Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη


Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για το δωρεάν ρεύμα τις ημέρες με αιθαλομίχλη
Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την παροχή δωρεάν ρεύματος τις ημέρες με αιθαλομίχλη, όπως γνωστοποίησε με δηλώσεις του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση βρίσκεται ήδη στο Εθνικό Τυπογραφείο και τίθεται σε ισχύ. Στην απόφαση προβλέπεται ότι οι δικαιούχοι κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ, θα έχουν δωρεάν ρεύμα για τις διπλάσιες ημέρες για τις οποίες υπάρχει ανακοίνωση από το υπουργείο Περιβάλλοντος. Αν για παράδειγμα το υπουργείο Περιβάλλοντος εκδώσει ανακοίνωση τέσσερις ημέρες το μήνα, με την οποία προειδοποιεί ότι οι συνθήκες ευνοούν τη δημιουργία νέφους αιθαλομίχλης και ζητά τον περιορισμό της χρήσης
τζακιών, από το λογαριασμό των δικαιούχων κοινωνικού τιμολογίου θα αφαιρείται το ποσό της κατανάλωσης ρεύματος για οκτώ ημέρες, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Γεωργιάδης, πάντως, δεν αναφέρθηκε στο όριο ατμοσφαιρικής ρύπανσης πάνω από το οποίο θα παρέχεται το δωρεάν ρεύμα. 
Σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη «διαμάχη» του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για «ανθρώπινο και πολιτισμένο διάλογο», τονίζοντας ωστόσο ότι «η μεταρρύθμιση θα γίνει οπωσδήποτε». «Θα κάνουμε το καλύτερο έως του σημείου να μη διακινδυνεύσουμε τη μεταρρύθμιση», σημείωσε και γνωστοποίησε ότι θα συσταθεί μία μικρή επιτροπή υπό τον υφυπουργό Υγείας Αντώνη Μπέζα, στην οποία θα συμμετέχουν και γιατροί ώστε να συζητηθούν «ανθρώπινα και πολιτισμένα οι όροι και οι προϋποθέσεις της μετακίνησης». 
Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η απεργία των γιατρών δεν προκαλεί πλέον σημαντικά προβλήματα στους ασφαλισμένους, καθώς όσοι πήγαιναν στα πολυιατρεία μετακινήθηκαν στους ιδιώτες συμβεβλημένους γιατρούς. «Έχουμε το χρόνο να κάνουμε τη μεταρρύθμιση ήρεμα, πολιτισμένα και σωστά», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και υποστήριξε ότι «αυτό που ενδιαφέρει τον πολίτη είναι αν τελικά θα έχει καλύτερες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας». «Τα συστήματα υγείας δεν γίνονται ούτε για τον υπουργό ούτε για τους γιατρούς. Πρέπει να γίνονται για τον λαό», κατέληξε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου