Δημοφιλείς αναρτήσεις

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
14/10/2014


Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ»


Σχολιάζοντας τις επισκέψεις διασημοτήτων στην Ελλάδα την τρέχουσα τουριστική περίοδο, ο Πρόεδρος του ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανές πως οι επισκέψεις στην Ελλάδα διάσημων προσωπικοτήτων από το χώρο του κινηματογράφου, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της πολιτικής και του επιχειρηματικού κόσμου συνιστούν την καλύτερη διαφήμιση για την Πατρίδα μας.

Αυτή τη ψήφο εμπιστοσύνης οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την αξιοποιήσουμε στο έπακρο, ώστε να προσθέσουμε στην ακμάζουσα δυναμική του ελληνικού τουρισμού.
Είχα δηλώσει και παλαιότερα πως η παρουσία διασημοτήτων στην Ελλάδα πρέπει να αποτελέσει κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού, να τους διευκολύνουμε ώστε να κάνουν ακόμη πιο γνωστή τη χώρα μας σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.
Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήμασταν έτοιμοι να εφαρμόσουμε ένα σχετικό πρόγραμμα σε τοπικό επίπεδο, ώστε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, τις μοναδικές ομορφιές του τόπου μας.
Είναι αδιανόητο να επισκέπτεται την Ελλάδα μεγάλη εταιρεία παραγωγής ταινιών, να ζητούν καθοδήγηση προκειμένου να γυρίσουν ταινία που αφορά την ελληνική μυθολογία και εμείς με την αδιαφορία μας να τους στέλνουμε σε άλλες χώρες. Αυτά τα κακώς κείμενα πρέπει να διορθώσουμε.

Και ασφαλώς κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση οι πρόσφατες πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη για τη θέσπιση κινήτρων και την άρση της γραφειοκρατίας που θα διευκολύνει την προσέλκυση μεγάλων παραγωγών.

Η Ελλάδα μπορεί να διαφημιστεί σε όλο τον κόσμο προβάλλοντας τις ομορφιές της και όχι ξεπουλώντας την αξιοπρέπεια και τον πολιτισμό της».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου