Δημοφιλείς αναρτήσεις

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Δεν τα Καταφερε Στην Πρεμιέρα ο Αμύντας


Η έναρξη των υποχρεώσεων του Αμύντα στο πρωτάθλημα χάντμπολ της Α1 γυναικών , συνοδεύτηκε από βαριά εντός έδρας ήττα με 18-29 από την πρωταθλήτρια Νέα Ιωνία, αποτέλεσμα αναμενόμενο δεδομένου της δυναμικής του αθηναϊκού συλλόγου και της έλλειψης ομοιογένειας που χαρακτηρίζει τούτο το χρονικό διάστημα τον Αμύντα, απόρροια των πολλών προσθαφαιρέσεων στο ρόστερ του.

Οι γηπεδούχες, που παρατάχθηκαν χωρίς της Κατερίνα Βαφειάδου που βρίσκεται σε στάδιο αποθεραπείας, μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση, επιφέροντας ρήγματα στο κέντρο της άμυνας της ομάδας του Πένιοβιτς με την τοποθέτηση 2 πίβοτ (Χατζή-Σμαρδέλη), προηγήθηκαν 5-4 στο πρώτα 12λεπτα της αναμέτρησης.
Η συνέχεια όμως ανήκε αποκλειστικά στη Νέα Ιωνία, με αμυντική διάταξη 5-1 και 4-2 βρήκε το αντίδοτο απέναντι στον Αμύντα και σε διάστημα 8λεπτών δημιούργησε νταμπλ σκόρ (5-10 στο 20 λεπτό).
Οι παίκτριες του Αμύντα με αμυντική διάταξη 6-0 αδυνατούσαν να περιορίσουν τις επιθετικές αρετές των φιλοξενούμενων περιφερειακών (Μπράουερ, Τσακάλου, Παπανικολάου) που είχαν σε εξαιρετική μέρα την 43χρονη Σέρβα Μπράουερ (πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης με 8γκ.), με αποτέλεσμα να βρεθούν στο -7 (8-15) με την ολοκλήρωση του πρώτου 30λέπτου.
Στην επανάληψη η ροή του παιχνιδιού δεν μεταβλήθηκε, η Κεπεσίδου συνέχισε να είναι ανίκητη κάτω από την εστία της Νέας Ιωνίας, ενώ ο Αμύντας επιδίδονταν σε βιασμένες και σε πολλές περιπτώσεις αναγκαίες ατομικές ενέργειες με τις Τσιομπάνου (6γκ.) και Στρατάκη(4γκ.), από τη στιγμή που σχεδόν εξέλιπαν οι αυτοματισμοί από το παιχνίδι του.
7λεπτά πρίν το τέλος, με το νικητή να έχει κριθεί, οι δύο ομάδες προχώρησαν σε μια σειρά αλλαγών, εξέλιξη που βοήθησε τις φιλοξενούμενες να ανεβάσουν το δείκτη της διαφοράς σε διψήφιο νούμερο (18-29), μια διαφορά που θα μπορούσε να ήταν ακόμα μεγαλύτερη εάν η γκολκίπερ Κόρρα δεν αποσοβούσε πολλά από τα σουτ των παικτριών της Ιωνίας.
Η τερματοφύλακας του Αμύντα Πανδώρα Κόρρα, σχετικά με το παιχνίδι σχολίασε: « Παρουσιαστήκαμε κατώτερες του αναμενομένου, απέναντι στην περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδος,που είναι το φαβορί και για τον εφετινό τίτλο.
Χωρίς θέλω να δικαιολογήσω την σημερινή μας εμφάνιση, είμαστε καινούργια ομάδα που θα χρειαστεί το χρόνο της, προκειμένου να αποκτήσει ομοιογένεια και να δέσει σε επίθεση και άμυνα.
Εκ μέρους όλων των συμπαικτριών μου ζητώ ένα μεγάλο συγγνώμη απο τους φίλους του Αμύντα, τους οποίους και ευχαριστούμε για την στήριξη που μας έδωσαν σ΄ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού».
Διαιτητές: Γ. Αναστασίου – Α. Κάργατζης
Αμύντας Αμυνταίου (Ν. Γιώσκος – Α. Παπαβασιλείου): Κόρρα (τ/φ), Ταϊρίδου (τ/φ), Γεωργιάδου, Ρακοπούλου 1, Μπάντη, Στρατάκη 4, Καλογήρου, Τσιομπάνου 6, Χατζή 1, Γκάτσιου 2, Καλοϊδή 1, Παρασκευά, Σμαρδέλη 3, Σουμελίδου, Κωτσοπούλου.
Δίλεπτες Αποβολές: 4   Πέναλτι: 4/6
Νέα Ιωνία (Β. Πένιοβιτς): Κεπεσίδου, Χρονοπούλου 3, Μπράουερ 8, Παπανικολάου 3, Παπά 2, Μασμανίδου 1, Κοτσαμπουικίδου, Χοτοκουρίδου, Γκουδούλη, Ζύγγουρα, Κωστοπούλου, Αργυροπούλου 3, Τσάκαλου 3, Χρυσή 4, Μίλισιτς 2, Στουγιαννίδου.
Δίλεπτες Αποβολές: 4   Πέναλτι: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου