Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΑΚΟΥΛΕΒΑΣ : ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


   Κοσμογονία στο Σακουλέβα , μαγευτική  η έμπνευση  της  Δημοτικής μας Αρχής, προχωράει άμεσα το έργο .
    Πυλώνας ανάπτυξης, τουρισμού  και πολιτισμού.
Επέκταση και αναμόρφωση  του ποταμού , με μια μοναδική έμπνευση και μεράκι  που φέρνει ανάπτυξη του  πολιτισμού και των τeχνών, αλλά παράλληλα  συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και της πόλης μας.
Χρόνια  όνειρα  για  το ποτάμι μας  γίνονται  επιτέλους πραγματικότητα.

 Η  σχετική μακέτα και το σχέδιο ανάπλασης όλου του ποταμού  από  την πλατεία ηρώων  και τα  καβάκια(σε πρώτη φάση από τα Δικαστήρια) μέχρι κάτω  στην ξυλεία του Βελλιάνη στο ύψος  του  μουσείου και του σιδηροδρομικού σταθμού ,δίνει  τον  τόνο της νέας  λειτουργικής και αναπτυξιακής  χωροταξίας  πολιτισμού, επικοινωνίας και  εμπορικής κίνησης, σε ένα  μέρος που  από  πίσω πλευρά, πίσω όψη  και  πίσω άποψη  γίνεται κεντρική βιτρίνα  της  Φλώρινας, μια νέα Βενετία  με  τους καλλιτέχνες και τους δόγηδες  της περιοχής, τους μαγαζάτορες και τους εστιάτορες.
                             Και βεβαίως τις εστίες, συλλόγους και λέσχες πολιτισμού, γραμμάτων και τεχνών.
                        
                            Ας κάνουμε  μια  περιήγηση  στις σημερινές  φωτο, βάζοντας τη φαντασία μας  σε δράση, μέχρι  τα εγκαίνια  του πανέμορφου  έργου  όλων  μας, δικό μας και των παιδιών μας.

    Κατεδάφιση της ακαλαίσθητης τσιμεντένιας γέφυρας μπροστά από την πλατεία σχολείων, με κατασκευή νέας καλαίσθητης σύγχρονης , με  πλήρη πρόσβαση σε ΑΜΕΑ και στο ευρύ κοινό.
  Ανάπλαση  των  τοιχωμάτων και  τοποθέτηση  κατάλληλων κιγκλιδωμάτων και  πλακόστροτων άνετων πεζοδρομίων και δρόμων  αργής κυκλοφορίας, όμοια με τη γνωστή μας πλευρά κοντά στη Μητρόπολη.

       Στη δεξιά πλευρά κατεβαίνοντας από το 1ο και 2ο Δημοτικό σχολείο, βλέπουμε ήδη το ξήλωμα και επίστρωση δρόμου και πεζοδρομίου  της δεξιάς όχθης του ποταμού.

   Βλέπουμε τις σχετικές πινακίδες απαγόρευσης κυκλοφορίας στο παραπάνω εργοτάξιο.

  Παραπάνω  βλέπουμε την ήδη πανέμορφη υποδομή που συνεχίζει προς τα πάνω, την οποία ήδη απολαμβάνουν οι συντοπίτες μας και οι επισκέπτες της πόλης.

 Η  συνέχεια του πανέμορφου ποταμού προς τα πάνω μπροστά από το 3ο Γυμνάσιο της πόλης.
 Η πανέμορφη κατασκευή  εγκατάστασης των υδρόβιων πτηνών μπροστά από  καφετέρειες και καταστήματα εστίασης, κοντά στη Μητρόπολη, στην πάνω και κάτω φωτο.
           
Στις  πάνω φωτο η σημερινή όψη από τον Αριστοτέλη προς τα Δικαστήρια, όπου ήδη έχουν στηθει τα κιγκλιδώματα του ποταμού, μέχρι τα Δικαστήρια. Φαίνεται καθαρά και η σχετική προετοιμασία κατάλληλης πλακόστρωσης των δρόμων εκατέρωθεν του Σακουλέβα.
  Ανεβαίνοντας προς τα πάνω βλέπουμε τη δημιουργία ενός εξαιρετικού πάρκου-χώρου πράσινου και ανάπαυσης  δημοτών και επισκεπτών λίγο μετά τον Αριστοτέλη και πριν την γέφυρα στο ύψος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας. Μοναδική λειτουργική ομαλοποίηση της στροφής της παραποτάμιας οδικής αρτηρίας.





 Παράλληλα  έχει ήδη υπογραφεί  η ανάπλαση της μπουάτ  του σιδηροδρομικού σταθμού και του χώρου πέριξ του αρχαιολογικού μουσείου και του μουσείου σύγχρονης τέχνης.


                            

                            Τέλος  στα σχέδια της  Δημοτικής Αρχής  είναι  η ανάπλαση της πάνω μπουάτ και η λειτουργία του  ζωολογικού  κήπου, για τη λειτουργία του οποίου  υπάρχει και σχετικό πρόγραμμα...

                                                                                       ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ

4 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΝΕΥΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΕΝΑΙ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ ΡΕ ΛΕΒΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΣΟΥΣΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ?ΠΟΙΟΣ,ΠΟΙΟΣ?ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ,Η ΕΚΠΟΝΗΣΗ,Η ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ 3 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΧΡΟΝΙΑ?ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ,ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι κάθε χρόνο τέτοια εποχή να βλέπουμε να γίνονται παρόμοια έργα στην πόλης μας. Μακάρι κάθε χρόνο να γίνοντε εκλογές στον Δήμο να το πώ ρητορικά..Επιτέλους κάτι πάει να αλλάξει στην εικόνα της Φλώρινας ανεξατήτου ποιος γέννησε την ιδέα και ποιος την τελείωσε. Σημασία έχει τι παραδίδουμε ως παρόν στο μέλλον του τόπου μας. Εμείς ..φάγαμε τα ψωμιά και τα ζόρια μας Άς μην τα ζήσουν και τα.... εγγόνια μας..Επιτέλους η παραποτάμια όψη της πόλης μου αλλάζει προς το καλύτερο για αρχή Υπάρχουν πολλά που πρέπει να διορθωθούν στην πόλη μας ακόμη και η οπισθοδρομική νοοτροπίας μας Συγχαρητήρια εκ μέρους μου σε όλους από τον πρώτο μέχρι και τον τελευταίο εργάτη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ποιος έκανε την μελέτη και ποιος εμπνεύστηκε; είναι πολύ απλό διαβάζεις τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου και διαπιστώνεις αν ήταν εμπνευστής ο Βοσκόπουλος ή κάποιος άλλος. Αλλά από όσα γνωρίζω ακόμα και το παλιό ποτάμι το είχε εμπνευστή ο Βοσκόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλο το ποτάμι σε πρώτη και δεύτερη φάση είναι μελέτη εποχής Παπαναστασίου η οποία συνελήφθη, συνετάχθηκε , δημοπρατήθηκε και εκτελέστηκε κατά την πρώτη φάση από τη δημοτική αρχή Παπαναστασίου.Ο κ.Βοσκόπουλος καλά είναι να είναι και λίγο ειλικρινής σε τέτοια ζητήματα, δεν είναι κακό να αναφέρεται και σε αυτά που βρήκε από πριν,γιατί ο Δήμος συνέχεια έχει , πρέπει να έχει και αξιοπρέπεια.

      Διαγραφή