Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού  πραγματοποίησε μια εκδήλωση για να τιμήσει τη Μητέρα. Στα πλαίσια της γιορτής,  τιμήθηκε η  κα Δήμητρα Καραμητάνη Κυριακού, μητέρα δύο παιδιών με αναπηρία, η οποία καθημερινά αγωνίζεται για την προάσπιση των δικαιωμάτων των παιδιών με αναπηρία.  Στη συνέχεια δόθηκε τιμητική πλακέτα και στον εξαίρετο επιστήμονα Γυναικολόγο - Χειρούργο κ. Γεώργιο Λαλαγιάννη, ο οποίος  συνέβαλε, ώστε πολλές γυναίκες να γευτούν τη μητρότητα. Ο γυναικείος
πληθυσμός της Φλώρινας του οφείλει πολλά. Την εκδήλωση πλαισίωσε η Κοινωνική Λειτουργός κα Μαρία Μίσιου, η οποία με την απλότητα και τη γλυκύτητα στο λόγο της, κατάφερε και άγγιξε τις καρδιές όλων μας. Η βραδιά τελείωσε ευχάριστα με τη συνοδεία δύο εξαίρετων μουσικών του ωδείου Φλώρινας, του κ. Γιάννη Παυλίδη, του κ. Νικόλαου Γεωργίου και την καταπληκτική φωνή της Ελένης Βαλιάγα.
                                                                  Το Τοπικό Τμήμα και Η Ομάδα Συνεργασίας Φλώρινας
                                                    
Βιογραφικό Γεωργίου Λαλαγιάννη
         Ένα πρωινό του 1920 ήρθε στη ζωή ο μικρός  γιός του Αθανασίου και της Βασιλικής  Λαλαγιάννη με το όνομα Γεώργιος-Λύσσανδρος. Τα εγκύκλια γράμματα τα σπούδασε στη Φλώρινα . Στη συνέχεια έκανε  τα’  όνειρό του  πραγματικότητα :  πέρασε στην ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Νεαρός γιατρός  επιτάχθηκε στον καιρό του πολέμου και για δύο χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του σε ορεινό χειρουργείο.
     Μετά  το πέρας της ειδικότητας, ( μαιευτήρας-χειρούργος), ήρθε στην αγαπημένη του Φλώρινα και άρχισε να εργάζεται. Γρήγορα έστησε την ιδιόκτητη κλινική του. Εργάστηκε επίσης στο  τοπικό Ι.Κ.Α . και στο νοσοκομείο της Φλώρινας για μια εικοσαετία, όπου διετέλεσε και διευθυντής.
    Παντρεύτηκε την Αναστασία Κοβεντάρου και  απέκτησε   τρία παιδιά. Την Κική, καθηγήτρια πανεπιστημίου, την Αυγή, ιατρό αιματολόγο  και την Κατερίνα θεολόγο-φιλόλογο. Χαίρεται  8 εγγόνια.
        48  χρόνια δεν πήγε διακοπές, δεν γνώριζε τις αργίες, δεν δούλευε μόνο το καθορισμένο  οκτάωρο, γιατί κάποια γυναίκα πονούσε, ένα μικράκι ζητούσε ανυπόμονα να ακουστεί το πρώτο του κλάμα. Και ο ίδιος ήταν πάντα παρών.
      Έχει στο ενεργητικό  του 6650 γέννες , 6650 νέες ζωές.
       Και αυτή είναι η προσωπική  ανταμοιβή του : η ικανοποίηση πως βοήθησε και ο ίδιος στο θαύμα της ζωής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου