Δημοφιλείς αναρτήσεις

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Υπογράφουμε για να μην καταργηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ

Υπογράφουμε για να μην καταργηθούν τα νυχτερινά δρομολόγια του ΚΤΕΛ
Σας ενημερώνουμε ότι το ΚΤΕΛ προβαίνει σε μια αχαρακτήριστη ενέργεια κατάργησης των νυχτερινών δρομολογίων, που ήδη ήταν περιορισμένα σε τέσσερα εβδομαδιαία δρομολόγια. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που ο Νομός Φλώρινας θα έπρεπε να ενισχυθεί και να μην περιθωριοποιηθούν οι κάτοικοι και οι λειτουργικές του δομές, το ΚΤΕΛ, αντί να ενισχύσει τα δρομολόγια του, καταργεί την επικοινωνία του Νομού με τα αστικά κέντρα.
Η πρωτοφανής αυτή ενέργεια αντιβαίνει στο κοινωνικό χαρακτήρα των συγκοινωνιών, καθώς το ΚΤΕΛ δεν είναι απλά Οικονομική Επιχείρηση αλλά είναι Επιχείρηση, η οποία στηρίζεται από το κράτος και ως τοπικός φορέας θα έπρεπε να διαμορφώσει μια πολιτική επιλογών στήριξης της περιοχής και ενδυνάμωσης των σχέσεων με τους πολίτες.
Αλλά, ας δούμε ειδικά για τον εκπαιδευτικό χώρο τι σημαίνει αυτή η απερίσκεπτη, οικονομίστικη απόφαση:
1. Εκπαιδευτικοί και φοιτητές που μετακινούνται κάθε εβδομάδα αναγκάζονται είτε να αυξήσουν τις δαπάνες τους παραμένοντας σε ξενοδοχεία είτε να μην πραγματοποιήσουν το έργο τους.
2. Σε μια περίοδο που το Πανεπιστήμιο προσπαθεί να αυξήσει τον αριθμό των φοιτητών με την ίδρυση Μεταπτυχιακών Τμημάτων, Εργαστηρίων, Σεμιναρίων, Εκθέσεων Εικαστικών Έργων κλπ. πρακτικά το ΚΤΕΛ ακυρώνει αυτές τις προσπάθειες.
3. Το Πανεπιστήμιο θα στερηθεί φοιτητές στις Προπτυχιακές Σπουδές, καθώς δεν θα είναι επιλέξιμο από τους φοιτητές, επειδή θα είναι ένα ίδρυμα απομονωμένο
4. Επισκέπτες καθηγητές και ειδικό ερευνητικό προσωπικό δεν θα επιλέγει τη συνεργασία με ένα Πανεπιστήμιο, επειδή δεν διευκολύνεται η μετακίνηση του ανθρώπινου δυναμικού.

Δυστυχώς, το ΚΤΕΛ- στην εξωστρέφεια του Πανεπιστημιακού Ιδρύματος και στην δυναμική κινητοποίηση που έχει κάνει για τη διατήρηση του και την ανάδειξη του σε εθνικό και διεθνές επίπεδο- απαντά με πολιτική αναδίπλωσης, εσωστρέφειας, που τελικά ακυρώνει και τα σχέδια των κατοίκων της περιοχής.
Καλούμε τον Πρόεδρο του ΚΤΕΛ και το Συμβούλιο να λάβουν υπόψη τους τον κοινωνικό και πολιτικό τους ρόλο σε ένα Νομό, όπου η ανάπτυξη, η πρόοδος και η ευημερία συνδέεται και με τις δικές τους επιλογές για την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών. Σε περίοδο οικονομικής κρίσης θα πρέπει να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να πρυτανεύσει η λογική, που θα ενεργοποιήσει στάσεις συνεργασίας, πρωτοβουλίες δράσης για την ανάδειξη του Νομού μας και το δικαίωμα μας στην εκπαίδευση και στο να είμαστε πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου