Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το γεφύρι της «Άρτας» στην Αχλάδα

Ο Σύριζα  Φλώρινας ευαισθητοποιημένος σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα, τα οποία συνήθως γίνονται αιτία και συμβάλλουν
στην ποιοτική υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας, επιδιώκει με το παρόν  να αναδείξει άλλο ένα θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία της Τ.Κ Αχλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε  Μελίτης

Η γέφυρα  της Αχλάδας μετά την κατασκευή της  εδώ και χρόνια, δεν έχει  παραδοθεί ακόμα στην κυκλοφορία και στο τέλος  θα παραμείνει  ανενεργό έργο, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή της, ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και δεκαετίες.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι πάνω από  15 ίσως και περισσότερα χρόνια έγιναν Μαραθώνιες προσπάθειες για ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα.

Σκοπός ήταν να κατασκευασθεί μια σύγχρονη γέφυρα, η οποία θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αλλά και τα διερχόμενα βαριά οχήματα και φορτηγά που εργάζονται στο ορυχείο  της Αχλάδας.

Το κόστος της γέφυρας σύμφωνα με τη δημοπράτηση του έργου ανήλθε σε 770.000 €, όπου μαζί με αυτό της σημερινής προσωρινής γέφυρας ιρλανδικού τύπου (με σωλήνες), εκτιμούμε ότι ξεπερνά το 1.000.000 €, χωρίς πλέον η τοπική κοινωνία να έχει αυτό το μικρό και λειτουργικό έργο.
Είναι γεγονός ότι σε ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων όπου οι σωληνώσεις της υπάρχουσας γέφυρας (τύπου Ιρλανδική) γεμίζουν με φερτά υλικά, τότε υπερχειλίζει και διακόπτεται η κυκλοφορία και υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν  σοβαρά ατυχήματα.
Συνεπώς το κοινωνικοοικονομικό κόστος που έχει υποστεί η περιοχή μόνο από αυτό το έργο που ακόμα δεν ολοκληρώνεται είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
Επίσης αν λάβουμε υπόψη ότι ο πρώην Δήμος Μελίτης και ιδιαίτερα η τ.κ Αχλάδας είναι από τις πιο πληττόμενες περιοχές του νομού σε περιβαλλοντικά θέματα, με το ορυχείο σε απόσταση αναπνοής από το χωριό και τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης, ρωτούμε λοιπόν κάθε αρμόδιο :
  1. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο;
  2. Ποιοι οι λόγοι καθυστέρησης του;
  3. Ποια η ανταποδοτικότητα του από εδώ και πέρα, όταν θα χρειασθεί σε λίγα χρόνια να μετεγκατασταθεί ο οικισμός και προφανώς στο σημείο της γέφυρας ίσως έχουμε νέο ορυχείο;
  4. Θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους προγραμμάτισαν και τυχόν υλοποίησαν λάθος έργο;
  5. Τι προληπτικά μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις περιπτώσεις που θα έχουμε υπερχειλίσεις του ποταμού ;
Τέλος ως προς το τελευταίο επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη οδοσήμανση  και να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα από το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την πυροσβεστική υπηρεσία της Φλώρινας.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για κάθε θέμα και γεγονός που απασχολεί την τοπική κοινωνία και την περιοχή γενικότερα, καταγγέλλει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, ζητάει την απόδοση και ανάληψη ευθυνών προς και από αυτούς, που είναι θεσμικά υπεύθυνοι για το εν λόγω θέμα και δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται προσπαθώντας να αναδείξει και να προωθήσει λύσεις, παρακολουθώντας το συγκεκριμένο έργο, έως ότου δοθούν οριστικές λύσεις και απαντήσεις.
Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

1 σχόλιο:

  1. ΈΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΕΤΟΙΜΕΣ ΠΡΟΣ ΧΡΗΣΗ ΤΙΣ ΓΕΦΥΡΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ!ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ,ΣΕ ΑΥΤΟ ΚΟΛΛΑΤΕ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή