Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Ολοκληρώθηκε το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργικής Γραφής

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα «Κολλέγιο Αθηνών – Κολλέγιο Ψυχικού» από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου 2013, στην Αθήνα, στους χώρους του Κολλεγίου και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του ποιητή και Kαθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Μίμη Σουλιώτη, ο οποίος υπήρξε εμπνευστής, ιδρυτής και πρώτος Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή». 
Στις εργασίες του Συνεδρίου παρουσιάστηκαν 120 εισηγήσεις και ερευνητικές εργασίες από το χώρο της συγγραφής, της τέχνης και της εκπαίδευσης. Πλήθος συνέδρων από όλη τη χώρα, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, συγγραφείς, εκπαιδευτικοί, φοιτητές, αλλά και μαθητές τίμησαν με την παρουσία τους τις εργασίες του Συνεδρίου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Χατζηπαντελής Θεόδωρος, ο Διευθυντής/ President του Κολλεγίου Αθηνών- Κολλεγίου Ψυχικού Σπύρος Ν. Πολλάλης, ο Διευθυντής του Προγράμματος Σπουδών του Μεταπτυχιακού Κωνσταντίνος Ντίνας, ο Συνδιευθυντής και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Αθηνών Τσελέντης Διονύσιος και ο Συντονιστής Σχολικών Μονάδων και Διευθυντής Λυκείου Κολλεγίου Ψυχικού Αθανασόπουλος Απόστολος.
Ξεχωριστά τιμητική ήταν η παρουσία και συμμετοχή των επίσημων προσκεκλημένων μας καθηγητών - συγγραφέων από Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Για την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου συνεργάστηκαν συνάδερφοι, φοιτητές και απόφοιτοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος, τους οποίους και ευχαριστούμε για τη συμμετοχή τους στην Οργανωτική Επιτροπή και στη Γραμματειακή υποστήριξη των εργασιών, όπως και υπάλληλοι του Κολλεγίου που στήριξαν με προθυμία και υπομονή τις ανάγκες που παρουσιάζονταν κάθε στιγμή. Τέλος, αλλά όχι λιγότερο, ευχαριστούμε και όλους όσοι παρακολούθησαν το 1ο Διεθνές Συνέδριο Δημιουργική Γραφή και κατέκλυσαν τις αίθουσες του Κολλεγίου σε όλη τη διάρκειά του δίνοντας μια άλλη διάσταση στις προσπάθειές μας και στηρίζοντάς τες για τη συνέχεια.

Εκ μέρους της Επιστημονικής και της Οργανωτικής επιτροπής
Κωτόπουλος Η. Τριαντάφυλλος
Επιστημονικά υπεύθυνος του Μ.Π.Σ. «Δημιουργική Γραφή», Π.Δ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου