Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η «Νέα πρόταση Μηχανικών» σε ρόλο ουσιαστικής Αντιπολίτευσης

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής οργάνων του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Η «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» έχει την πεποίθηση ότι οι καιροί απαιτούν, συστράτευση θετικών δυνάμεων, με αρχές και πρόγραμμα, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις στα θέματα που αφορούν το ΤΕΕ και τους Διπλ. Μηχανικούς. Γι’ αυτό είχε τη διάθεση να συνεργασθεί, πάνω από το

τραπέζι καθαρά και μετρημένα, για να πάει μπροστά την υπόθεση του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Να συνεργασθεί, βεβαίως,   στη βάση ενός σχήματος, που πρακτικά θα βοηθούσε να σπάσουν νοοτροπίες κι αντιλήψεις αυταρχικές και πελατειακές.
Απεδείχθη, δυστυχώς, ότι δεν είναι ακόμα ώριμες οι συνθήκες. Δεν υπήρξε σύγκλιση σε θεμελιώδη θέματα όπως: Διαφάνεια, Δημοκρατική λειτουργία, Αυτοτέλεια. Δεν προέκυψε καμία απόφαση, πολύ περισσότερο συμφωνία για οποιαδήποτε συνεργασία με καμιά παράταξη και ειδικά με την παράταξη «Δυναμικό ΤΕΕ», που ανέλαβε τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ, με σχετική πλειοψηφία. Ότι άλλο τεχνηέντως διαδίδεται γίνεται εκ του πονηρού. Για μας το ψέμα είναι βαριά ασθένεια και μόνο η αλήθεια τη θεραπεύει. Έτσι θα πορευτούμε κι ας το πάρουν, επιτέλους, κάποιοι απόφαση.
Τώρα μας περιμένει σκληρή δουλειά. Τα προβλήματα είναι πολλά και σοβαρά. Η απάντησή μας στις προκλήσεις των καιρών, αποτυπώνεται στη θέλησή μας να εργασθούμε μέσα σ’ ένα πλαίσιο αρχών, κάνοντας προτάσεις και θέτοντας στόχους τους οποίους θα διεκδικήσουμε με διαρκή, ουσιαστικό και έντιμο αγώνα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ΤΕΕ και των συναδέλφων μας Διπλ. Μηχανικών (ελεύθερων επαγγελματιών, εργοληπτών, μισθωτών). Βιώνουμε τη σύγκρουση δύο αντιλήψεων: την παραγωγική με την παρασιτική, τη δημιουργική με την καταναλωτική, την εξωστρέφεια προς την κοινωνία με την εσωστρέφεια στον μηχανισμό, την ισότιμη με τη ραγιάδικη. Εμείς, σ’ όλες τις περιπτώσεις, πρεσβεύουμε την πρώτη. Αυτήν την παιδεία και τον πολιτισμό υποστηρίζουμε.
Στη εποχή της Λογοδοσίας, της Διαβούλευσης, της Διαφάνειας και της Δημοκρατίας, τολμάμε να αντιπαρατεθούμε με την ολιγαρχία των μηχανισμών, για να οδηγηθούμε στην οικοδόμηση της Δημοκρατίας των Αξιών.
Είναι αυτονόητο ότι η «ΝΕΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ» δεν πτοείται. Δεσμεύεται πως θα παίξει το θεσμικό ρόλο της αντιπολίτευσης, που είναι  εξ ίσου κρίσιμος με αυτόν της διοίκησης. Θα ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στις διαδικασίες, θα ΑΣΚΕΙ ΚΡΙΤΙΚΗ, θα ΕΛΕΓΧΕΙ,  θα ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ και θα ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.
Από  το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ της
 «ΝΕΑΣ  ΠΡΟΤΑΣΗΣ  ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου