Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Επιστολή της Ένωσης Στρατιωτικών Δυτικής Μακεδονίας προς τους βουλευτές για τη διάλυση μονάδων στην περιοχή


1. Το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τύπο και στα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκαν δημοσιεύματα και πληροφορίες, που αναφέρουν ότι βρίσκονται σε διαδικασία διάλυσης (ή μεταστάθμευσης) αρκετές Μονάδες που εδρεύουν στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, όπως το 585 Μ/Π ΤΠ, στο Άργος Ορεστικό, η Α΄ ΕΑΝ, στο Αμύνταιο, αλλά και άλλες που υπάρχουν στην περιοχή. 
2. Οι πληροφορίες αυτές, αν και δεν έχουν επιβεβαιωθεί, έχουν επιφέρει αναστάτωση στους στρατιωτικούς που υπηρετούν στην περιοχή, καθώς και στις οικογένειες τους, οι οποίες μετέφεραν τις ανησυχίες στην Ένωσή μας, καθόσον εκτιμούν ότι θα βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο μετακίνησης τους σε σύντομο χρονικό διάστημα, χωρίς όμως να γνωρίζουν περισσότερα, ανατρέποντας κάθε είδους προγραμματισμό και ιδίως το σχολικό περιβάλλον των παιδιών τους εν μέσω σχολικής περιόδου.
3. Η Δυτική Μακεδονία συνορεύει με την Αλβανία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) και οι Μονάδες που εδρεύουν στην περιοχή είναι ελάχιστες με τους στρατιωτικούς που υπηρετούν σε αυτές να ζουν και να αναπτύσσονται στην τοπική κοινωνία, εδραιώνοντας το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες της, οι οποίοι σε κάθε περίπτωση δείχνουν την αμέριστη εμπιστοσύνη και εκτίμησή τους.
4. Η Ε.Σ.ΠΕ.Δ.Μ. έχοντας εμπιστοσύνη στην πολιτική και φυσική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θεωρεί ότι οι πληροφορίες στερούνται αλήθειας και υπόστασης και παρακαλεί τους τοπικούς βουλευτές να αναζητήσουν μέσω της διαδικασίας του Κοινοβουλευτικού ελέγχου το αληθές ή όχι.
5. Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων, προς τον οποίον κοινοποιείται το παρόν, παρακαλείται για την προώθησή του σε όποιον κατά κρίση του αρμόδιο.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος
Θεόδωρος Πετκίδης
Ανθλχος (ΑΤΘ)
Ο Γεν. Γραμματέας
Φώτιος Μπάτζιος
ΕΜΘ Επχίας (ΠΖ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου