Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας



Η δικομματική κυβέρνηση λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση των αλγοριθμικών υπεραριθμιών, συνεχίζει τη σύγκρουση στο χώρο της παιδείας, πετώντας στο δρόμο 2.500 εκπαιδευτικούς και σχεδόν 20.000 μαθητές, λόγω της κατάργησης 52 ειδικοτήτων τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.
Η Κυβέρνηση μετά την επιστράτευση των καθηγητών συνεχίζει με τον ίδιο αυταρχισμό τη διάλυση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης, ανακοινώνοντας σε μια νύχτα την κατάργηση ολόκληρων τομέων στα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ.
Το προαναγγελθέν μακελειό στην εκπαίδευση που καταδικάζει σε «ξαφνικό θάνατο» χιλιάδες καθηγητές, αποτελεί εκπλήρωση των μνημονιακών δεσμεύσεων στην τρόικα, αγνοώντας τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις και υποσχέσεις στον Ελληνικό λαό ότι δεν θα υπάρξουν άλλες θυσίες.
Η απόφαση αυτή έχει καταστροφικές συνέπειες στην τεχνική εκπαίδευση, η οποία σε άλλες χώρες θεωρείται βασική προϋπόθεση για την κατάρτιση ειδικευμένων τεχνικών που θα συμβάλλουν στην παραγωγική ανασυγκρότηση των οικονομιών τους.
Υπό την κυβερνητική λογική ότι «η εκπαίδευση είναι μια τεράστια σπατάλη» προβαίνουν σε αυτές τις βάρβαρες πολιτικές, που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εργασιακή εξαθλίωση των λειτουργών του.
Ενώ λοιπόν η πολιτεία πρέπει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δημοσίων αγαθών, έμμεσα στο πλαίσιο των ακολουθούμενων ιδιωτικοποιήσεων, μεταβιβάζει ένα μεγάλο κομμάτι της Τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης βορρά στο ιδιωτικό τομέα.
Επίσης αποτελεί μια ακόμη εγκληματική ενέργεια κατά των εργαζομένων, όπου οι ανθρωποθυσίες είναι ενταγμένες στο κυβερνητικό σχέδιο απόλυσης 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το 2014, με στόχο να ξεπεράσουν τις 150.000 την προσεχή τριετία.
Αυτή η ανάλγητη νεοφιλελεύθερη πολιτική, όπου με μια απλή υπουργική απόφαση για την «σωτηρία» του Ελληνικού λαού, θα απολύονται χιλιάδες εργαζόμενοι μόνο κόστος θα έχει, καθώς με τις απολύσεις και τις μειώσεις μισθών δεν επιτυγχάνεται κανένα δημοσιονομικό όφελος.
Πλέον δεν υπάρχει καμία αυταπάτη για όσα σχεδιάζονται, υπό το πρίσμα της απρόσκοπτης εφαρμογής των μνημονιακών οδηγιών, που στόχο έχουν την απαξίωση κάθε δημοσίου αγαθού.
Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ-ΕΚΜ δεν αναγνωρίζει διαθεσιμότητες και απολύσεις εκπαιδευτικών και οραματίζεται ένα σχολείο που όχι μόνον δεν περισσεύει κανείς, αλλά θα υπάρξουν προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά που άφησε ο αρμαγεδών των μνημονιακών κυβερνήσεων.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. στηρίζει τα αιτήματα και τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας για την υπεράσπιση, την αναβάθμιση και την προστασία της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - Ε.Κ.Μ. θα συνεχίσει τους αγώνες ανατροπής της κυβέρνησης εντός και εκτός κοινοβουλίου, καταγγέλλοντας την απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, μια πολιτική επικίνδυνη για ολόκληρη την κοινωνία, τα συλλογικά δικαιώματα και τους δημοκρατικούς θεσμούς.
Ο Βουλευτής Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ
Θανάσης Γερμανίδης
Ο Συντονιστής της Ν.Ε. Φλώρινας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.- Ε.Κ.Μ.
Τάσος Τσαούσογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου