Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013

Πιάνει λυκόψαρα με δόλωμα... τα χέρια της!
Μία 19χρονη είναι η πρώτη γυναίκα που κερδίζει την πρώτη θέση στο 14ο ετήσιο φεστιβάλ Okie Noodling Festival στην Οκλαχόμα. Πρόκειται για διαγωνισμό στον οποίο οι συμμετέχοντες πιάνουν λυκόψαρα με γυμνά χέρια. Η 19χρονη πρώην cheerleader Lucy Millsap ανέβηκε με ένα ψάρι βάρους σχεδόν 33 κιλών για να παραλάβει το βραβείο της.
Η Millsap άφησε πίσω της 200 συμμετέχοντες και κέρδισε την πρωτιά και 1500 δολάρια στην κατηγορία «Big Fish». Το noodling, αυτό το είδος ψαρέματος, είναι πολύ δημοφιλές στις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ.
Η μέθοδος θέλει ωστόσο τόλμη: οι συμμετέχοντες κουνούν τα χέρια τους μπροστά από το χώρο όπου βρίσκονται τα λυκόψαρα. Αν όλα κυλήσουν ομαλά, το ψάρι θα ορμήσει στο χέρι για να αμυνθεί κι έτσι ο «noodler» θα το πιάσει. Η χρήση του χεριού ως… δόλωμα είναι αυτή που ανεβάζει το επίπεδο δυσκολίας του διαγωνισμού.
Το σπορ αυτό έχει οδηγήσει τη 19χρονη αρκετές φορές στο νοσοκομείο αλλά τουλάχιστον μέχρι στιγμής έχει και τα δέκα δάχτυλά της.
«Ο πατέρας μου με ρώτησε εάν θέλω να διαγωνιστώ στο γυναικείο τμήμα. Και βέβαια όχι, απάντησα, θέλω να νικήσω τους άνδρες», δήλωσε η Millsap που εξασκείται στο… άθλημα από τότε που ήταν 5 χρονών.
Το πρώτο φεστιβάλ είχε προσελκύσει 500 άτομα και 14 χρόνια μετά προσελκύει 10.000 άτομα από όλη τη χώρα. Το noodling είναι παράνομο στις αμερικανικές πολιτείες εκτός από έντεκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου