Δημοφιλείς αναρτήσεις

Παρασκευή, 17 Οκτωβρίου 2014

Πρέπει να εφαρμόζεται πρωτίστως ο κανονισμός για να έχει αξία η τιμή!Η
εφαρμογή και προστασία των νόμων αποτελούν «πυλώνα» της δημοκρατίας  σε κάθε σύγχρονη τοπική κοινωνία. Σε μια πόλη που διακρίνεται από ισονομία, καθολικό αίτημα του δημότη και υποχρέωση πρωτίστως της Δημοτικής Αρχής είναι η εφαρμογή των κανονισμών.
Με αυτό το σκεπτικό δημιουργήθηκε ο  Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Φλώρινας, ένας κανονισμός που περιλαμβάνει  διατάξεις, υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα.
Η αποτελεσματικότητα του στηρίζεται στη θετική και ανιδιοτελή συνεργασία μεταξύ Δήμου και Δημοτών.
Ο  κανονισμός είναι ένα μέρος μιας αρχής από τον Δήμο, μιας αρχής που  θα αποτελέσει τη βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας,  η Επιτροπή  Τήρησης Κανονισμών Κοινόχρηστων Χώρων θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να εφαρμοστούν οι κανονισμοί και να έχουν άμεσα αποτελέσματα.
Η εφαρμογή του κανονισμού είναι πολιτισμός,  εγγυάται  την έννομη τάξη και την διόρθωση χρόνιων προβλημάτων, αποβλέπει σε ανιδιοτελείς συμπεριφορές και κανόνες… διότι η  συλλογική ζωή χρειάζεται απαραίτητα τους κανόνες, οι νόμοι ρυθμίζουν και διευκολύνουν τη ζωή μας, μας παρέχουν υποχρεώσεις και δικαιώματα που οφείλουμε να σεβαστούμε.
Τους κανόνες τους φτιάχνουν οι άνθρωποι σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνικής ζωής τους, «γεννιούνται» από την προσπάθεια των ανθρώπων να ζήσουν μαζί με τους άλλους οργανωμένα και ειρηνικά, να σέβεται ό ένας τον άλλον, με απλά λόγια οι κανόνες είναι η φωνή της κοινωνίας που μας λέει πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε.
Καμία οργανωμένη και συντεταγμένη κοινωνία πολιτών, δεν έχει δικαίωμα να αμφισβητεί και να ΜΗΝ εφαρμόζει τους κανόνες που έχουν σκοπό την προστασία και την έννομη διαβίωση μας.
Για όλα τα παραπάνω, οι δημότες που εμπλέκονται στον Κανονισμό Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων, θα πρέπει να ενημερωθούν και να εφαρμόσουν τον κανονισμό.
Η επιτροπή Σίπκας Αντώνιος πρόεδρος, Κακιούσης Νικόλαος και Αλεξίου Κωνσταντίνος μέλη, είναι έμπειρα πρόσωπα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τις υπηρεσίες τους, καλούνται να εφαρμόσουν την υφιστάμενη νομοθεσία με διάλογο και πειθώ, έτσι ώστε εξασφαλίσουν πρώτιστος την ασφάλεια των δημοτών.
Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου τις πρωινές ώρες συνεργείο του Δήμου  και παρουσία της επιτροπής αφαίρεσε αυθαίρετες κατασκευές από τον πεζόδρομο της πλατείας Γ. Μόδη.
Ηλεκτροφόρα καλώδια και πίνακες ηλεκτρολογικοί  τάσης 220V που υπήρχαν αιωρούμενα κατά μήκος του δρόμου και πάνω σε κορμούς δέντρων αφαιρέθηκαν, νάιλον διαφάνειες αντιανεμικές που αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια των δημοτών αλλά και ασχήμια αρχιτεκτονική  αποσύρθηκαν, όλα τα παραπάνω είναι μια αρχή για την ομαλή διευθέτηση – λειτουργία του πεζόδρομου.
Μέσα στην εβδομάδα οι έλεγχοι θα ενταθούν στην λαϊκή και δημοτική αγορά, στην περιοχή του ποταμού Σακουλέβα όπου στεγάζονται καταστήματα εστίασης, ακόμα σε περίπτερα και στους περίγυρους χώρους σχολείων, για να διασφαλιστεί η ακίνδυνη προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών.Σπύρος Α. Ηλιάδης
Δημοσιογράφος.
Εκδότης ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ.
τ. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


-Κανονισμός Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου Φλώρινας-
Εδώ ο επίσημος σύνδεσμος του Δήμου>


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου