Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ



 1.jpg
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ «ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ»

Οι «Περαστικοί» είναι ένα συγκρότημα που αποτελείται από Φλωρινιώτες μουσικούς - τραγουδιστές, το οποίο προσπαθεί να απομονώσει στο πέρασμά του, όλα εκείνα τα καλά στοιχεία της ελληνικής μουσικής (τραγούδια), που αξίζουν να φτάσουν στον τελικό προορισμό αυτής της όμορφης διαδρομής… στις ψυχές και στις καρδιές των ανθρώπων.

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε ουσιαστικά το 2004, όταν δύο φίλοι, ο Κλήμης Ρέμπελος και ο Ηλίας Ιωαννίδης, ξεκίνησαν να γράφουν τα πρώτα δικά τους τραγούδια (ο πρώτος συνθετικά & ο δεύτερος μόνο στιχουργικά) με σκοπό να εκφράσουν όλα αυτά που ένιωθαν και έβλεπαν γύρω τους και μέσα τους. Από τότε και στο πέρασμα των χρόνων, ακολούθησαν εκατοντάδες live εμφανίσεις του Κλήμη παρέα με πολλούς και διαφορετικούς φίλους και συνεργάτες μουσικούς.
Τα τελευταία όμως χρόνια η μπάντα αποτελείται από μια σταθερή «παρέα» πολύ καλών μουσικών - συνεργατών, οι οποίοι παρ’ όλο που είναι «διασκορπισμένοι» στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αλεξανδρούπουλη, Βιέννη…), όταν και όσοι από αυτούς «ανταμώνουν» στη Φλώρινα (κυρίως τα καλοκαίρια), ξανασυναντιούνται επί σκηνής και πραγματοποιούν συναυλίες. Οι περισσότεροι από αυτούς, έχοντας πλούσιο «βιογραφικό» με σπουδές πάνω στη μουσική, λειτουργούν «αυτόνομα» καλλιτεχνικά στην πόλη, όπου ζουν, είτε σε προσωπικό επίπεδο, είτε συμμετέχοντας σε διαφορετικά σχήματα και συγκροτήματα και μόνο, όταν ανταμώνουν στο σύντομο  «πέρασμά» τους από τη Φλώρινα, παρουσιάζονται στη σκηνή παίζοντας ως «Περαστικοί». Στην ουσία το συγκρότημα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια μουσική «κολεκτίβα»* που παίζει σχεδόν όλα τα είδη της μουσικής (έντεχνο, ροκ, παραδοσιακό, λαϊκό, ρεμπέτικο) αποτελούμενη από ανθρώπους με μεράκι γι’ αυτό που κάνουν και αγάπη για την «καλή» ελληνική μουσική.

ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ
Οι δύο βασικές φωνές του συγκροτήματος είναι ο Κλήμης Ρέμπελος (αυτοδίδακτος στην κιθάρα, με εκατοντάδες live εμφανίσεις στο ενεργητικό του) και η Χριστιάνα Τσουμίτα (έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, κλασικής κιθάρας καθώς και ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο). Από εκεί και πέρα, το συγκρότημα πλαισιώνουν -όταν βρίσκονται στη Φλώρινα - σημαντικοί νεαροί μουσικοί που συνεχίζουν τις σπουδές τους, όπως ο Παντελής Πέτρου (πλήκτρα/κιθάρα/μπάσο/φωνή – Πτυχιούχος του Ωδείου Φλώρινας στα ανώτερα θεωρητικά, συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου - μέλος του εναλλακτικού Κερκυραϊκού συγκροτήματος Κόρε Ύδρο, το οποίο τυγχάνει πανελλήνιας αναγνώρισης), ο Κυριάκος Πέτρου (βιολί/κιθάρα/φωνή – Πτυχιούχος βιολιού στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος συνεχίζει τις σπουδές του με υποτροφία στην Αυστρία) και ο Αντώνης Σελεμίδης (πιάνο/ακορντεόν – Πτυχιούχος του Ωδείου Φλώρινας, συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με ειδίκευση το πιάνο, ενώ φοιτά επίσης στο μουσικό κολέγιο Θεσσαλονίκης ετοιμάζοντας το δίπλωμα πιάνου). Στο συγκρότημα συμμετέχουν επίσης ο Νίκος Γεωργίου (ντραμς/κιθάρα - καθηγητής κλασικής κιθάρας στο Ωδείο της Φλώρινας) και ο Θωμάς Μυλωνάς (μπουζούκι/πιάνο - έχει παρακολουθήσει μαθήματα ανώτερων θεωρητικών στο Ωδείο Φλώρινας), ενώ, για πρώτη φορά, φέτος συμμετέχει ο Πέτρος Δινάκης (κιθάρα ακουστ./ηλεκτρ./κλασική)  και ο νεαρός βραβευμένος Παύλος Νίκου (κλαρινέτο/ακορντεόν  - Πτυχιούχος αρμονίας Ωδείου Φλώρινας, διπλωματούχος του Σ.Ω.Θ. στην τάξη του κλαρινέτου). Τέλος, ο Ηλίας Ιωαννίδης  έχει αναλάβει την οργάνωση και Καλλιτεχνική Επιμέλεια του Προγράμματος των συναυλιών.


* Μια κολεκτίβα-συλλογικότητα είναι ένα σύνολο ατόμων που δουλεύουν μαζί σε ένα κοινό έργο, χωρίς να βασίζονται σε εσωτερικές ιεραρχίες. Οι συλλογικότητες μπορεί να είναι μεγάλες ή και μικρές, ανάλογα την περίσταση. Μπορεί να υπάρχουν για μικρά ή για μεγάλα χρονικά διαστήματα και η συμμετοχή σε αυτές είναι εθελοντική.
 2.jpg3.JPG4.jpg5.jpg6.JPG7.JPG

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου