Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΚΛΕΨΕ ΤΟ Χ Η ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ….ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΑ!

Ενσωματωμένη εικόνα 1


Για ένα ακόμα παιχνίδι η ομάδα του Αμύντα, έφτασε στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιεί νερό, καθώς η Νέα Ιωνία κατόρθωσε να αποδράσει με τον βαθμό της ισοπαλίας, μέσα από την πύρινη ατμόσφαιρα του ΔΑΚ Αμυνταίου.


Η αναμέτρηση που διεξήχθη παρουσία του προέδρου της ΟΧΕ Παντελή Χατζηιωάννου και του Ομοσπονδιακού προπονητή των γυναικών Σωκράτη Βακάλη, είχε ένταση, δύναμη και πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα καθ’ όλη την διάρκεια της. Οι παίκτριες του Αμύντα αιφνιδίασαν τις φιλοξενούμενες, που φάνηκαν επηρεασμένες από την ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο γήπεδο και προηγήθηκαν 4-0 στο 6ο λεπτό της συνάντησης.

Η Νέα Ιωνία σταδιακά βρήκε τα πατήματα της στον αγωνιστικό χώρο και σε διάστημα  μόλις 4λεπτών, μείωσε τη διαφορά στο γκολ 5-4. Ο αθηναϊκός σύλλογος δεν σταμάτησε εκεί την πίεση, με αμυντική διάταξη 5-1 (Τσακάλου στον άσσο) και αξιοποιώντας τις λανθασμένες επιλογές των γηπεδούχων , έλαβε για πρώτη φορά το προβάδισμα με 6-7 στο 15λεπτό.

Ο Αμύντας στηριζόμενος στην επιθετική αποτελεσματικότητα της περιφερειακής τριπλέτας των Βαφειάδου 7γκ., Μίλασιτς 7γκ. και Τσιομπάνου 5γκ., απέτρεψε τη Νέα Ιωνία από να ξεφύγει στο σκόρ, με τέλος του ημιχρόνου να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 14-14.
Στην επανάληψη η ομάδα της Σοφίας Ναισίδου , με την Παπά να έρχεται με φόρα από το Α ημίχρονο και την Τσακάλου (τα 5/8 τέρματα στο Β μέρος) να ανεβάζει στροφές, πραγματοποίησε σερί 3-0 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διαφορά 3τερμάτων 14-17.

Οι παίκτριες του Νίκου Γιώσκου διατήρησαν την ψυχραιμία τους, με υπομονή στην άμυνα και καθοριστικές επεμβάσεις από τις Κόρρα και  Ταϊρίδου , κατάφεραν σε 2 περιπτώσεις (το 14-17 σε 21-21 στο 41λεπτό και το 23-25 σε 25-25 στο 49λεπτό) να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια.

Στο 50λεπτό η Μίλασιτς σε διείσδυση της, προς στην εστία της Νέας Ιωνίας, κέρδισε την δίλεπτη αποβολή της Σλιάκοβα και το πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα η Τσιομπάνου, δίνοντας μετά από πολύ χρόνο προβάδισμα ενός τέρματος στο Αμύντα 26-25.

Τα τελευταίο 10λεπτο της αναμέτρηση, εξελίχθηκε σε θρίλερ ακατάλληλο για καρδιακούς, με τους Κοζανίτες διαιτητές Πατιό και Τσιάνα, να ευνοούν σε πολλές περιπτώσεις της ομάδα της πρωτεύουσας, ο Αμύντας απώλεσε το προβάδισμα των 2 τερμάτων (27-25) και βρέθηκε να χάνει  με 27-28 4λεπτά πριν το τέλος.
Ωστόσο οι γηπεδούχες δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη και με τέρμα της Ρακοπούλου στο 59λεπτο, από ασίστ της Συζίνου, διαμορφώθηκε το 28-28 που έμελλε να είναι το τελικό σκορ, παρά το γεγονός ότι στον υπολειπόμενο χρονικό διάστημα οι δύο ομάδες είχαν από μια ευκαιρία ώστε να φτάσουν στη νίκη.

Μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού, σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος της ΟΧΕ Παντελής Χατζηιωάννου όσο και η προπονήτρια της Νέας Ιωνίας Σοφία Ναισίδου, έμπλεξαν το εγκώμιο των φιλάθλων του Αμυνταίου, σημειώνοντας ότι όλες οι ομάδες θα ήθελαν να αγωνίζονταν μπροστά σε τόσο ένθερμο κοινό, ενώ δεν παρέλειψαν να συγχαρούν τον Αμύντα και τους ανθρώπους  που απαρτίζουν τον σύλλογο, για το έργο που επιτελούν.

Η Τερματοφύλακας του Αμύντα Θωμαή Ταϊρίδου σχολίασε το αποτέλεσμα του αγώνα, λέγοντας: « Το αποτέλεσμα μας αφήνει με μια γλυκόπικρη γεύση, καθώς πιστεύω ότι η ομάδα  άξιζε  βάση απόδοσης τη νίκη απέναντι στη Νέα Ιωνία.
Για μας αστείρευτη πηγή ενέργειας, ακόμα και όταν το παιχνίδι δεν  εξελίσσονταν ευνοϊκά, αποτέλεσε ο ανεπανάληπτος κόσμος του Αμυνταίου, που απέδειξε και σήμερα, παρουσία των θεσμικών παραγόντων του αθλήματος, γιατί το Αμύνταιο είναι η Μητρόπολη του χάντμπολ».


   5λεπτα:3-0, 5-3, 6-6, 8-9, 10-11, 14-14 ημχ, 17-18, 21-22, 24-25, 26,25, 27-28, 28-28

Διαιτητές: Πατιός-Τσιάνας

Αμύντας Αμυνταίου (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα (τφ) Τσουτσουλάκη 2, Μπάντη, Γεωργιάδου, Παπαβασιλείου, Ρακοπούλου 3, Μίλασιτς 7, Τσιομπάνου 5, Ταιρίδου (τφ), Σκόδρα Τ., Συζίνου 4, Βαφειάδου 7, Νούσια, Γαλμπάδη, Σκόδρα Τζ., Πάνου.

Δίλεπτες Αποβολές: 2    Πέναλτι: 2/3

Νέα Ιωνία: (Σοφία Ναισίδου): Κεπεσίδου, Μαυρογεώργη Ζ. 1, Μαυρογεώργη Ν. 4,  Χρονοπούλου 4, Παπά 7, Μασμανίδου, Κοτσαμπουκίδου, Σλιάκοβα 3, Καλασνίκοβα, Κωστοπούλου, Χοτοκουρίδου, Τσάκαλου 8, Χρυσή 1, Μανδά, Κοντοστεργίου.

Δίλεπτες Αποβολές: 3    Πέναλτι: 5/6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου