Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Με λίγα λόγια και απλά ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλα τα παιδιά!

 
Είναι αλήθεια ότι όλοι μαζί μπορούμε και ο καθένας μας ξεχωριστά μέσα από την διαφορετικότητα που τον χαρακτηρίζει αποτελεί μέρος της ομάδας, της συλλογικής δράσης, της ευρύτερης κοινωνίας.

Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους κόπιασαν για το υπέροχο αυτό έργο που σίγουρα είναι μια προσπάθεια αγάπης και συνύπαρξης.
Τους μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου που συνεχίζουν να είναι τα αδέρφια των παιδιών με αναπηρία με τους δεσμούς της αδελφοποίησης
Τον αξιότιμο δάσκαλο Μπάμπη Αντωνιάδη που εδώ και πολλά χρόνια είναι ο «δάσκαλος» και των παιδιών μας.
Το Διευθυντή του Σχολείου Μάντσο Γιώργο, που συνεχίζει και τηρεί την υπόσχεση του τότε Δ/ντή κ. Αλεξιάδη Ρήγα, μιας εγκάρδιας σχέσης ετών, της αδελφοποίησης του ΚΕΚΥΚΑμεΑ με το 1ο Δημοτικό.
Όλους τους τοπικούς φορείς που με τον τρόπο τους υποστήριξαν το έργο.
Το προσωπικό του ΚΕΚΥΚΑμεΑ και φυσικά την ακούραστη σκηνοθέτη κ. Ξένια Καιμάρα για την οποία οφείλω να ομολογήσω ότι αξίζει όλα τα μπράβο γιατί έδωσε σε μας τους γονείς των παιδιών με αναπηρία το μήνυμα ότι δεν είμαστε μόνες μας και ότι τα παιδιά μας είναι μέλη μιας ευρύτερης οικογένειας αυτής της σχολικής κοινότητας.
Μπορεί να μην είδα την τελική παράσταση, γιατί την ίδια στιγμή μια άλλη ομάδα παιδιών με αναπηρία, σε μια άλλη χώρα δημιουργούσε γέφυρες επικοινωνίας και με αδέρφια μας από την Κύπρο στα πλαίσια προγράμματος Νεολαία εν Δράση-Ανταλλαγές Νέων του ΙΝ και ΔΒΜ. Κατάλαβα όμως από τις πρόβες που παρακολούθησα ότι η επιτυχία είναι δεδομένη. Είναι δεδομένη γιατί υπάρχει η αγάπη και η θέληση. Ο σεβασμός στο ανθρώπινο δικαίωμα το οποίο είναι υψίστης σημασίας με το δικαίωμα όλων. Δεν έχω κάτι άλλο να πω. Τα είπαν όλα τα παιδιά με την υποστήριξη της αγάπης.

Με βαθιά εγκάρδια εκτίμηση
Σιδηροπούλου Αγνή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου