Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ερώτηση για έλλειψη αγροτικού γιατρού σε τρεις κοινότητες του Δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη.


ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

ΘΕΜΑ: «Χωρίς αγροτικό γιατρό τρεις κοινότητες του Δήμου Εορδαίας στην Κοζάνη»

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι τριών κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας και συγκεκριμένα του Αγίου Χριστοφόρου, του Ανατολικού και των Κομνηνών καθώς εδώ και έξι περίπου μήνες έχουν μείνει χωρίς αγροτικό γιατρό.

Πιο συγκεκριμένα, η αγροτική ιατρός τους βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και παρά τις εκκλήσεις των κατοίκων για πλήρωση της κενής θέσης δεν έχει τοποθετηθεί αντικαταστάτης αγροτικός γιατρός. Αποτέλεσμα της ως άνω κατάστασης είναι οι κάτοικοι να αναγκάζονται να διανύουν την απόσταση ως την Πτολεμαΐδα ακόμη και για συνταγογράφηση των φαρμάκων τους.

Πρόκειται για κοινότητες οι οποίες έχουν περίπου 2.500 μόνιμους κατοίκους με αρκετούς ηλικιωμένους, οι οποίοι αδυνατούν λόγω της χιλιομετρικής απόστασης να πηγαινοέρχονται ως την Πτολεμαΐδα. Η κατάσταση επιδεινώνεται καθώς η εφαρμογή  της μνημονιακής πολιτικής της δικομματικής συγκυβέρνησης ορίζει πλαφόν στη συνταγογράφηση και ως εκ τούτου η αγροτική ιατρός του γειτονικού Καρυοχωρίου δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει συνταγογραφήσεις στους κατοίκους των τριών παραπάνω δήμων.

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:
Θα μεριμνήσει ώστε να τοποθετηθεί αντικαταστάτης αγροτικός ιατρός για τις τρεις αυτές κοινότητες στου Δήμου Εορδαίας προκειμένου να μη συνεχιστεί η δραματική αυτή κατάσταση για τους κατοίκους οι οποίοι φορολογούνται επαχθώς για να απολαμβάνουν δωρεάν  δημόσια υγεία;

Αθήνα, 07/03/2014
Ο ερωτών Βουλευτής
Αρτέμιος Ματθαιόπουλος
Βουλευτής Σερρών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου