Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Χωρίς internet η Κέλλη

Είμαι κάτοικος του χωριού Κέλλη και με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού, θα ήθελα να δημοσιοποιήσετε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα που υπάρχει στο χωριό μας με το θέμα του ίντερνετ.
Πιθανόν αυτή τη στιγμή να κάθεστε χαλαρά στον καναπέ του σπιτιού ή του γραφείου σας και να "σερφάρετε" από το pc σας ή το tablet σας, ενώ εγώ θα πρέπει να μεταβώ στο κοντινότερο ίντερνετ καφέ για να σας περιγράψω το πρόβλημα του χωριού μου. Είχα αναφερθεί και πριν 2 μήνες περίπου, στο ίδιο πρόβλημα αλλά δεν είδα να γίνεται κάτι ουσιαστικό.
Είναι αδιανόητο εν έτη 2013 να μην υπάρχει δυνατότητα να συνδεθούμε στο ίντερνετ από τον καλοπληρωμένο ΟΤΕ μας. Σε κάθε επικοινωνία πού είχα με το κατάστημα της Φλώρινας ή με την εξυπηρέτηση πελατών της εταιρείας, η μόνη απάντηση που έπαιρνα ήταν πως κάτι θα γίνει και να μην ανησυχούμε ή πως δεν είμαστε αρμόδιοι εμείς για τέτοια θέματα.
Όταν πέρναγαν τις οπτικές ίνες (OTE, CYTA) μας άφησαν εκτός σχεδίου, χωρίς να υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος. Μάλιστα σε ερώτηση μου προς τον υπεύθυνο του τότε έργου, μου απάντησε πως ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΈΡΓΟ και σύντομα θα περάσουν από το χωριό μας. Το γιατί δεν υλοποιήθηκε ποτέ, δεν το γνωρίζω.
Επίσης, σε απόσταση πολύ κοντινή από το χωριό μας, έχουμε τις κεραίες της cosmote και της vodafone οι οποίες ούτε καν 3g (και μετά βλέπουμε στις διαφημίσεις για 4g και vdsl) κάλυψη μας παρέχουν. Αν είναι ποτέ δυνατόν να συμβαίνει αυτό.
Είμαστε ένα μεγάλο χωριό (γύρω στους 800 κατοίκους) με πολλά παιδιά και αρκετούς για την περιοχή που ζούμε νέους. Ο δήμος Αμυνταίου στον οποίο και υπαγόμαστε, μας παρείχε ασύρματο ίντερνετ το οποίο μέσω αναμεταδότη πήγαινε από βουνό σε βουνό για να έρθει τελικά στην πλατεία του χωριού μας, εξασθενημένο και ανεπαρκές για να μας καλύψει. Εδώ και 7 μήνες όμως είναι εκτός σύνδεσης, εξαιτίας μιας μικρο-βλάβης. Το πιθανότερο είναι να μην διορθωθεί για αρκετό καιρό ακόμα.
Δεν περιμένουμε κάτι δραστικό και άμεσο από το δήμο μας και ούτε περιμένουμε να μας σώσει το πρόγραμμα (free-wifi) που προανήγγειλε αυτός ο "τιτανοτεράστιος" πρωθυπουργός μας, αλλά το μόνο που απαιτούμαι είναι να ενδιαφερθεί ο ΟΤΕ για το πρόβλημα. Μόνο έτσι θα λυθεί το πρόβλημα μας.
Ίσως παλιότερα οι γονείς μας να μην το είχαν καθόλου ανάγκη αλλά σήμερα αποτελεί ένα από τα χρησιμότερα αγαθά για την κοινωνία που ζούμε.
Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει τι περνάμε ας κλείσει για μία ημέρα το ρούτερ το δικό του ή του γείτονα του και ας τρέχει για το παραμικρό στο κοντινότερο ίντερνετ καφέ. (Κέλλη-Αμύνταιο-Κέλλη: απόσταση 30 χλμ, Κέλλη-Φλώρινα-Κέλλη: απόσταση 60 χλμ )
Υ.Γ.: ΗΔΗ ΕΚΟΨΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΤΕ ΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥΣ.
Υ.Γ.2: ΤΟ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΧΕΙ ΔΙΟΡΘΩΘΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΚΕΤΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΩ.
Υ.Γ.3: ΕΛΠΙΖΩ ΟΤΑΝ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ.

Αναγνώστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου