Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8/5/2014 

Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «Η ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΔΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ»

Την ανάγκη να παίξει η Ελληνική Προεδρία και ιδιαίτερα ο πρωθυπουργός παρεμβατικό ρόλο στην ομαλή και ειρηνική επίλυση του ζητήματος του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία, τονίζει ο Πρόεδρος του κόμματος «ΠΑ.ΤΡΙ.ΔΑ» και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την «Ένωση για την Πατρίδα και το Λαό» κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης. Συγκεκριμένα δήλωσε τα εξής:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά την προσπάθεια της να οργανωθεί σε ένα ενιαίο σώμα, και με δεδομένο τον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των μελών της, δεν μπόρεσε η δεν θέλησε, όπως έως τώρα αποδείχτηκε, να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια κοινή εξωτερική πολιτική άμυνας και ασφάλειας, μια ισχυρή πολιτική που θα διασφάλιζε την εδαφική ακεραιότητα των συνόρων της.
Οι αλλεπάλληλες αλλαγές των Ευρωπαϊκών Συνθηκών (Συνθήκη Μάαστριχτ, Άμστερνταμ, Λισσαβόνας, Βρυξελλών) αποδυνάμωσαν την εκάστοτε ασκούσα την Προεδρία χώρα της ΕΕ, στο θέμα της ανάληψης πρωτοβουλιών όπως πριν από μερικά χρόνια συνέβαινε. Η προεδρεύουσα χώρα διατηρεί ωστόσο την πολιτική δυνατότητα να θέτει θέματα στην ατζέντα της ΕΕ, ανάλογα με την Ευρωπαϊκή και Διεθνή επικαιρότητα.
Η Ελληνική Προεδρία αποτελεί μια σπουδαία ευκαιρία να αναδειχθεί ο ουσιαστικός και χρήσιμος ρόλος που έχει αναλάβει, με το να αναληφθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα πρωτοβουλίες από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, να διευθετηθεί το ζήτημα του εμφυλίου πολέμου στην Ουκρανία και να αποφευχθούν οι ολέθριες συνέπειες που θα μπορούσε να επιφέρει στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης. Η κρίση στην Ουκρανία δεν αφορά μόνο θέματα ενεργειακής η οικονομικής πολιτικής. Απειλεί την ασφάλεια ολάκερης της Ευρώπης. Η ανάγκη παρέμβασης της Ελληνικής προεδρίας σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα κρίνεται αναγκαία και απαραίτητη, ώστε η Ελλάδα να αφήσει το δικό της ειρηνευτικό στίγμα μεταξύ των εταίρων της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου