Δημοφιλείς αναρτήσεις

Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

Τα πιο εντυπωσιακά οινοποιεία στον κόσμο!


Αυτό που κάποτε ήταν μια επίσκεψη στον αμπελώνα ενός αγρότη, την οποία ακολούθησε με απλή δοκιμή κρασιού έχει μετατραπεί σε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και γευσιγνωσία σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους των σύγχρονων οινοποιείων...

Τα ταξίδια με θέμα το κρασί, όπως οι Δρόμοι του κρασιού έχουν εξελιχθεί σε μια άκρως δημοφιλή δραστηριότητα, που κερδίζει το ενδιαφέρον ολοένα και περισσότερων ταξιδιωτών. 

Μια βόλτα στον κόσμο του κρασιού θα σας μεταφέρει σε μοναδικής αισθητικής χώρους, με αρχιτεκτονική αρτιότητα, που εντυπωσιάζει. 

Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε δώδεκα από τα πιο εντυπωσιακά οινοποιεία στον κόσμο!


Bodegas Ysios


Σχεδιασμένο από το διάσημο αρχιτέκτονα Santiago Calatrava, το κτήριο που στεγάζει το οινοποιείο βρίσκεται στην περιοχή La Rioja της Ισπανίας και παρομοιάζεται ως τόπος λατρείας για το κρασί.

Chateau MargauxΈνα από τα πιο διάσημα οινοποιεία στον κόσμο, το αρχοντικό αυτό που φιλοξενεί το οινοποιείο είναι τόσο αναγνωρίσιμο στους λάτρεις του κρασιού, ώστε εμφανίζεται στην ετικέτα της φιάλης.

Mission Hill WineryΤο σήμα κατατεθέν αυτού του καναδικού οινοποιείου είναι το 12 μέτρων καμπαναριό του, το οποίο χρησιμεύει στον να καλωσορίζει τους επισκέπτες, ξυπνώντας παράλληλα τις αισθήσεις με τον ήχο από τις καμπάνες.

Darioush WineryΤο κτίριο και οι κήποι, που περιβάλλουν αυτό το οινοποιείο στη Νάπα μεταφέρουν τους επισκέπτες σε ένα περσικό παλάτι, αποτίοντας φόρο τιμής στην καταγωγή του ιδιοκτήτη.

Chateau Pichon-LonguevilleΈνα από τα πιο πολυφωτογραφημένα πυργόσπιτα οίνου σε ολόκληρο τον κόσμο, αυτό το οινοποιείο στο Μπορντό ανήκει τώρα από την ασφαλιστική εταιρεία AXA Millesimes.

Marques De RiscalΌταν οι ιδιοκτήτες του ισπανικού οινοποιείου Marques De Riscal θέλησαν να γνωρίσουν οι επισκέπτες τους το καινοτόμο πνεύμα και τον κόσμο του κρασιού, επέλεξαν τον διάσημο αρχιτέκτονα Frank Gehry για τα σχέδια του κτηρίου.

Dornier WineryΣχεδιασμένο από τον ιδρυτή του οινοποιείου, Christoph Dornier, αυτό το οινοποιείο της Νότιας Αφρικής έχει ως στόχο να εναρμονιστεί με το περιβάλλον του.

Castello Di AmorosaΟ Dario Sattui ήταν αποφασισμένος να φτιάξει το πιο όμορφο και ενδιαφέρον κτίριο στη Βόρεια Αμερική για να αναδείξει σπουδαία κρασιά και έτσι έχτισε αυτό το κάστρο στη Νάπα.

Opus OneΈνα έργο των Baron Philippe de Rothschild και Robert Mondavi, το Opus One δημιουργήθηκε για να γίνει το πρώτο ultra-premium κρασί των ΗΠΑ.

Chateau Ducru-BeaucaillouΣχεδιασμένο από τον διάσημο παρισινό αρχιτέκτονα Paul Abadie, το Bordeaux Chateau είναι τόσο εντυπωσιακό, που όπως και το Chateau Margaux, κοσμεί επίσης την ετικέτα του κρασιού.

Ledson Winery


Η γαλλική – νορμανδική δομή αυτού του οινοποιείου έκανε το οινοποιείο διάσημο πριν από το κρασί του. Η οικογένεια Ledson αποφάσισε να ασχοληθεί με την παραγωγή κρασιού, λόγω της εντύπωσης που προκάλεσε από την αρχή το κτήριο.

Bodegas IriusΈνα από τα πιο σύγχρονα οινοποιεία στην Ισπανία, το κτίριο υποτίθεται ότι μοιάζει με μια πεταλούδα
Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου