Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Απ’ του Παττακού το μυστρί ως την πένα του Δακή

Οι παλιότεροι θα θυμούνται επί «εθνοσωτηρίου επαναστάσεως» στα «επίκαιρα» που παιζόταν στους κινηματογράφους πριν από κάθε ταινία, τον αντιπρόεδρο της χουντικής «κυβερνήσεως», Στυλιανό Παττακό μ ένα μυστρί να τσιμεντάρει πλάκες, εγκαινιάζοντας έργα που ένας θεός ξέρει αν ποτέ πραγματοποιηθήκαν ή έμειναν οι πλάκες ακόμα εκεί να θυμίζουν στους περαστικούς την εφτάχρονη «πανούκλα» της ντροπής. 

Αργότερα, επί παντοκρατορίας ΠΑΣΟΚ, θυμόμαστε το κόψιμο της κορδέλας που σηματοδοτούσε το τελείωμα ενός έργου, δηλωτικό της αξιοσύνης και της εργατικότητας του εκάστοτε Πρωθυπουργού και αντίστοιχου Υπουργού, λες και δεν ήταν στα καθήκοντά τους και δε γινόταν με δημόσιο χρήμα που το πλήρωνε από το υστέρημά του ο Ελληνικός λαός. Έτσι στην περιοχή μας, στο πρόσφατο παρελθόν, εγκαινιάστηκε τέσσερις φορές ο ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και Τρεις ο ΑΗΣ Αμυνταίου!
Στις μέρες μας αυτό το «έθιμο» άρχισε να ατονεί αφού δε γίνεται πλέον κανένα σοβαρό έργο. Να είναι καλά όμως η Περιφερειακή μας Αρχή που μας το θυμίζει ενίοτε, στα πλαίσια πάντα της «αναβίωσης των εθίμων», και έτσι για παράδειγμα, τα προηγούμενα χρόνια κόπηκε δυο φορές κορδέλα στο δρόμο Κοζάνης Σερβίων, που αποτελεί και τμήμα της Εθνικής οδού Κοζάνης Αθηνών. Πρόκειται για διάνοιξη του παλιού δρόμου, μερεμέτισμα δηλαδή, που έγινε δυο φορές και σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου κι όμως χωρίς ντροπή φώναξαν και τις δυο φορές τον Παπά και τα κανάλια και «πάτησαν» κι από ένα εγκαίνιο με τον κύριο Σόκουτη να καμαρώνει για τα «σπουδαία έργα» που πρόσφερε στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Με δεδομένο ότι ο δρόμος έχει μήκος 28 χιλιόμετρα μας χρωστάνε άλλα δώδεκα εγκαίνια! Που να έφτιαχναν κι έναν σύγχρονο, διπλό αυτοκινητόδρομο, θα καλούσαν τον Πατριάρχη, τις μπάντες και τα κανάλια θα το έπαιζαν συνεχώς για ένα τρίμηνο.
Στα πλαίσια αυτά κι επειδή ο Περιφερειάρχης μας, κύριος Δακής και τα άλλα αιρετά στελέχη της περιφέρειας, Σόκουτης, Παπαδόπουλος κλπ, είναι ως φαίνεται απόφοιτοι της «Μαυρογιαλούρειου» πολιτικής σχολής, έπιασαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο «την πένα» και υπογράφουν αβέρτα προέγκριση εκατοντάδων έργων προς όλες τις κατευθύνσεις και σε όλα τα μήκη και πλάτη της Δυτικής Μακεδονίας. Βλέπουμε καθημερινά στον τοπικό τύπο να υπογράφονται έργα εκατομμυρίων στο Βόιο, στην Πτολεμαΐδα που ο κ. Δακής ξέχασε για τέσσερα χρόνια από πού πάει ο δρόμος, στο Αμύνταιο, στη Φλώρινα, στην Καστοριά, όπου θυμήθηκε να ρίξει κάνα εκατομμυριάκι και στο Βυζαντινό Μουσείο.
Ο «Μαυρογιαλουρισμός» τους δεν αφήνει έξω από τον αγώνα για ψηφοθηρία ούτε τους συμπατριώτες μας που η ίδια η κυβέρνηση, εκλεκτή της Περιφερειακής Αρχής έκανε άπορους. Έτσι πιάστηκαν στα πράσα πρωτοκλασάτα στελέχη της περιφέρειας να «ασκούν κοινωνική πολιτική» μοιράζοντας, ρύζια, μακαρόνια και άλλα τρόφιμα μέσα στα μαύρα μεσάνυχτα! Αυτοί εκτός από τον δημόσιο έπαινο και τους ψήφους που δικαιούνται θα πρέπει να πληρωθούν και τα νυχτερινά γιατί πράγματι είναι δεδουλευμένα!
Δεν ξέχασε ο καλός μας περιφερειάρχης να ρίξει κάτι ψυχουλάκια και στα ΑΜΕΑ παρότι η κυβέρνηση της οποίας ο Κύριος Δακής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος έριξε αυτή την κατηγορία των συμπολιτών μας κανονικά στον καιάδα και ο ίδιος ο κύριος Δακής δεν αντιλήφθηκε καν ότι εδώ και πολύ καιρό τα παιδιά αυτά εκτός απ όλα τ άλλα προβλήματα δεν έχουν δασκάλους και καθηγητές γιατί η κυβέρνησή του τους έβγαλε σε διαθεσιμότητα!
Δεν είναι ότι ξαφνικά ο εκλεκτός της Ν.Δ αγάπησε το λαό και τον τόπο, απλά με δυό λόγια, έχουμε εκλογές! Το αν θα γίνουν αυτά τα έργα και αυτές οι χρηματοδοτήσεις είναι ζητούμενο αφού πρέπει να περάσουν για έγκριση από ένα σωρό επιτροπές και επιτροπάτα και φυσικά από τον «Προκρούστη με το πριόνι», (Αποκεντρωμένη Διοίκηση κλπ) ομοϊδεάτη του κυρίου Δακή, ο ποίος κόβει όλες τις δημόσιες επενδύσεις γιατί θέλει να μας παρουσιάσει πρωτογενές πλεόνασμα (το ίδιο ήθελε να παρουσιάσει κι ο Χότζας γι αυτό άφησε τον γάιδαρο νηστικό μέχρι που ψόφησε). Βεβαίως αυτό το ξέρει και ο κ. Δακής και οι δήμαρχοι, οι οποίοι συνυπογράφουν με ένα ολόιδιο στυλό και καμαρώνουν στα κανάλια δίπλα του, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει δεν είναι αν γίνουν έργα αρκεί να περάσει η εικόνα ότι κάτι γίνεται στην περιοχή και αφού ξαναπιάσουν την καρέκλα μετά έχει ο θεός.
Ας ελπίσουμε ότι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες της περιοχής μας έγιναν πιο ψυλλιασμένοι, μετά από τόση κοροϊδία, και στις επερχόμενες εκλογές θα στείλουν τους σύγχρονους Μαυρογιαλούρους στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας της περιοχής μας.

Στέφανος Πράσσος
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας με την «Αριστερή Συμπόρευση για την Ανατροπή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου