Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Πολιτική εκδήλωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Φλώρινα

                                            
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πολιτική εκδήλωση- συζήτηση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. στη Φλώρινα, στις 16/02. Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η έξοδος από την ΕΕ των μνημονίων, του ρατσισμού και της ανεργίας, με ομιλητή τον Π. Μαυροειδή, μέλος του ΠΣΟ της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
Στην εισήγηση, τονίστηκε η ανάγκη για τη συγκρότηση ενός μετώπου ρήξης και ανατροπής με τον πρωτοπόρο ρόλο ενός αναγεννημένου εργατικού κινήματος και μια αριστερά αντικαπιταλιστική που να εμπνέει, να ξεσηκώνει, να δείχνει τον άλλο δρόμο χωρίς μνημόνια, χρέος, ευρώ και ΕΕ. Αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς γενναία αντικαπιταλιστικά μέτρα όπως εθνικοποιήσεις, έλεγχο των κεφαλαίων, εργατικό έλεγχο παντού και άμεση βελτίωση του βιοτικού επιπέδου για το λαό. Για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α., η έξοδος από το ευρώ και την ΕΕ, είναι αναγκαία συνθήκη για ένα άλλο δρόμο.
Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε από τον Στέφανο Πράσο η πολιτική πρωτοβουλία της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. για τη συγκρότηση ενός μάχιμου πολιτικά σχήματος στην περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας , το οποίο απευθύνεται σε όλους τους αγωνιστές που το προηγούμενο διάστημα έδωσαν μαζί μία σειρά μάχες, όπως στα ορυχεία της ΔΕΗ, στα σχολεία, στα διόδια, στους αγώνες για τα δημόσια αγαθά, της υγείας, της ενέργειας κλπ. 
Η οργάνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Δ.Μακεδονίας προγραμματίζει για το άμεσο χρονικό διάστημα, ένα κύκλο πολιτικών εκδηλώσεων σε μία σειρά πόλεις, όπως Καστοριά, Γρεβενά, ενώ οι εξορμήσεις σε εργασιακούς χώρους συνεχίζονται με άμεσο στόχο τη συγκρότηση του περιφερειακού σχήματος που θα ενώσει όλα τα ρεύματα αγώνα και διεκδίκησης στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου