Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Φλώρινα: Ενιαίο ψηφοδέλτιο και υποψήφιος δήμαρχος κοινής αποδοχής.



Το  πως θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές μέχρι σήμερα (με τι σύστημα) δεν το γνωρίζουμε, το μείζον είναι να βρεθεί τρόπος για ενιαίο ψηφοδέλτιο και υποψήφιος δήμαρχος κοινής αποδοχής.
Αν  βρισκόταν ένα πρόσωπο που θα είχε όλα τα προσόντα τυπικά και ουσιαστικά να αναλάβει τα ηνία του ενιαίου ψηφοδελτίου και την τύχη του Δήμου θα ήταν ευχής έργον!

Ένα κοινό πρόγραμμα αποδεκτό από όλους θα ήταν η αρχή, το πρώτο βήμα για την θεμέλια πορεία.
Σε αυτές τις πραγματικά πολύ  δύσκολες στιγμές θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία όλων των πολιτευτών, για το κοινό συμφέρον των δημοτών της πόλης.
Είμαι βέβαιος ότι το κοινό ψηφοδέλτιο σε αυτές στις εκλογές είναι η καλύτερη λύση για το Δήμο.
Τα χρόνια που ήρθαν απρόσκλητα και που έρχονται θα είναι ακόμη πιο δύσκολα για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σε καμία περίπτωση ο Δήμος δεν θα μπορέσει  να δουλέψει  με πολλές παρατάξεις…  ατέρμονες κόντρες και σκληρές αντιπολιτεύσεις.
Είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δύο ή τρία μυαλά είναι ποιο δυνατά από ένα! Με αυτή την κοινή λογική μπορούν οι πολιτευτές  να συμπορευτούν αρκεί να ακολουθήσουν δρόμο ανιδιοτελή.
Σαφώς η ιδιοτέλεια οδηγεί σε πελάγη τρικυμίας, και η παρούσα οικονομική και κοινωνική περίοδος δεν ενδείκνυται για κάτι τέτοιο.
Όσοι υποψιάζονται ως  αινιγματική την  θέση μου, την λύση θα την δώσει η απλή λογική του καθημερινού πολίτη. Που ζητά ποιότητα – διαφάνεια – συνεργασία και κοινωνικό πρόγραμμα από τις δημοκρατικές δυνάμεις της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Τα πολιτικά χρίσματα  όλων των κομμάτων, φαίνεται  ότι δεν έχουν πλέον  πέραση  στις τοπικές κοινωνίες.
Έτσι αναζητούνται άνθρωποι που την κομματική ταυτότητα την έχουν θέσει στο χρονοντούλαπο ή δεν την χρησιμοποιούν… για να μπουν στην αυλή με τα ύπατα περιστύλια, για την επόμενη πενταετία στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου