Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

T.O. Καστοριάς: Όχι στο κλείσιμο σχολείων, όχι στην περαιτέρω υποβάθμιση της παιδείας στο νομό μας.



Μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τις σχολικές μονάδες που καταργούνται, συγχωνεύονται ή μετακινούνται διαπιστώνουμε ότι η κατρακύλα και η υποβάθμιση της Παιδείας στον τόπο μας συνεχίζεται με την κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκλησιάς και τη μεταφορά των μαθητών σε Δημοτικό Σχολείο του Άργους Ορεστικού.


Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι το Υπουργείο Παιδείας επικαλείται (για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα) την απόφαση 458/2012 του Δήμου Καστοριάς, (η οποία είναι εντελώς άσχετη διότι αναφέρεται σε μια αντικατάσταση υπαλλήλου λόγω ασθένειας) και την απόφαση 162/2012 του Δήμου Ορεστίδος στην οποία το Δημοτικό Συμβούλιο ΔΕΝ αποδέχεται την εισήγηση της Α'βάθμιας εκπαίδευσης για συγχώνευση του σχολείου.

Είναι τραγική η απόφαση αυτή να παίρνεται από χαρτογιακάδες των Αθηνών οι οποίοι δεν δίνουν δεκάρα για τις ιδιαίτερες συνθήκες του κάθε τόπου, παρά μόνο με λογική κόψε-ράψε υποβαθμίζουν για μια ακόμη φορά το νομό Καστοριάς και φέρνουν την αναστάτωση σε μια μικρή κοινωνία. Η συγχώνευση του Δημοτικού Σχολείου Ασπροκλησιάς θα επηρεάσει αρνητικά τη ζωή των μικρών μαθητών της και τους αναγκάζει να διανύουν 30 χλμ. καθημερινά πήγαινε-έλα μέσα στο χειμώνα με χιόνια και βροχές σε υψόμετρο 1.000 μέτρων περίπου.

Η Τ.Ο. Καστοριάς της Χρυσής Αυγής παρακολουθεί το θέμα και με όλες τις δυνάμεις της θα προσπαθήσει να αναδείξει το πρόβλημα και να μην γίνει αυτή η άδικη πέρα για πέρα ενέργεια από το Υπουργείο Παιδείας. Είμαστε σε επαφή με τους τοπικούς φορείς για να συντονίσουμε τις ενέργειες μας, παρακάτω μπορείτε να δείτε και σχετικό Δελτίο Τύπου της Κεντρικής Διοίκησης του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή για το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την Ελλάδα.



Το μνημόνιο κλείνει σχολεία στην Πατρίδα μας

 «Λουκέτο» μπαίνει στην εκπαίδευση με απόφαση που προβλέπει το κλείσιμο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων. Σύμφωνα με υπουργική απόφαση συνολικά καταργούνται 121 εκπαιδευτικές δομές, 32 δημοτικά σχολεία και 89 Νηπιαγωγεία. Συγχωνεύονται 27 Δημοτικά και 13 Νηπιαγωγεία ενώ υποβιβάζονται 34 Δημοτικά και 5 Νηπιαγωγεία. Το πλήγμα είναι μεγάλο κυρίως για τις οικογένειες της περιφέρειας καθώς οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις θα επιφέρουν ένα επιπλέον πρόβλημα στην οικογένεια.

Αυτό το νέο «κύμα» συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων έρχεται από τη νέα σχολική χρονιά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Το ζήτημα προκαλεί την οξύτατη αντίδραση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών που εκφράζουν φόβους για κατάργηση των οργανικών θέσεων των δασκάλων αφού θα πρέπει να αναζητήσουν θέση αλλού και οπουδήποτε στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα τεράστιο πρόβλημα δημιουργείται και στις τοπικές κοινωνίες για το που και πως θα πηγαίνουν σχολείο οι μαθητές των σχολείων που πρόκειται να καταργηθούν. Για ακόμη μια φορά βλέπουμε την προχειρότητα της συγκυβέρνησης που ακολουθεί τυφλά τις εξοντωτικές για τον ελληνικό λαό μνημονιακές πολιτικές.   

Η φοροεισπρακτική πολιτική του μνημονίου το μόνο που κατάφερε είναι να εξαθλιώσει την χώρα. Πλήγμα αποτελεί και το κλείσιμο των σχολείων, καθώς πολλά παιδιά μπορεί να μείνουν εκτός από το δημόσιο αγαθό της Παιδείας. Απαιτείται άμεση καταγγελία του μνημονίου και λογιστικός έλεγχος του επαχθούς χρέους με ταυτόχρονη επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή για ανάπτυξη της οικονομίας.
σχολείο1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου