Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Περιβάλλον και εκπαίδευση στο νομό Φλώρινας

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Βεύης-Μελίτης Φλώρινας στο πλαίσιο της πράξης «Κέντρα Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία-Δράσεις δια Βίου Μάθησης για τους ενήλικες» οργάνωσε, σε συνεργασία με την Παιδαγωγική Σχολή του

Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ημερίδα με θέμα «Περιβάλλον και εκπαίδευση στο νομό Φλώρινας». Η  ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας, απευθυνόταν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές και σκοπό είχε τη γνωριμία των συμμετεχόντων με τους φορείς που δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος και εκπαίδευσης στο νομό Φλώρινας.
 Την εκδήλωση χαιρέτισε ο  Κοσμήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του ΠΔΜ κ. Χαράλαμπος Λεμονίδης. Στη συνέχεια, η κ. Πόπη Παπαδοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια της Παιδαγωγικής Σχολής, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην Παιδαγωγική Σχολή Φλώρινας. Ο κ. Νίκος Νάνης, υπεύθυνος του Κ.Π.Ε Βεύης Μελίτης, έκανε μια σύντομη αναδρομή στο χρονικό λειτουργίας των Κ.Π.Ε. και αναφέρθηκε στους σκοπούς, τους στόχους και στις δράσεις των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης. Η κ. Κωνσταντία Βαϊρινού, σχολική σύμβουλος προσχολικής αγωγής, τόνισε τη σημασία της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης  στα προγράμματα σπουδών για το νηπιαγωγείο, ενώ ο κ. Νίκος Ταμουτσέλης , υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας, εστίασε στο ρόλο και στις προτεραιότητες των υπευθύνων σχολικών δραστηριοτήτων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, οι κ.κ. Marie Archer και Βασιλική Νιτσοπούλου, εκπρόσωποι της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών, περιέγραψαν τις περιβαλλοντικές δράσεις ευαισθητοποίησης της Ε.Π.Π. και, τέλος, ο κ. Γιώργος Μουστάκης , εκπρόσωπος του Αρκτούρου, αναφέρθηκε στα προγράμματα και στις δράσεις του Αρκτούρου.
Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες, εκπαιδευτικοί και φοιτητές, χωρισμένοι σε ομάδες, συμμετείχαν, υπό την καθοδήγηση των εισηγητών, σε βιωματικά εργαστήρια  σχετικά με την περιβαλλοντική εκπαίδευση.
Η Παιδαγωγική Ομάδα του Κ.Π.Ε. Μελίτης θα ήθελε να ευχαριστήσει τους κ.κ. Πόπη Παπαδοπούλου και Γιώργο Μαλανδράκη για την άψογη συνεργασία και τη θερμή φιλοξενία στους χώρους του Πανεπιστημίου, καθώς και τους εκπαιδευτικούς και τους φοιτητές , που με τη μεγάλη συμμετοχή τους και το ζωηρό ενδιαφέρον τους συνέβαλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης.
O Υπεύθυνος του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης
Νάνης Νικόλαος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου