Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ DrosopigiRace 2013





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Drosopigirace Cross Country Mountainbike Race
23 June 2013


   Για 3 συνεχόμενη χρονιά  διεξήχθη στη Δροσοπηγή ένας αγώνας υψηλού επιπέδου.
Παρά τις δύσκολες συγκυρίες -  ασυνήθιστα υψηλή για την εποχή θερμοκρασία, πανελλήνιο πρωτάθλημα δρόμου - μερικά από τα πιο δυνατά ονόματα της ορεινής ποδηλασίας του ελλαδικού χώρου προτίμησαν το DrosopigiRace για να «λύσουν τις διαφορές τους».
   Στη διαδρομή που παρέμεινε παρόμοια με την περσινή χρονιά και σύμφωνα με τις δηλώ
σεις όλων των αθλητών ήταν άριστη τόσο για τα εξαιρετικής ποιότητας μονοπάτια και αναβάσεις της, όσο και για το εξαιρετικό γεωγραφικό ανάγλυφο,  οι Μιλίδης, Βροχίδης, Μεταλλίδης και η Pink Διακάκη φρόντισαν να ανεβάσουν σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τη θερμοκρασία.
   Οι 3 νεαροί «πύραυλοι» επέβαλαν από την αρχή του αγώνα ένα γρήγορο ρυθμό - όπως αρμόζει άλλωστε σε έναν αγώνα XC  -  συμπαρασύροντας τους  «γερόλυκους» του mtb της βόρειας Ελλάδας Χορτομάρη, Κάσπαρη, Παπαιωάννου, Αδαμίδη και Gobel.
   Πρώτο τους «θύμα» ο Βαγγέλης Παπαιωάννου από τα 1000Δένδρα ο οποίος μετά τον αγώνα x-terra της προηγούμενης εβδομάδας έμεινε «flat-out» μετά την πρώτη στροφή ακολουθούμενος από τον Sylvain Gobel που αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα στην πρώτη αγωνιστική του εμφάνιση με 29ρι.
   Στη 2η στροφή και ενώ οι Χορτομάρης και Αδαμίδης κυνηγούσαν την τριάδα, τα «turbo diesel» των Παραστατίδη, Βουδούρη και Κατσώνη ανέβασαν στροφές για να πιάσουν τους Γκουντλούλα,  Γοτουχίδη και Γεωργιάδη.
   Με τη θερμοκρασία να έχει σκαρφαλώσει στους ασυνήθιστους για τη Δροσοπηγή 33 βαθμούς ο αθλητής της Spin Cycling Μιλίδης Μιχάλης καθάρισε το DrosopigiRace 2013 σε 2.21.50 ακολουθούμενος από τους Βροχίδη Αλέξανδρο της Nutrixion (2.24.44) και Μεταλλίδη Χρήστο της Βέλος-Bottecchia (2.29.50).
   Στα αξιοσημείωτα της διοργάνωσης …
1.      Η παρουσία 5 pink συμμετοχών με την πρωταθλήτρια Ελλάδας Ελένη Διακάκη να «καθαρίζει» τις 2 στροφές σε 2.02.31 και να απολαμβάνει και τρίτη!
2.      Ο σημαντικός αριθμός αθλητών (B&N Cycling, Πήγασος, Action Bike, Sportlife-Bikes) που προτίμησαν το camping της Δροσοπηγής από το απόγευμα της Παρασκευής έως και την Δευτέρα απολαμβάνοντας το BikePark του Βιτσίου.   
3.      Η πλήρης απουσία και υποστήριξη των τοπικών αρχών.     
    Οι διοργανωτές του DrosopigiRace θα ήθελαν να ευχαριστήσουν το  www.Podilato.eu , τη βιοτεχνία αναψυκτικών «Φλώρινας Δινάκη», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος», το catering-εστιατόριο «Ο Κώστας» και το κατάστημα «Ποδηλατοκίνηση» Φλώρινας για την υλικοτεχνική  υποστήριξη.
Tην αλυσίδα supermarket TOTAL market, το Κτήμα Χρόνη και την εταιρία αναψυκτικών «One» για την τροφοδοσία των αθλητών και τέλος την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (τομέας Φλώρινας) που με την συνδρομή 7 έμπειρων διασωστών φρόντισαν για την  υγειονομική κάλυψη της αγώνα.
  




  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου