Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

συνεδρίασε την Τρίτη 01 Απριλίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                                   
Ταχ. Διεύθυνση: Μεγ. Αλεξάνδρου 97   
Τ.Κ.:53100

ΔΗΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                            
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 Τηλ: 2385351010
Fax: 2385044628
Email: press@cityoflorina.gr
                                                                                                         
               Φλώρινα, 03-04-2014

video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπό την Προεδρία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Αντώνη Σίπκα και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου, συνεδρίασε την Τρίτη 01 Απριλίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με δεκαεννιά θέματα στην ημερήσια διάταξη.
            Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Πετκάνης πήρε το λόγο, για να μιλήσει σχετικά με την απουσία της αντιπολίτευσης, όπου ανέφερε ότι προβληματίζεται για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ υπάρχει αρκετός καιρός ακόμα μέχρι τις εκλογές, είναι απαράδεκτο να απουσιάζουν Δημοτικοί Σύμβουλοι αδικαιολόγητα και να πραγματοποιούνται έτσι συνεδριάσεις.
Ο κ. Δήμαρχος, με τη σειρά του, συμφώνησε με τον κ. Πετκάνη λέγοντας: «Κύριε Πετκάνη, έχετε απόλυτο δίκαιο και σέβομαι τις απόψεις και τις θέσεις σας. Δυστυχώς, όπως βλέπετε, ορισμένοι, οι οποίοι επιθυμούν να πολιτευτούν και να ηγηθούν-μάλιστα-της Δημοτικής Αρχής ή να εκλεγούν Δήμαρχοι, δεν παρίστανται ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τουλάχιστον, να είχαν το θάρρος, να πουν ότι παραιτούνται αυτό το διάστημα, ότι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή την υποχρέωση, στην εντολή που τους έδωσε ο λαός της Φλώρινας, για να μεριμνούν και να αποφασίζουν για τα θέματα της Φλώρινας. Ας παραιτηθούν, αφού δεν έχουν τη δυνατότητα, να παραβρίσκονται, και ας έρθουν οι επόμενοι. Διότι, πραγματικά, το έχετε παρατηρήσει, και εσείς και όλοι μας, μόνιμα απουσιάζει η μείζονα αντιπολίτευση. Λυπούμαι και εγώ για την εικόνα που παρουσιάζουμε. Είναι λυπηρό που κάθε φορά παρατηρούμε, μέσω των φωτογραφιών από το Δημοτικό Συμβούλιο στα τοπικά ΜΜΕ, η μια πτέρυγα να είναι άδεια. Περισσότερο λυπηρό, όμως, είναι να περιμένουν κάποιοι συμπολίτες μας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, για να λυθούν κάποια ζητήματά τους, και να μην μπορούν να δικαιωθούν λόγω της απουσίας ορισμένων δημοτικών συμβούλων.



Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:

1
«Έγκριση της υπ. αριθμ. 46/2014 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με πρόσληψη προσωπικού με δίμηνη σύμβαση για το έτος 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης του Ν.Π.Δ.Δ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας.
2
«Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την οριστική μελέτη του έργου «ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΑΚΟΥΛΕΒΑ ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΝΩΝΥΜΗ ΟΔΟ 27 ΕΩΣ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
3
«Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με θέμα ¨ Έλεγχος πόσιμου νερού και συστημάτων ύδρευσης για την προστασία της δημόσιας υγείας στο Δήμο Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
4
«Έγκριση και ορισμός τρόπου εκτέλεσης έργων», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
5
«Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας για το οικονομικό έτος 2013»,  με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
6
«Έγκριση Απολογισμού Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Φλώρινας για το οικονομικό έτος 2013»,  με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας και Πρόεδρο Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής.
7
«Συνδιοργάνωση του Δήμου Φλώρινας εκδήλωσης  «ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ 4 Απριλίου 1944», με την τοπική κοινότητα Δροσοπηγής», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
8
«Επιχορήγηση ΠΜΑΣ ‘ΑΜΥΝΤΑΣ ΣΚΟΠΙΑΣ’», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
9
«Επιχορήγηση Αθλητικού Συλλόγου ‘ΑΡΗΣ ΑΤΡΑΠΟΥ’», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
10
« Τουριστική προβολή Δήμου Φλώρινας », με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
11
«Συνδιοργάνωση εκδήλωσης με το ΚΠΕ Μελίτης», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
12
«Επιχορήγηση Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου ‘ΠΗΓΑΣΟΣ  ΦΛΩΡΙΝΑΣ’», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
13
«Eπιχορήγηση Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου Δροσοπηγής ‘ΒΙΤΣΙ’», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
14
«Επιχορήγηση Αθλητικού Μορφωτικού Συλλόγου ‘ΑΚΡΙΤΑΣ’ Μεσοχωρίου», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
15
«Επιχορήγηση του Φιλοζωικού Σωματείου ‘Η ΠΑΤΟΥΣΑ’», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
16
«Επιχορήγηση του Πολιτιστικού Μορφωτικού  Συλλόγου Φλαμπούρου ‘ΤΟ ΦΛΑΜΠΟΥΡΟ’», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
17
«Επιχορήγηση του Πολιτιστικού  Συλλόγου ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ Πολυπλατάνου», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
18
«Επιχορήγηση Πολιτιστικού Συλλόγου Κορυφής-Τριβούνου ‘Η ΕΛΠΙΔΑ’», με εισηγητή τον κ.Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
19
«Συμβάσεις  Διαβαθμιδικής Συνεργασίας Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Μιχαήλ Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

Όλα τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Πετκάνης ψήφισε κατά.


                                     

1 σχόλιο:

  1. ΕΜ ΒΕΒΑΙΑ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΕ,ΚΑΚΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ?ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΛΕΡΤ ΜΕ ΜΟΥΣΙΟΥ ΠΡΟΥΠΗΡΧΕ ΑΠΟ ΚΑΙΡΟ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή