Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

«Μάγεψε» στην παραλία ο Φιλυριακός (video)

Η πρώτη φορά ήταν το 2005. Και έκτοτε ακολούθησαν πολλές διοργανώσεις Beach Soccer Γυναικών με τον Φιλυριακό να συμμετέχει σε 6 από αυτές, κάτι που δεν έχει κάνει καμιά άλλη ομάδα στην Ελλάδα. Φέτος ήταν η σειρά της παραλίας στο Ποταμό Επανωμής και στο Beach Bar Βάλτος όπου ο διοργανωτής Γιώργος Δήμπαλας υποδέχθηκε τις 4 ομάδες το διήμερο 11 και 12 Ιουλίου 2014. Η φετινή διοργάνωση έγινε υπό την αιγίδα της ΕΠΟ και με τη στήριξη της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μακεδονίας και του Δήμου Θερμαϊκού. Εκτός του Φιλυριακού Φλώρινας συμμετείχαν οι ομάδες της Κέρκυρας, του Αχιλλέα Περαίας και του Α.Σ Κωφών Β. Ελλάδος.
Η διοργάνωση ξεκίνησε την Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014 με τον καθιερωμένο αγιασμό, τους χαιρετισμούς του Γιώργου Δήμπαλα («Φίλοι Γυναικείου Ποδοσφαίρου»), των τοπικών αρχών αλλά και του εκπροσώπου της Περιφέρειας και της ΕΠΣΜ και γνωστού ανθρώπου του ποδοσφαίρου, Διονύση Ψωμιάδη, του κ.Κοκκόρη και του κ.Ντάβελα. Μάλιστα, ο κ. Δήμπαλας στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην ιστορική ομάδα του Φιλυριακού που έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα Beach Soccer και 1 Πρωτάθλημα Ελλάδος στο κανονικό πρωτάθλημα, αλλά στη σπουδαία προσφορά του προέδρου και προπονητή του συλλόγου Δημήτρη Ποζατσίδη.
Οι αγώνες διεξήχθησαν σε 3 αγωνιστικές. Η ομάδα του Φιλυριακού είχε 2 νίκες και μία ήττα, ενώ νικήτρια της διοργάνωσης αναδείχθηκε η ομάδα της Κέρκυρας. Αυτό που έγινε γνωστό είναι πως πλέον οι ομάδες που πήραν τις πρώτες θέσεις, η Κέρκυρα και ο Φιλυριακός ενδέχεται να βρεθούν στους τελικούς του πρωταθλήματος Beach Soccer για την ανάδειξη του Πρωταθλητή Ελλάδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΠΟ εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της στελέχωσης της Εθνικής ομάδας Γυναικών Beach Soccer, καθώς θα είναι Ολυμπιακό άθλημα από την επόμενη Ολυμπιάδα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της διοργάνωσης

1η αγωνιστική:
Φιλυριακός-Αχιλλέας Περαίας 5-1
Για τον Φιλυριακό δύο γκολ πέτυχε η Κάτη και η Καραγιάννη και ένα η Πέικου. Το γκολ του Αχιλλέα Περαίας πέτυχε η Μπουλγουρτζή.

Κέρκυρα-Α.Σ Κωφών Β. Ελλάδος 7-0
3 γκολ Μαυρόχη, 2 Λευτεριώτη, 1 Στυλιανίδη, ένα αυτογκόλ

2η αγωνιστική:
Κέρκυρα-Αχιλλέας Περαίας 5-2
4 γκολ Μαυρόχη, 1 Λευτεριώτη – Ησαϊα, Μπουλγουρτζή

Φιλυριακός – Α. Σ Κωφών Β. Ελλάδος 5-1
3 γκολ για τον Φιλυριακό η Καραγιάννη και 2 η Κάτη. Το γκολ του Α.Σ πέτυχε η Γκελασβίλι.

3η αγωνιστική
Αχιλλέας Περαίας – Α.Σ Κωφών Β. Ελλάδος 3-1
Γκώγκα, Ησαϊα, Κωνσταντινίδου – Γκελασβίλι

Κέρκυρα – Φιλυριακός 4-3
3 γκολ για την Λευτεριώτη και ένα για τη Στυλιανίδη. Τα γκολ του Φιλυριακού πέτυχε η Καραγιάννη.

ΟΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΦΙΛΥΡΙΑΚΟΥ
Στο τέλος της διοργάνωσης έγιναν οι απονομές στο χώρο του γηπέδου στις ομάδες. Στη νικήτρια ομάδα της Κέρκυρας απονεμήθηκε το κύπελλο από τον Διονύση Ψωμιάδη και τα μετάλλια από τον νυν Δήμαρχο Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρή και οι παίκτριες της Κέρκυρας μαζί με τον προπονητή τους κ. Παργινό Βικέντιο το πανηγύρισαν δεόντως.
Τα μετάλλια στο Φιλυριακό απένειμε ο νέος Δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Μαυρομμάτης και μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ομάδα της Φλώρινας.
Ακολούθησαν μια σειρά διακρίσεων και απονομών. Ο Φιλυριακός ανέδειξε την πρώτη σκόρερ του πρωταθλήματος, την Κατερίνα Καραγιάννη με 8 γκολ και τη νικήτρια του διαγωνισμού Free Style πάνω στην άμμο, τη Μαρία Πέικου. Την απονομή στην Κατερίνα Καραγιάννη έκανε ο διαιτητής Κώστας Φουστανάς και στην Μαρία Πέικου ο εκπρόσωπος της Λέσχης Αστυνομικών Δημήτρης Αλεξίου.
Το βραβείο ήθους κέρδισε ο Α.Σ Κωφών Β. Ελλάδος με τις παίκτριες της ομάδας και τον προπονητή τους κ. Κυριαζίδη Γιάννη να δίνουν το παράδειγμα σε όλους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Καλύτερη τερματοφύλακας αναδείχθηκε η Ελπίδα Σλιώμη του Α.Σ Κωφών, ενώ το βραβείο της ομορφότερης παίκτριας Miss Beach Soccer κατέκτησε η Φανή Μήσιου του Αχιλλέα Περαίας. Ο Αχιλλέας Περαίας είχε αρκετές και έμπειρες παίκτριες στη διάθεσή του με προπονητή και καθοδηγητή τον κ. Παπαδόπουλο Παναγιώτη.

Διαιτητές των αγώνων από την ΕΠΣΜ ήταν η κυρία Ρόδη Χατζησιδέρη και οι κύριοι Κώστας Φουστανάς και Χρήστος Αγρίμης.

Για να γίνει πράξη η διοργάνωση αυτή ο κ. Δήμπαλας ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον κ. Φεστερίδη, τον κ. Κοκκόρη, τον κ. Βουδούρη που βοήθησαν καθοριστικά. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος ο κ. Ποζατσίδης είχε μια εγκάρδια συνομιλία με τον κ. Διονύση Ψωμιάδη αλλά και με τους άλλους παράγοντες των ομάδων. Μάλιστα, συνεχάρη την ομάδα της Κέρκυρας για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Οι αγώνες καλύφθηκαν δημοσιογραφικά από τον δημοσιογράφο Ιορδάνη Κεστελίδη, το Metrosport και το Ράδιο Μετρόπόλις. Μάλιστα, στα συγκεκριμένα μέσα παραχώρησε συνέντευξη η αρχηγός του Φιλυριακού Μάινου Φιλοθέη. Αναφέρθηκε στη διοργάνωση του Beach Soccer αλλά και στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γυναικείο Ποδόσφαιρο.
Τέλος, κατά τη διάρκεια των αγώνων έγινε από τον Γ. Δήμπαλα τιμητική αναφορά σ’ όλη την ομάδα, αλλά ιδιαίτερα στις παίκτριες Μάινου Φιλοθέη και Βασιλείου Βασιλική που είναι και αυτές που έχουν τα ρεκόρ συμμετοχών στα πρωταθλήματα Beach Soccer πανελληνίως.

Αναλυτικά η αποστολή του Φιλυριακού:

Πρόεδρος – προπονητής: Ποζατσίδης Δημήτριος

Παίκτριες:
Μάινου Φιλοθέη (αρχηγός), Βασιλείου Βασιλική, Κάτη Φανή
Ζήκου Ευαγγελία, Πέικου Μαρία, Χαρίση Φωτεινή, Γεωργίου Ιορδάνα, Καραγιάννη Αικατερίνη.

Οι παίκτριες Χαρίση Φωτεινή και Γεωργίου Ιορδάνα έκαναν ντεμπούτο για πρώτη φορά σε αγώνες Beach Soccer.

Συνοδοί:
Μπαμπούλα Βασιλική (πρόεδρος Μ.Α.Σ Φιλυρηίς Φλώρινας)
Βακάλης Χρήστος (υπεύθυνος τύπου Μ.Ε.Α.Ο Φιλυριακός Φλώρινας)

Αναλυτικά το βίντεο του πρώτου αγώνα:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου