Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ξεκίνημα με φιλοδοξίες, αλλά και εμπόδια



Στην γραμμή εκκίνησης θα βρεθεί, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στις 18:00 η ανδρική ομάδα χάντμπολ του Αμύντα Αμυνταίου, υποδεχόμενη την αντίστοιχη του Αρίων Πτολεμαϊδας για τον 4ο όμιλο της Β Εθνικής Ανδρών. Μια εκκίνηση που κάθε άλλο παρά εύκολη μπορεί να
χαρακτηριστεί, αφού παρά τον περιορισμένο αριθμό ομάδων στον όμιλο (5 μετά την άνοδο της Αναγέννησης Άρτας και του Παναιτωλικού στην Α2, αλλά και την αποχώρηση της Ακαδημίας Φλώρινας), και οι 5 ομάδες διαθέτουν ποιοτικά ρόστερ, έχοντας όλες ως στόχο την κατάληψη μια εκ των 2 πρώτων θέσεων που οδηγεί στα μπαράζ για άνοδο στην Α2. Ο Αμύντας από την μεριά του, με νέο προπονητή τον Λευτέρη Ελευθεριάδη, ένας από τους πλέον καταξιωμένους παίκτες της γενιάς του, διετέλεσε αρχηγός της Εθνικής Ανδρών με την οποία κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο ως παίκτης και χρυσό με την Εθνική Νέων ως προπονητής, με πρωταθλήματα και κύπελλα Ελλάδας στην συλλογή του, ενώ έχει αναδείξει και μερικούς από τους πιο γνωστούς Έλληνες παίκτες (Καρυπίδης, Δημητρούλιας, κ.α.) είναι βέβαιο ότι θα προσφέρει την τεράστια εμπειρία του, συμβάλλοντας στον στόχο του Αμύντα που δεν είναι άλλος από την άνοδο. Από την άλλη, το ρόστερ της ομάδας φέτος είναι άκρως ανανεωμένο, αφού παρά τις αποχωρήσεις βασικών παικτών (Κάντσης, Χατζηπέτρου) η ομάδα ενισχύθηκε με επιστροφές νέων αλλά και εμπειρότερων παικτών αλλά και με την προώθηση αθλητών από τις ακαδημίες, που σίγουρα με την διάθεση τους και την εκρηκτικότητα τους είναι έτοιμοι να προσφέρουν και να αναπληρώσουν τα κενά. Αξιοσημείωτη είναι η πληρότητα του ρόστερ αφού αυτό το απαρτίζουν 24 (!) αθλητές, με τις λύσεις να είναι υπεραρκετές σε κάθε θέση, και το μόνο που απομένει, είναι να βρεθεί η απαραίτητη χημεία, μιας και όπως προαναφέρθηκε οι νέοι παίκτες είναι αρκετοί και πρέπει να «δέσουν» με τους παλαιότερους.

Αντίπαλη ομάδα, μια από τις πλέον γνώριμες του Αμύντα, ο Αρίων Πτολεμαϊδας, ο οποίος είναι ίσως η νεανικότερη ομάδα του πρωταθλήματος, αφού έχει προσδώσει μεγάλο βάρος στις ακαδημίες, με την δουλειά αυτή να αποδίδει, αφού τον Ιούνιο που μας πέρασε κατέκτησε την 5η πανελλήνια θέση στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων, στο Final-6 που πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαϊδα, ενώ 2 παίκτες της είναι μέλη της Εθνικής Εφήβων (Χαϊτίδης, Τσαναξίδης). Σε πρόσφατο φιλικό μεταξύ των 2 ομάδων ο Αρίων παρουσίασε ένα ανώτερο πρόσωπο και επικράτησε , επιβεβαιώνοντας ότι είναι μια πολύ αθλητική ομάδα που σκοράρει κατά κόρον βασιζόμενη στους αιφνιδιασμούς. Την εκρηκτικότητα αυτή καλείται να περιορίσει ο Αμύντας, βασιζόμενος και στον κόσμο του Αμυνταίου που καλείται να συνεχίσει την εντυπωσιακή στήριξη που ήδη παρέχει στο γυναικείο τμήμα! Η ιδιαιτερότητα του αγώνα εντοπίζεται στο ότι επιστρέφει με τα χρώματα του Αρίωνα στο Αμύνταιο ο 17χρονος Σπύρος Πετρίδης, ο οποίος το καλοκαίρι που μας πέρασε μεταγράφηκε στους «κιτρινόμαυρους», αφήνοντας τον Αμύντα όπου ξεκίνησε την καριέρα του. Θα τεθεί μάλιστα αντιμέτωπος με τον αδερφό του Δημήτρη, ο οποίος μετά από 7 περίπου χρόνια αγωνιζόμενος με τις ομάδες της ΧΑΝΘ και του Φίλλιπου Βέροιας επέστρεψε στον Αμύντα!
Ο κ. Ελευθεριάδης δήλωσε τα εξής: «Ξεκινάμε φέτος μια νέα προσπάθεια, με απώτερο σκοπό την σωστή οργάνωση του τμήματος και πάνω απ’όλα των ακαδημιών , κάτι που έλειπε παλαιότερα. Αν αυτή έρθει, μιας και το ρόστερ είναι πολύ ικανό, η άνοδος στην Α2 είναι πολύ πιθανή.»
Η «σημαία» της ομάδας και αρχηγός αυτής, ο Παναγιώτης Δημητρίου (23η χρονιά με τα χρώματα του Αμύντα), πρόσθεσε: «Είναι σημαντικό η ομάδα να αποκτήσει ομοιογένεια, και αυτό θα γίνει μόνο μέσα από την προπόνηση. Έχουμε ανάγκη την παρουσία και του τελευταίου κατοίκου του Αμυνταίου σε κάθε αγώνα μας, και μακάρι αυτό να γίνει πραγματικότητα!»
Οι υπόλοιποι αντίπαλοι
Πρωτέας Άρτας: Με στυλοβάτες τους έμπειρους Τσέλιο Γ. , Ντάλα, αλλά και δύναμη πυρός στην επίθεση τον Τσέλιο Ν. ενισχύθηκε με παίκτες που έχουν παρουσία στην Α1 κατηγορία, ένα από τα μεγάλα εμπόδια στον δρόμο για την άνοδο.
ΑΟ Κοζάνης: Ένα κράμα πολλών νέων παικτών που απαρτίζουν την ομάδα εφήβων με 6-7 έμπειρους, πολλοί από τους οποίους ήταν οι ηγέτες του Αρίων Πτολεμαϊδας όταν πρωταγωνιστούσε στην Α2, και παλαιότερα του ΑΟΑ Καστοριάς (Γαλάνης, Ρήγας, Αυλογιάρης). Αχίλλειος πτέρνα της τα εκτός έδρας παιχνίδια.
Μέγας Αλέξανδρος Φλώρινας: Με πολλούς έμπειρους παίκτες που παλαιότερα πρωταγωνιστούσαν με τη Γ.Ε. Φλώρινας. Μεγαλύτερος επιθετικός κίνδυνος ο Σίσκος, ο οποίος αγωνιζόταν παλαιότερα στον Αμύντα και στον Πανσερραικό με συμπαίκτες τους Μεγαλοοικονόμου, Μέγκα, Τζαμτζή, Τζόροβιτς και άλλους εξαιρετικούς παίκτες. Δεν θα είναι εύκολη λεία για κανέναν.

Στατιστικά στοιχεία και όχι μόνο..

Μ.Ο ηλικίας ρόστερ: 25,9 χρόνια
Νεότερος παίκτης: Τσαγκίδης Χρυσόστομος (15 ετών)
Γηραιότερος παίκτης: Ζαφειρίδης Βαγγέλης (39 ετών)
Ήρθαν: Παπαχρήστου Γ. (Δίας Πολίχνης), Γαβριηλίδης (Δράμα 86), Κωστόπουλος (ελεύθερος) , Τατσίδης (ελεύθερος), Πετρίδης Δ. (ελεύθερος), Τσαγκίδης (ακαδημίες), Γεωργίου (ακαδημίες)
Έφυγαν: Κάντσης (Αναγέννηση Άρτας), Χατζηπέτρου (ελεύθερος), Μπάντης (ελεύθερος), Ψωμάς (ελεύθερος), Πετρίδης Σ. (Αρίων Πτολεμαϊδας)
Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, ΔΑΚ Αμυνταίου, Ώρα 18:00, Αμύντας Αμυνταίου- Αρίων Πτολεμαϊδας (Δεληγιαννίδης- Τριανταφύλλου)

Ρεπορτάζ
Λιάσης Κων/νος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου