Δημοφιλείς αναρτήσεις

Πέμπτη, 8 Μαΐου 2014

Παρόντες στη Λάγκα Καστοριάς, στο μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων από τους συμμορίτες.


Κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Καστοριάς του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με επικεφαλής τον συναγωνιστή Τούφα Στέργιο επισκέφθηκαν το χωριό Λάγκα Καστοριάς όπου έγινε το ετήσιο μνημόσυνο των σφαγιασθέντων πατριωτών από τους κομμουνιστοσυμμορίτες τον Μάιο του 1947.

Τα ξημερώματα της 4ης Μαΐου 1947 ομάδα πάνοπλων κομμουνιστοσυμμοριτών που δρούσαν στο όρος Βόιο Κοζάνης κατά τη διάρκεια του συμμοριτοπολέμου, μπήκαν στο χωριό Λάγκα, έβγαλαν από τα σπίτια τους κατοίκους και προχώρησαν σε πλιάτσικο, στρατολόγηση των ικανών να φέρουν όπλα καθώς και στο αγαπημένο τους παιδομάζωμα για να μπορούν να εκβιάζουν τους χωρικούς. Οι Λαγκιώτες αντιστάθηκαν και οι συμμορίτες επέλεξαν 13 άντρες τους οποίους εκτέλεσαν εν ψυχρώ μπροστά στις οικογένειες τους.
Οι λίγοι επιζήσαντες, μαζί με τους συγγενείς των σφαγιασθέντων και τους κατοίκους της Λάγκας Καστοριάς, τιμούν κάθε χρόνο τη μνήμη τους στο λιτό μνημείο δίπλα από τα Κοιμητήρια του χωριού. Η Χρυσή Αυγή και φέτος έδωσε το παρών στη Λάγκα Καστοριάς όπως και σε άλλες ανάλογες εκδηλώσεις μνήμης. Οι Έλληνες Εθνικιστές λένε ΟΧΙ στη λήθη και στη παραχάραξη της ιστορίας για τα εγκλήματα των συμμοριτών που εδώ και δεκαετίες προωθούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις.

Δεν ήταν εμφύλιος, ήταν συμμοριτοπόλεμος.
Δεν πολέμησαν οι Έλληνες μεταξύ τους αλλά ο Ελληνικός Στρατός εναντίον εγκληματιών συμμοριτών και διεθνιστών κομμουνιστών από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γιουγκοσλαβία, την Αλβανία, την ΕΣΣΔ κλπ.
Τα φρικιαστικά εγκλήματα και οι θηριωδίες των συμμοριτών (σφαγές σε Μελιγαλά, Δεκεμβριανά, Φενεό, Γαργαλιανούς, Στιμάγκα, Νάουσα, Βαλτέτσι, Κοτύλη, Κρίκελλο, Πάρνωνας και αναρίθμητα άλλα μαρτυρικά μέρη και πηγάδες) ωχριούσαν μπροστά στις επιχειρήσεις του Στρατού που είχε να αντιμετωπίσει ανορθόδοξο ανταρτοπόλεμο.
Το φρικτό παιδομάζωμα, η αρπαγή του ανθού της Ελληνικής Νεολαίας της Μακεδονίας και η αποστολή τους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Αν. Ευρώπης ήταν το κορυφαίο έγκλημα των συμμοριτών. Δεν ξεχνάμε !!!

Η επιτύμβια πλάκα του μνήματος στη Λάγκα Καστοριάς αναφέρει τα παρακάτω:
04.05.1947 - Σφαγιασθέντες από τους συμμορίτες:
Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Α. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Α. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
Α. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ
Χ. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ
Ι. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΣ
Α. ΠΡΕΜΠΤΗΣ
Θ. ΣΑΜΑΡΑΣ
Δ. ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ
Ι. ΖΟΥΚΗΣ
Λ. ΖΟΥΚΗΣ
Χ. ΚΑΤΣΑΝΟΣ
Σ. ΚΙΤΣΙΟΣ

ΑΘΑΝΑΤΟΙ !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου