»…
Τις μελέτες για τη σήραγγα Κλεισούρας τις θυμάται ο κος. Καραμανίδης. Που ξεκοκάλισαν οι «ημέτεροι» εργολάβοι τα κονδύλια και το έργο δεν έχει προχωρήσει ούτε στα χαρτιά; Πού ήταν ο κος. Καραμανίδης για να προωθήσει ένα έργο ζωτικής σημασίας για όλη τη Δυτική Μακεδονία, που θα θέσει τις βάσεις για να πάρουμε στο άμεσο μέλλον και τηλεθέρμανση από την Πτολεμαΐδα, έτσι ώστε να μην εξαρτόμαστε μόνο από το πετρέλαιο και τους παπατζήδες Καραμανίδηδες του 0,80 ευρώ το λίτρο…
Και τέλος… καφεδάκι ήπιατε κε. Καραμανίδη στον Εισαγγελέα για την υπόθεση της κληρονομιάς Παπαλαζάρου στο Δήμο Καστοριάς, ή δεν σας κάλεσε ακόμη;

Τα κόμματα στην Ελλάδα τα αγάπησαν πολλοί… τα κομματόσκυλα ουδείς…

Υ.Γ. προς κο. Διαμαντόπουλο… την επόμενη φορά που η Χρυσή Αυγή θα καταθέσει στεφάνι στην Πλατεία Μακεδονομάχων στην Καστοριά, να ανέβεις στον Προφήτη Ηλία να κρυφτείς, που έχει περισσότερα δέντρα και καθαρό αέρα…


Π.Δ. Δυτικής Μακεδονίας, Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου